FRF a primit încă un club în Liga 3, iar altele două au anunțat că nu continuă. Vezi ce modificări noi au mai apărut și cum arată acum cele cinci serii

Marius ANGHEL 13 Aug. 2015, 15:09 Liga 3
  • Federația Română de Fotbal a anunțat în această dimineață, pe site-ul oficial, că a primit încă un club în Liga 3, a aprobat retragerea altor două și, de asemenea, a permis schimbarea denumirilor a încă trei echipe. Aceste decizii au fost luate cu unanimitate de voturi în cadrul Comitetului de Urgență de miercuri, 12 august, compus din Răzvan Burleanu, președinte FRF, Gino Iorgulescu, prim-vicepreședinte FRF, și Octavian Goga, vicepreședinte FRF.

 

CN Dinicu Golescu, acceptată în Liga 3 cu puțin timp înainte de țintar

O primă decizie foarte importantă a fost acceptarea în campionat, după mai bine de trei săptămâni de la expirarea termenului de înscriere (22 iulie), a echipei CN Dinicu Golescu. Gruparea musceleană retrogradase la finalul sezonului trecut din Seria a III-a a cerut să participe în continuare în al treilea eșalon fotbalistic, numai că noii conducători ai echipei au comis niște erori care ar fi putut să-i coste dacă federalii ar fi respectat la sânge termenul limită de înscriere. Argeșenii au vrut mai întâi să-și schimbe denumirea și mai apoi să se înscrie în Liga 3, fapt neacceptat de FRF și din această cauză nu i-au primit până acum în noul sezon.

„Aprobă în temeiul art. 18 alin. 1 lit. a din Regulamentul de Organizare a Activității Fotbalistice înscrierea și participarea clubului CN DINICU GOLESCU în ediția de campionat 2015-2016 a Campionatului Național „Liga a 3-a”, acesta e anunțul de pe site-ul federației prin care echipa argeșeană este primită în Liga 3.

CN Dinicu Golescu a fost distribuită în Seria a III-a, alături de alte 15 cluburi.

Ceahlăul II și AFC Astra II s-au retras din campionat

Altfel, două dintre cele trei echipe (Ceahlăul II, AFC Astra II și Unirea Dej) care retrogradaseră și ele în sezonul trecut al Ligii 3 și care fuseseră primite de FRF imediat după expirarea termenului limită de înscriere au trimis până la urmă hârtii că nu pot continua în campionat. Astfel, membrii Comitetului de Urgență au decis ca Ceahlăul II și Astra II să fie scoase din cele două serii în care fuseseră distribuite, prima, respectiv a treia.

„Având în vedere adresele formulate de către SC FC CEAHLĂ‚UL Piatra Neamț SA și CS FC ASTRA PLOIEȘTI cu privire la renunțarea acestor cluburi la participarea echipelor lor în cadrul Campionatului Național Liga a 3-a, ediția 2015-2016, precum și luând în considerare punctele 1 și 2 din prezenta Decizie, aprobă componența nominală a Seriilor Ligii a 3-a, ediția 2015-2016, conform Anexei la prezenta Hotărâre, parte integrantă a Hotărârii”, e verdictul Comitetului de Urgență al FRF în cazul celor două echipe.

Au mutat Olimpia Râmnicu Sărat în Seria I și au format două serii incomplete

În locul echipei secunde a Astrei a fost primită CN Dinicu Golescu, iar în locul „satelitului” Ceahlăului a fost adusă din Seria a II-a Olimpia Râmnicu Sărat. Dacă prima decizie pare înțeleaptă, atribuind muscelenilor locul unde au fost și în campionatul trecut, păstrând totodată și o serie completă din 16 echipe, mutarea grupării din Râmnicu Sărat pare luată greșit la prima vedere.

Seria a II-a era formată până acum din 16 echipe, însă după trecerea Olimpiei în Seria I aceasta a rămas incompletă, din 15. Același lucru îl putem spune acum și despre Seria I, care din 14 cluburi, după retragerea Ceahlăului II, a ajuns acum să aibă 15, tot incompletă, adică unde urmează să avem încă din start o echipă nevoită să stea în fiecare etapă.

