OFICIAL | FRF a modificat numărul de înlocuiri permise și de jucători pe banca de rezerve. Schimbările aduse ”Regulamentului privind statutul și transferul jucătorilor de fotbal”

Marius ANGHEL 22 May. 2020, 10:03 Liga 2
OFICIAL | FRF a modificat numărul de înlocuiri permise și de jucători pe banca de rezerve. Schimbările aduse ”Regulamentului privind statutul și transferul jucătorilor de fotbal”

Federația Română de Fotbal, prin Comitetul de Urgență reunit joi, 22 mai, a luat mai multe decizii în vederea reluării competițiilor Liga 1 și Liga 2, afectate de suspendarea survenită din cauza pandemiei de COVID-19.

Echipele vor putea face câte cinci înlocuiri pe durata un meci, nu trei, cum era până acum. Aceste schimbări pot fi efectuate în timpul jocului doar în trei momente de întrerupere.

Doar la prima ligă, cluburile vor putea trece pe foaia de joc cu doi jucători în plus, adică vor avea cu două rezerve mai mult în timpul unei partide. Și, totodată, s-a decis că se pot face schimbări în listele A și B cu jucători, în cazul în care cluburile și fotbaliștii ale cărora contracte expiră nu ajung la un acord pentru prelungire.

Aceste modificări de regulament, survenite în urma efectelor pandemiei cu COVID-19 la nivelul fotbalului românesc, sunt aplicabile pentru perioada 18 mai – 1 septembrie 2020.

Câteva dintre schimbările adoptate de FRF pentru această perioadă în ”Regulamentul privind statutul și transferul jucătorilor de fotbal”:

– ultima zi a anului, respectiv sezonului competițional 2019/2020
– avizele medicale ale jucătorilor
– controlul medico-sportiv
– drept de joc pentru jucătorii participanți la competiții pe criterii de vârstă
– înregistrarea cererilor de încetare a legitimării jucătorilor amatori
– contractele cu jucătorii juniori
– dreptul de joc dobândit de un jucător amator sau profesionist
– contracte, prelungiri de contracte, acte adiționale, acorduri de transfer

Modificările RSTJF aplicabile pentru perioada 18 mai – 1 septembrie 2020

Iată comunicatul FRF:

”Având în vedere modificarea temporară a Legilor Jocului aprobată de IFAB la propunerea FIFA, Comitetul de Urgență al FRF a decis ca până la finalul sezonului 2019/2020, echipele participante în competițiile Liga 1 și Liga 2 să poată efectua un număr de 5 înlocuiri pe toată durata desfășurării jocului. Pentru a nu fi afectată cursivitatea jocului, acestea vor fi realizate în cel mult trei momente de întrerupere a partidei.

Regula celor 5 schimbări permise pe durata unui joc a fost testată în cadrul calificărilor pentru viitoarea ediție a Campionatului European U21, care au debutat în toamna anului trecut.

De asemenea, s-a aprobat solicitarea de modificare a ROAF formulată de FC CFR 1907 CLUJ și U Craiova 1948 CS, astfel: «Pentru sezonul competițional 2019/2020 cluburile de fotbal participante la campionatul național Liga 1 pot înscrie în raportul arbitrului un număr maxim de 20 de jucători, dintre care 9 jucători de rezervă, cu obligația de a înscrie în raportul de arbitraj un număr minim de 8 jucători formați la nivel național».

Propunerea LPF cu privire la înlocuirea în cuprinsul listelor A și B a jucătorilor ale căror contracte expiră la finalul sezonului 2019/2020 și nu se ajunge la un acord pentru prelungirea acestora a fost aprobată astfel: «Jucătorii care nu prelungesc raporturile contractuale cu cluburile în vederea finalizării sezonului 2019/2020 vor putea fi înlocuiți cu alți jucători în listele A și B, oricând. Excepția se referă doar la jucătorii cărora urmează să le expire contractul la finalul sezonului 2019/2020 astfel cum a fost stabilit la începerea campionatului»”.

Marius ANGHEL 22 May. 2020, 10:03 Liga 2
Pe aceeași temă