Gabi Paraschiv, mai aproape ca niciodată de promovarea în Liga 2 de când e la Flacăra Moreni. Mesajul campionului cu Oțelul în această perioadă de criză

Marius ANGHEL, Răzvan STÎNGĂ 21 Mar. 2020, 15:18 Liga 3

Gabriel Paraschiv (42 de ani), omul care a contribuit din plin la performanțele realizate de Oțelul în urmă cu aproape zece ani, când clubul gălățean a câștigat titlul și Supercupa României, vrea să-și facă un nume și în antrenorat. De șapte ani conduce echipa dâmbovițeană Flacăra Moreni, pe care visează să o promoveze în Liga 2.

În acest sezon, șansele sunt mai mari decât în edițiile trecute ale Ligii 3. Flacăra Moreni ocupă locul 3 în Seria 3, la șapte lungimi de primele clasate, Progresul Spartac și CSM Slatina. Înainte de întreruperea campionatului, echipa din Moreni a câștigat cu 2-1 meciul cu Olimpic Cetate Râșnov, pe care Gabriel Paraschiv l-a caracterizat ca fiind foarte dificil.

„La Râșnov a fost un meci greu, din cauza numărului mare de suspendați și accidentați pe care i-am avut la ora jocului, dar băieții s-au mobilizat extraordinar și au făcut un meci bun, încheiat cu o victorie mare pentru noi”, a spus Paraschiv.

În precedentele trei ediții ale campionatului Liga 3, Flacăra Moreni cu Gabriel Paraschiv antrenor a încheiat Seria 3 pe locurile 12 (sezon 2018/2019), 6 (2017/2018), respectiv 5 (2016/2017). Acum, cu clasarea pe locul 3 după 16 etape desfășurate din această ediție, echipa dâmbovițeană se află cel mai bine poziționată de când a revenit în acest eșalon.

Paraschiv: „Dacă vrem să scăpăm cât mai repede, trebuie să respectăm întocmai regulile impuse de autorități!”

Fostul mijlocaș nu știe însă ce se va întâmpla mai departe în acest sezon, având în vedere că fotbalul a fost suspendat din cauza pandemiei de coronavirus. Paraschiv recomandă respectarea regulilor impuse de stat pentru a scăpa cât mai repede de această situație de criză.

„Competiția s-a suspendat, astea sunt regulile și trebuie să le respectăm. Dacă vrem să scăpăm cât mai repede, trebuie să respectăm întocmai regulile impuse de autorități! Momentan jucătorii sunt liberi, cu recomandarea să respecte regulile impuse de autorități și, în funcție de cum vor decurge lucrurile, vom vedea în zilele următoare ce program vom stabili.

Suporterilor le transmit să trateze foarte serios această problemă, să respecte regulile impuse de autorități, pentru a putea să ne întoarcem toți sănătoși și cât mai repede alături de echipa noastră de suflet! Împreună reușim să trecem și peste această problemă!”, a precizat, pentru Jurnal de Dâmbovița, Gabriel Paraschiv.

Originar chiar din Moreni, Gabriel Paraschiv a jucat la Oțelul Galați timp de 7 ani, iar în cariera sa a mai evoluat pentru Flacăra Moreni, FCM Târgoviște, Petrolul și Oltul Sfântul Gheorghe. Cele mai importante realizări ca fotbalist le-a avut cu Oțelul, alături de care a câștigat campionatul și Supercupa României, ambele în 2011, și a jucat în Liga Campionilor. Din 2014, luna ianuarie, stă pe banca echipei Flacăra Moreni, pe care a promovat-o în Liga 3. Săptămâna viitoare, pe 27 martie, Paraschiv împlinește 42 de ani.

Foto: Flacăra Moreni

Marius ANGHEL, Răzvan STÎNGĂ 21 Mar. 2020, 15:18 Liga 3
Pe aceeași temă