Încă trei cluburi și-au schimbat denumirea

O a treia decizie luată ieri la FRF a fost aprobarea schimbării denumirilor a trei cluburi din Liga 3. Astfel, SCM Argeșul Pitești 2012, ACS Național Sebiș și CS Vulturii 2009 Lugoj se numesc mai nou SCM Pitești, CS Național Sebiș și CSM Lugoj.

„În temeiul art. 68 din Regulamentul de Organizare a Activității Fotbalistice, ia act de Referatul Unității de Management Licențe și Afilieri și aprobă cesionarea dreptului de participarea în competiții de la cluburile de drept privat la cluburile de drept public, urmând ca structurile sportive de drept public să fie afiliate la FRF și să se subroge în drepturile și obligațiile cluburilor de drept privat, astfel:

• Sport Club Municipal Pitești preia dreptul de participarea în Liga a 3-a de la Sport Club Municipal Argeșul Pitești 2012
• Clubul Sportiv Național Sebiș preia dreptul de participare în Liga a 3-a de la Asociația Clubul Sportiv Național Sebiș
• Clubul Sportiv Municipal Lugoj preia dreptul de participare în Liga a 3-a de la Clubul Sportiv Vulturii 2009 Lugoj”
, a anunțul federației.

Un alt club care și-a schimbat denumirea în această vară, decizie aprobată în cadrul Comitetului Executiv al FRF din 27 iulie 2015, este ACS Metropolitan Ișalnița, fost ACS Viitorul Municipal Craiova. Totuși, federalii se pare că au uitat de această decizie și clubul apare în continuare pe lista echipelor ce formează cele cinci serii cu vechea denumire.

Arieșul 1907 Turda, exclusă de Comisia de Disciplină, însă nu și de Comitetul de Urgență

Mai mult, miercuri, Comisia de Disciplină și Etică a Federației Române de Fotbal a luat, printre mai multe decizii, și pe aceea de a exclude din campionatul Ligii 3 pe FC Arieșul 1907 Turda. Gruparea clujeană a ajuns la această drastică pedeapsă după ce nu și-a stins litigiul cu fostul jucător Iosif Ladislau Kalai.

„Comisia a hotărât excluderea FC Arieșul 1907 Turda din toate competițiile organizate sub egida Federației Române de Fotbal, ca urmare a neachitării obligațiilor financiare în termenul regulamentar față de creditorul Kalai Iosif Ladislau”, e anunțul de pe site-ul FRF.

Până acum, Arieșul fusese penalizată, în contul sezonului trecut, cu o mulțime de puncte din cauza litigiului cu Kalai, însă și din cauza procesului cu Gabriel Burcă.

Totuși, în Comitetului de Urgență desfășurat tot ieri nu s-a luat nicio decizie în privința Arieșului, ba mai mult, aceasta fiind inclusă în continuare în Seria a V-a. Cu siguranță echipa din Turda va fi până la urmă exclusă, iar marți, atunci când e programat țintarul Ligii a 3-a, nu va mai face parte din seria în care este acum. Astfel, Seria a V-a va rămâne cu 14 echipe din cele 15.

Speranța Răucești a spus pas, Seria I se micșorează și mai mult

Din informațiile Liga2.ro, un alt club care a anunțat că nu va lua startul în noul sezon al Ligii 3 este Speranța Răucești. Campioana județeană a Ligii a IV-a Neamț a promovat în această vară după ce a trecut cu 3-2, scorul la general, de Unirea Mircești, campioana județului Iași.

Speranța Răucești e distribuită în Seria I, acolo de unde s-a retras și Ceahlăul II și unde a fost mutată Olimpia Râmnicu Sărat. Dacă, într-adevăr, informația se confirmă și FRF ia această decizie până marți, la țintar, atunci în Seria I va fi formată din 14 echipe, iar mutarea buzoienilor s-ar dovedi până la urmă o decizie înțeleaptă. S-ar evita astfel situația de a avea încă o serie incompletă și de a sta câte o echipă în fiecare etapă.

