Bucurie printre stropi. ASU Poli doboară și Giarmata în Cupă

Bucurie printre stropi.** ASU Poli doboară și Giarmata în Cupă

Formația alb-violetă a trecut cu bine de primul hop din faza națională a Cupei României. ASU Poli a învins cu 2-0 divizionara C Millenium Giarmata prin dubla lui Iorgovan după un joc împărțit într-o repriză cu soare și una de ploaie. Peste două săptămâni „dungații” așteaptă un nou adversar din zonă în competiția care îi poate face cunoscuți în toată țara.

Ambele echipe au fost prinse nepregătite de programarea anunțată cu cinci zile înainte. Astfel, pe bancă a lipsit câte un om din ambele tabere. Dar de asemenea ambele trupe au avut și nume noi în componență. Oaspeții au mizat din prima pe nou sositul Fuchs, dar și pe tinerii Soare, Leonte și Sorescu. De partea cealaltă ASU Poli l-a avut pe Leo Naidin la mijloc, sosit chiar de la „milenari”, și pe Narcis Damian fundaș stânga.

Unul dintre noii sosiți, Leonte a avut și prima fază de poartă a întâlnirii urmărite nu de foarte mulți spectatori. Totuși, prezența galeriei avea să fie simțită după doar nouă minute de joc, atunci când mingea centrată de Vucea a fost introdusă în plasă cu capul de către atacantul Sergiu Iorgovan. Peste alte nouă minute Iorgovan putea majora diferența, dar de această dată mingea s-a scurs în aut după ce a lovit bara din dreapta. Oneț și Beloescu au trimis pe lângă la poarta cealaltă într-o repriză dominată de căldură. După tradiționala pauză de băut apă, dată de brigada arădeană, Fuchs și-a făcut simțită prezența, dar șutul său a fost prea moale pentru a-l învinge pe Burtic iar pe finalul reprizei Vucea a trecut pe lângă 2-0.

Repriză udă 

Partea secundă avea să se desfășoare în cu totul alte condiții. ASU Poli s-a descurcat la fel de bine în fața echipei de ligă superioară, dar o ploaie torențială s-a abătut în mijlocul jocului. „Centralul” Mircea Ardelean a părut tentat la un moment dat să oprească jocul, dar partida a continuat și în minutul 64 africanul Gideon a trecut pe lângă egalare. Peste doar două minute aveau să se risipească o mare parte din emoții pentru gazde. Iorgovan a preluat singur în careu și l-a învins din nou pe Bota, de această dată cu piciorul. Jocul s-a îndreptat ușor, dar sigur, către o victorie alb-violetă. Ploaia s-a mai domolit, mai mult, Rebenciuc putea face 3-0 cu zece minute înainte de final. Singurul minus pentru gazde e poate accidentarea lui Ionaș, care a căzut rău la mijlocul terenului. Ultimul fluier i-a dus pe amfitrioni în fața galeriei, rămasă se neclintit la bustul gol în ploaie.

VEZI O GALERIE FOTO DE LA ASU POLI – GIARMATA

ASU Poli obține astfel poate mai ușor decât se aștepta o calificare care se poate dovedi importantă în viitorul apropiat. Alb-violeții vor să calce pe urmele lui „Ripi”, care anul trecut a reușit să joace pe „Dan Păltinișanu” cu formații din Liga I. Faza a doua a competiției va fi pe 30 iulie iar elevii lui Codrea vor înfrunta probabil Mama Mia Becicherecu Mic sau Vulturii Lugoj.

ASU Politehnica Timișoara: Burtic – Maranescu, Gălan, Obrejan, Damian – Tulcan (56 Rebenciuc), Popoviciu, Naidin, Vucea (75 Brânzan) – Iorgovan (84 Ilie), Ionaș (68 Făgețan). Antrenor: Paul Codrea.

Millenium Giarmata: Bota – Soare, Oneț (57 Vlaic), Gârba, Dancia – Leonte, Leucă (cpt.), Fuchs, Sorescu – Gideon (85 Groza), Beloescu (72 Filip). Antrenor: Călin Cojocaru.

Sursa: Sport9

Pe aceeași temă