FRF a stabilit un nou termen pentru depunerea dosarului de certificare la Liga 3. Motivul pentru care cluburile nu vor putea fi sancționate sportiv, ci doar financiar, dacă nu îndeplinesc condițiile de participare

Marius ANGHEL 22 May. 2020, 10:23 Liga 3
FRF a stabilit un nou termen pentru depunerea dosarului de certificare la Liga 3. Motivul pentru care cluburile nu vor putea fi sancționate sportiv, ci doar financiar, dacă nu îndeplinesc condițiile de participare

Pe lângă modificările aduse numărului de înlocuiri permise și de jucători pe banca de rezerve pe durata unui meci, cât și schimbările aduse ”Regulamentului privind statutul și transferul jucătorilor de fotbal”, Federația Română de Fotbal a adoptat și măsuri care privesc echipele din Liga 3.

Comitetul de Urgență întrunit joi, 21 mai, a decis prelungirea termenului de depunere a documentelor necesare procesului de certificare pentru participarea în Liga 3, ediția 2020/2021, precum și modificarea modalității de depunere a respectivelor documente. Aceste modificări se produc în urma efectelor pandemiei cu COVID-19 la nivelul fotbalului românesc.

5 iunie, ultima zi de predare a dosarului de certificare pentru Liga 3. Procesul de transmitere începe pe 1 iunie

Cluburile care vor trebui și vor dori să participe în noul sezon al campionatului Liga 3, ediția 2020/201, trebuie să transmită documentele pentru dosarul de certificare în perioada 1-5 iunie 2020, prin poștă sau curier. Sunt considerata trimise în termen documentele ”predate curierului sau oficiului poștal al expeditorului cel târziu la data de 5 iunie 2020”, anunță FRF.

Acesta este primul sezon de Liga 3 în care FRF vrea certificarea cluburilor, astfel, fiind unul de tranziție, nu se vor aplica sancțiuni sportive, ca de exemplu neprimirea în campionat, în cazul în care se constată că nu se întrunesc condițiile de participare, ci se acordă ”doar sancțiuni financiare”.

Planul FRF pentru noul sezon de Liga 3, ediția 2020/2021:

  • Liga 3 sezonul 2020/2021 va fi astfel configurată în 5 serii de câte 18 echipe, prin completarea cu 3 formații retrogradate din Liga 2 (două formații s-au retras deja pe parcursul sezonului din această competiție).
  • Prin excepție de la prevederile art. 18 alin 1 lit. a din ROAF, locurile vacante în Liga 3 (maximum 7 locuri) vor fi completate cu cel mai bine clasate echipe de pe locul 2 în mini-grupele participante la barajul de promovare în Liga 3.
  • În situația în care există mai mult de 7 locuri vacante în Liga 3, locurile vacante rămase ulterior aplicării criteriului de mai sus vor fi completate în ordine, în conformitate cu prevederile art. 19.9 din ROAF, iar dacă și ulterior aplicării prevederilor din ROAF rămân locuri vacante, acestea vor fi ocupate prin aplicarea în continuare a dispozițiilor din prezenta decizie, respectiv cu echipele situate pe locul 2 în mini-grupele participante la barajul de promovare în Liga 3.
  • Dacă o echipă situată pe locul 1 într-o mini-grupă în urma barajului de promovare în Liga 3 nu se înscrie în competiție, nu îndeplinește condițiile de participare sau se retrage înainte de începerea competiției Liga 3 sezonul 2020/2021, locul vacant astfel apărut va fi completat cu echipa situată pe locul 2 în mini-grupa respectivă.

Iată comunicatul FRF:

”Întrunit joi, 21 mai 2020, Comitetul de Urgență FRF a decis prelungirea termenului de depunere a documentelor necesare procesului de certificare pentru participarea în Liga 3, precum și modificarea modalității de depunere a respectivelor documente.

Luând în considerare Procedurile de lucru în vederea protejării membrilor afiliați și a angajaților FRF, cluburile solicitante vor transmite documentele anterior menționate prin poștă sau curier în perioada 1 iunie5 iunie 2020. Pentru evitarea oricărui dubiu vor fi considerate ca fiind depuse în termen toate documentele care au fost predate curierului sau oficiului poștal al expeditorului cel târziu la data de 5 iunie 2020.

Condițiile de participare la Liga 3, aprobate în Comitetul Executiv al FRF din data de 19 februarie, au menirea să furnizeze o competiție mai solidă, cu cât mai puține echipe retrase, să promoveze cluburile cu viziune strategică a performanței pe termen lung și să confere o siguranță financiară jucătorilor și antrenorilor.

Primul sezon, 2020/2021, va fi unul de tranziție, motiv pentru care nu vor fi aplicate sancțiuni sportive în cazul în care se va constata că nu se întrunesc condițiile de participare, ci doar sancțiuni financiare.”

Marius ANGHEL 22 May. 2020, 10:23 Liga 3
Pe aceeași temă