Totuși, o mulțime de alte semne de întrebare în privința continuării activității în campionat le au și alte cluburi acceptate în Liga 3, ca: Bucovina Rădăuți, Callatis Mangalia sau Inter Clinceni.


 

Conform deciziilor luate miercuri, 12 august, de Comitetului de Urgență al FRF, noua componență a celor cinci serii ale Ligii 3 arată astfel:

SERIA I (15 echipe):

CS Știința Miroslava
ACS Sepsi OSK Sfântu Gheorghe
CS Aerostar Bacău
SCM Petrotub Roman
FC Cetatea Târgu Neamț
AFC Metalosport Galați
ACS Bucovina Rădăuți
CSM Pașcani
CS FC Zagon
CS Sporting Liești
CS Panciu*
CS Atletico Vaslui*    
CS Speranța Răucești*
ACS Inter Dorohoi*
ACS Olimpia Râmnicu Sărat*

SERIA a II-a (15 echipe):

ACS FC Delta Dobrogea Tulcea
CS Tunari
SC FC Metaloglobus București
ACS Callatis 2012 Mangalia
ACS Înainte Modelu
ACS Gloria Popești Leordeni
ASC Juventus București
ACS Viitorul Domnești
CS Inter Clinceni
AFC Unirea 04 Slobozia**
SC Dinamo 1948 II SA
AS Voința Snagov
FC Viitorul II SA*
ACSM Oltenița*
CS Petrolistul Boldești*

SERIA a III-a (16 echipe):

CS Ștefănești
CS Afumați
CS Concordia Chiajna II
CS Sporting Roșiori 2008
SCM Pitești
CS Altetic Bradu
ACS Metropolitan Ișalnița
ACS Urban Titu
ACS Podari
CS Sportul Vișina Nouă
FC Olt Slatina**
ACS Sporting Turnu Măgurele*
AS FC Aninoasa*
SC FC Voluntari II*
AFC Înfrățirea Hărman*
C.N. Dinicu Golescu***

SERIA a IV-a (15 echipe):

CS Nuova Mama Mia Becicherecu Mic
CS Național Sebiș
CSM Lugoj
CS Millenium Giarmata
CS Pandurii Lignitul II Târgu Jiu
ACSO Filiași
CS Ineu
CS FC Hunedoara
CS Minerul Motru 2008
ACF Metalurgistul Cugir 1939
ACS ASU Politehnica Timișoara*
CNS Cetate Deva*
CS Măgura Cisnădie*
ACS Performanța Ighiu*
CS Universitatea Craiova II SA*

SERIA a V-a (15 echipe):

CS FC Zalău
ACSM Sighetu Marmației
CS Oșorhei
CS Unirea Jucu
AFC Arieșul 1907 Turda
AFK Csikszereda Miercurea Ciuc
CSM Avântul Reghin
CS Iernut
CS Sănătatea Servicii Publice Cluj Napoca
CS Luceafărul Oradea*
ACS Industria Galda
ASF Comuna Recea*
ACS Luceafărul Bălan*
AFC Odorheiu Secuiesc*
FC Unirea Dej***

* echipe promovate din Liga a 4-a
** echipe care au activat sezonul trecut în Liga 2, de unde s-au retras
*** echipe retrogradate din Liga 3 acceptate în noul sezon

VEZI cum fuseseră stabilite inițial componența celor cinci serii ale Ligii 3

Rămâne de urmărit dacă Speranța Răucești (retrasă din Seria I) și Arieșul 1907 Turda (exclusă din Seria a V-a) vor dispărea din campionat marți, 18 august, atunci când e programat țintarul pentru noul sezon al Ligii 3.

Articol scris de Marius ANGHEL

 

Marius ANGHEL 13 Aug. 2015, 15:09 Liga 3
Pe aceeași temă