Florin Stîngă a plecat de la SR Brașov și continuă ca antrenor la altă echipă din Liga 3. ”Am sufletul împăcat, pentru că, în calitate de antrenor, am dat totul pentru ca această echipă a suporterilor să supraviețuiască”

Adi MARICA 15 Jun. 2020, 11:23 Liga 3

După doi ani și jumătate la cârma echipei suporterilor stegari, „cu sufletul împăcat“ tehnicianul brașovean a ales un nou drum și va antrena pe AFC Odorheiu Secuiesc

Florin Stîngă (42 de ani) se desparte de ACS SR Brașov, după doi ani și jumătate, perioadă în care a antrenat echipa suporterilor brașoveni, dar a și jucat. Stîngă a aceptat la finalul săptămânii trecute oferta celor de la AFC Odorheiu Secuiesc și a semnat un contract valabil pentru sezonul 2020-2021 al Ligii a 3-a, anunță Monitorul Expres.

Florin Stîngă, recomandat la Odorheiu Secuiesc de Robert Ilyeș

Florin Stîngă a ajuns antrenor la echipa harghiteană la recomandarea lui Robert Ilyeș, fostul căpitan al stegarilor și acum antrenor secund la Sepsi OSK.

„L-am recomandat pe Stîngă la Odorheiu Secuiesc pentru că știu că este un antrenor care pune multă pasiune și este dedicat meseriei”, a spus Ilyeș.

În cariera de antrenor, Florin Stîngă a mai pregătit-o și pe AFC Hărman, tot în Liga 3, unde, de asemenea, a jucat.

Obiectivul fixat de conducere echipei din Harghita

Team-managerul celor de la AFC Odorheiu Secuiesc, Laszlo Zsolt, spune că obiectivul lui Florin Stîngă la clubul din Harghita este construirea unei echipe cu jucători tineri.

Mijlocașul care în cariera sa de fotbalist a jucat pentru FC Brașov, Cimentul Fieni, Juventus bucurești, Forex Brașov, Pandurii Târgu Jiu, Xanthi (Grecia), FCM Târgu Mureș, Corona Brașov, Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, AFC Hărman și SR Brașov se va axa doar pe antrenorat, la AFC Odorheiu Secuiesc urmând să nu evolueze.

„Stîngă a semnat un contract valabil pentru un sezon, începând cu 1 iulie. Am ajuns să discutăm cu Stîngă la recomandarea lui Ilyeș și cred că am făcut o alegere bună. Obiectivul este construirea unei echipe cu jucători tineri. Chiar dacă aș fi dorit ca Stîngă să mai și joace, el se va axa doar pe antrenorat. Noi am dori să începem pregătirile pe 1 iulie, însă așteptăm să vedem și ce vor decide autoritățile în ceea ce privește antrenamentele colective”, a spus Laszlo Zsolt.

Florin Stîngă: ”Am găsit toate condițiile necesare pentru a forma o echipă tânără, competitivă”

Florin Stîngă a explicat motivele care l-au determinat să accepte oferta clubului din Harghita. „Am ales să antrenez AFC Odorheiu Secuiesc pentru că aici am găsit toate condițiile necesare pentru a forma o echipă tânără, competitivă, cu jucători localnici. Am rămas plăcut impresionat după discuția avută cu președintele clubului. Sunt convins că vom reuși să ne îndeplinim obiectivele și îi mulțumesc pentru încrederea acordată”, a spus, pentru Monitorul Expres, noul antrenor al echipei din Odorheiu Secuiesc.

În sezonul recent încheiat al Ligii 3 din cauza pandemiei de COVID-19, ”înghețat” după doar 16 etape desfășurate dintr-un total de 30, AFC Odorheiu Secuiesc a terminat pe locul 15 din 16 în Seria a 5-a, cu doar 10 puncte acumulate. Deși se află pe loc retrogradabil, echipa va continua la acest nivel, deoarece FRF a decis ca nimeni să nu retrogradeze în acest sezon.

Stîngă pleacă de la Brașov ”cu sufletul împăcat”

Florin Stîngă a transmis și un mesaj de suflet adresat suporterilor echipei brașovene. „Au fost doi ani și jumătate cu momente plăcute și mai puțin plăcute, însă voi rămâne cu amintirea clipelor frumoase petrecute alături de suporterii minunați ai acestei echipe! De mic copil am visat să joc în culorile galben – negru și am reușit să îmi îndeplinesc acest vis, evoluând și înscriind în toate cele patru ligi, pentru echipa fanion a Brașovului. Am sufletul împăcat, pentru că, în calitate de antrenor, am dat totul pentru ca această echipă a suporterilor să supraviețuiască. Sunt mândru că am reușit să promovez foarte mulți jucători tineri, unii dintre ei fiind selecționați la loturile naționale de juniori, iar alții au ajuns să joace în ligile superioare. Țin să le mulțumesc tuturor celor cu care am colaborat la acest club: jucători, antrenori, finanțatori și suporteri! Sper ca spiritul stegar să meargă înainte!“, este mesajul antrenorului brașovean.

Cu Florin Stîngă antrenor, SR Brașov a încheiat acest sezon ”înghețat” de Liga 3 pe locul 11 în Seria a 3-a, cu 19 puncte acumulate în 16 meciuri.

Antrenor, jucător, dar și manager la ACS SR Brașov

Florin Stîngă a venit la ACS SR Brașov la finalul turului Ligii a 4-a, ediția 2017-2018, din primul sezon de activitate al echipei suporterilor brașoveni. Împreună cu Petre Lucian și Andrei Șanta, Stîngă a reușit promovarea echipei în Liga a 3-a. În cele două sezoane în Liga a 3-a, Stîngă a reușit ca antrenor să mențină echipa în acest eșalon, chiar dacă clubul s-a confruntat încă de la promovare cu numeroase probleme.

Pe lângă activitatea ca antrenor, Stîngă a continuat să joace, iar în câteva perioade a fost și managerul echipei. Florin Stîngă mai avea contract cu ACS SR Brașov până la finalul acestei luni, iar plecarea este una logică, ținând cont că nu a primit o ofertă de prelungire.

„E clar că lucrurile nu pot continua așa cum a fost în acest sezon. Trebuie o strategie clară care să fie și respectată, în primul pentru rând trebuie asigurat un mediu profesionist. Până acum nu am discutat cu nimeni. Ce pot să spun e doar că îmi doresc din tot sufletul ca această echipă să continue și în sezonul viitor la Ligii a 3-a. Cu Stîngă sau fără Stîngă antrenor, important este ca această echipă să continue”, spunea Stîngă luna trecută.

Se știe că Stîngă are de recuperat o sumă importantă de bani de la ACS SR Brașov, iar în luna martie acesta a fost de acord cu amânarea reeşalonată a restanţelor. „Este normal ca la un moment dat să-mi recuperez banii. Este munca pe care eu am depus-o la echipă. Doar eu ştiu în ce condiţii dificile am lucrat şi cât am suferit în toată această perioadă. Am o înţelegere cu cei din conducerea clubului în ceea ce priveşte plata datoriilor”, spunea Stîngă, la mijlocul lunii martie, după decizia Camerei Naţională de Soluţionare a Litigiilor (CNSL) din cadrul FRF.

Adi MARICA 15 Jun. 2020, 11:23 Liga 3
Pe aceeași temă