Alexandru Manea, ca și plecat de la UTA? „Aș vrea să știu și eu dacă mai sunt dorit la Arad”

Marius ANGHEL 11 Jun. 2019, 19:56 Campionat
Alexandru Manea, ca și plecat de la UTA?**

Cel puțin la prima strigare, Alexandru Manea părea unul dintre utiștii care au încheiat pe locul 13 stagiunea precedentă a ligii secunde care va continua și cu Laszlo Balint pe bancă. Acest lucru devine improbabil în acest moment și asta pentru că fundașul de 29 de ani nu a primit nicio propunere de reînnoire a înțelegerii ce expiră pe 30 iunie. În plus, nu a avut nicio discuție cu noul tehnician, care să-l asigure că face parte din planurile.

În aceste condiții, fotbalistul arădean e tentat să dea curs ofertelor pe care le are pe adresa sa. „Am câteva propuneri interesante de la Liga a 2-a, dar și din campionatul Austriei. Nu spun că mă voi decide azi, mâine, însă nici nu mai pot aștepta până la finalul lunii, când îmi expiră contractul cu UTA. Până atunci, toate cluburile serioase își fac loturile și nu aș vrea să rămân pe dinafară. Așadar, aș avea nevoie de acte puțin mai repede sau, în cazul mai sunt dorit la Arad, aș vrea să știu și eu”, spune Manea pentru Sport Arad.

Cert este că după venirea lui Florin Ilie, numărul fundașilor centrali cu experiență din lotul „Bătrânei Doamne” a crescut la patru. Cristian Melinte și Alin Șeroni completează și ei „tabloul”, iar Alexandru Manea pare puțin ieșit din calcule, deși el s-a descurcat și în banda dreaptă sau, la nevoie, ca „închizător”.

Dacă puternicul fundaș s-ar despărți în această vară de UTA, clubul arădean ar pierde fotbalistul cel mai fidel din lot, cu patru sezoane legate la rând în „roșu-alb” și 108 prezențe. În campionatul recent încheiat, Manea a bifat cele mai puține meciuri din ultimii patru ani, dar asta numai pentru că s-a operat de ligamente încrucișate și a absentat de pe gazon cinci luni de zile.

Pe finalul sezonului, însă, fotbalistul a revenit pe teren pe proprie răspundere, atâta timp cât medicul care l-a operat i-a recomandat joace din nou de abia din ediția de campionat 2019-2020. „L-am ales pentru determinarea, răutatea și agresivitatea lui, dar și pentru tot ce înseamnă el pentru clubul UTA. Lui Manea îi expiră contractul în vară, el încă nu e bine, se antrenează cum poate de trei-patru săptămâni, dar e acolo când apelezi la el”, spunea Cristian Păcurar despre elevul său după meciul cu Bacăul, singurul câștigat de UTA în ultimele zece runde ale campionatului și în care Manea a fost titularizat pentru prima oară în 2019.

„Toți jucătorii din lotul din campionatul trecut mai au contracte cu UTA până pe 30 iunie, nu vreau să spun câți și care dintre ei rămân. Altfel, nu cred că îi încurcăm, căci, din punct de vedere legal, ei își puteau căuta alte înțelegeri cu șase luni înainte de a le expira înțelegerile la Arad. Pe noi ne interesează prioritățile UTA-ei și din acest motiv vrem că construim un lot competitiv”, spunea Laszlo Balint la conferința de presă în care au fost prezentați primele cinci achiziții, referitor la ce jucători din lot vor fi menținuți și pentru noul sezon.

Sursa: Sport Arad

Marius ANGHEL 11 Jun. 2019, 19:56 Campionat
Pe aceeași temă