„Gabi Stan m-a umilit!”

03 Mar. 2009, 13:37 Liga 3

Cristinel Gurguiatu, un jucător aflat în litigiu cu Dunărea Călărași a avut curajul să vorbească despre „sclavagismul”pe care îl impune Gabi Stan la echipa călărășeană. Antrenorul își umilește jucătorii și are senzația că echipa fanion a județului îi aparține. Tehnicianul l-a îndepărtat pe Gurguiatu de la echipă la fel cum a făcut și cu Cătălin Mulțescu, portarul Dunării din tur. Antrenorul care a venit cu pretenții la Călărași îi tratează pe jucătorii de pe plan local ca niște „țărani”, iar fotbaliștii de pe urma cărora își trage câteva comisioane grase aduși de el îi folosește ca pe o unealtă. La primul meci din acest retur, cel cu Medgidia, Gabi Stan l-a dat jos din autocar pe Gabriel Culina, fotbalist care ar fi vrut să fie alături de echipa sa și care își luase pachet de-acasă numai să fie la acel meci. De-a lungul timpului, persoane importante din anturajul tehnicianului au renunțat să mai lucreze cu el tocmai din cauza faptului că antrenorul suferă de personalitate și suspiciuni.

„Mi-au spus că eu sunt sifonar”

Cristinel Gurguiatu a fost dat afară de la Dunărea fiind acuzat de simplul fapt că și-a cerut salariul. Gurguiatu a pierdut în primă fază la Federație, iar acum a făcut recurs și așteaptă ca forul fotbalistic să-i dea dreptate. Până atunci Gurguiatu a trăit experiențe nefericite la Dunărea. Antrenorul Gabi Stan l-a aruncat ca pe o măsea stricată și l-a făcut sifonar al presei. „Mi-au spus că dacă am ceva împotrivă să mă duc la Federație. Le-am spus că nu pot să plec din cauză că nu mai am dreptul să mă duc la altă echipă. Ceream cel puțin o hârtie la mână să pot să-mi continui cariera. Intenționam să merg acasă să mă pregătesc la Focșani și mi-au spus că nu-mi dă nimic. Pur și simplu m-au umilit, m-au aruncat ca pe ultimul om de pe stradă”, a declarat Gurguiatu. Jucătorul a mai spus că antrenorul l-a suspectat de relații bune cu presa călărășeană reproșându-i acest lucru. „Mi-au spus că eu sunt sifonar și că vorbesc cu presa și spun tot ce se întâmplă la lot. Eu am vorbit cu presa doar situația mea în cazul cu salariul și atât. Omul nu a înțeles și a spus că eu torn la ziar”, a mai afirmat fotbalistul.

Antrenorul a pierdut la Însurăței

Gurguiatu spune că tehnicianul a instaurat un program spartan la Dunărea și că niciun jucător nu are voie să-și spună problemele. Gurguiatu și-a adus aminte și de meciul pierdut la Însurăței tocmai din cauza antrenorului care a exagerat cu antrenamentele fizice înaintea jocului. „Gabi Stan nu poate antrena cu personalități puternice. El vrea persoane care să facă numai ca el și să tacă din gură să nu spună nimic, să nu ceară banii, să nu aibă niciun cuvânt de spus. Eu mi-am dat seama că ceva este în neregulă, dar mă așteptam la altfel de om. Cred că m-am înșelat.  Am încercat înainte de meciul de la Însurăței din tur să-i spunem că nu mai putem, facem prea multe antrenamente. Ne-a făcut varză. Când am ajuns la meci, nu mai puteam să ne ținem pe picioare. Dacă îi spui crede altceva și spune că nu ne odihnim prea mult sau facem altceva. Aici nu e ca la Liga I, să dai vitamine cu pumnul în fiecare zi, noi suntem la Liga a III-a și dăm din resursele de hrană, că mai cumpără unul sau doi vitamine pe banii lor asta e altceva, dar nu toți. Poate unii jucători nu știu să ia vitamine… „ a mai declarat Gurguiatu.

„Gabi Stan mi-a zis: „ieși afară mă, ți-am spus eu să intri”

Înainte să plece de la Dunărea, Gurguiatu a fost tratat ca un sclav. Antrenorul Gabi Stan a exagerat cu jucătorul și și-a bătut joc de el. „În ultima zi când am plecat, contabilul clubului mi-a transmis că sunt așteptat în biroul lui Cristian Constantin. M-am dus acolo, bat la ușă civilizat și intru, iar Gabi Stan mi-a zis: „ieși afară mă ți-am spus eu să intri”și m-a dat afară din birou. M-au umilit. Singurul lucru pentru care m-aș fi întors la Călărași erau colegii care pentru ei aș fi vrut să îndeplinesc obiectivul. Acum după ce mi-a făcut, parcă zici că i-am furat ceva din casă lui Gabi Stan sau i-aș fi făcut un anumit lucru de are ceva cu mine personal”, a încheiat Gurguiatu.  Antrenorul Gabi Stan este bănuit de faptul că ar fi cerut clubului să-i aranjeze câteva meciuri importante din campionat, dar acest lucru îl vom relata pe larg în rubricile următoare ale cotidianului nostru.  
 

Articol scris de Cătălin NIÈšU
 
 

03 Mar. 2009, 13:37 Liga 3
Pe aceeași temă