Prezență-surpriză în barajul pentru Liga 2! Costel Enache a calificat FC Bacău în semifinalele de promovare din Liga 3: ”Se vede munca de un an”

Andrei PASCU 19 May. 2024, 18:01 Liga 3
Prezență-surpriză în barajul pentru Liga 2! Costel Enache a calificat FC Bacău în semifinalele de promovare din Liga 3: ”Se vede munca de un an”

FC Bacău este una din revelațiile Ligii 3! În ultima rundă a play-off-ului, formația pregătită de Constantin Enache a reușit să se califice în barajul de promovare pentru Liga 2, unde va întâlni locul 1 din Seria 2 a Ligii 3, Metalul Buzău.

Formația din Bacău a terminat pe locul 2 în Seria 1, după ce a învins CSM Bacău în meciul decisiv, cu 1-0, pe teren advers, terminând cu trei puncte chiar peste CSM Bacău astfel, care a finalizat sezonul pe locul 3.

FC Bacău, ce surpriză! A prins barajul de promovare din Liga 3 în Liga 2!

Reușita lui Gabriel Cîrstean (minutul 63) a decis soarta meciului și calificarea celor de la FC Bacău în barajul pentru promovare. O performanță importantă pentru Constantin Enache, care construiește un proiect, iar mare parte din lot e format din tineri și jucători fără experiență.

Cu toate acestea, trebuie precizat că prezența în play-off-ul Seriei 1 din Liga 3 a fost posibilă în urma excluderii liderului seriei Foresta Suceava, astfel că FC Bacău a intrat în grupa pentru calificarea în baraj de pe locul 4, ultimul, cu 24 de puncte, la acel moment cu șapte puncte mai puțin decât locul 2, CSM Bacău.

FC Bacău a pierdut doar un meci în play-off, a câștigat cinci și a făcut trei remize, iar astfel a reușit să termine pe locul 2, obținând calificarea în baraj.

Constantin Enache a trasat în vestiarul Bacăului un obiectiv clar: calificarea în play-off-ul Ligii 3!

Constantin Enache nu are, se pare, așteptări prea mari de la partida cu Metalul Buzău, dorind doar ca echipa lui să facă meciuri bune. Se pare că nici jucătorii și conducerea staffului tehnic nu se așteptau să meargă în baraj, Enache declarând că obiectivul a fost prezența în play-off.

Vreau să jucăm frumos și plăcut cu Buzău! Dacă mi-ar fi zis cineva la începutul sezonului că vom termina pe locul 2, aș fi zis că orice e posibil. A trecut mult timp, dar nu îmi dau seama… noi ne-am propus, pentru că aveam nevoie de obiective, să ne luptăm pentru play-off.

Într-un punct eram foarte departe, dar jucătorii, obiectivul pe care l-au acceptat, l-au realizat! E meritul lor, meritul nostru a fost că am fost aproape de ei, că i-am ajutat, dar rezultatele sunt ale lor și rog să rămână ale lor sub toate formele!

Am avut fluctuații mari în acest sezon, dar e normal pentru o echipă nou-formată, cu jucători aduși din toate părțile și cu decalaj mare de vârstă. Am avut câțiva jucători cu experiență și mulți copii. Jucători care nu jucaseră la seniori sau foarte puțin, jucători tineri, cu viitor, dar cu lipsă de experiență în competițiile de seniori.

Era normal să avem fluctuații, dar cred că ne-am echilibrat, toți ne-am pliat pe un model de joc, iar munca de un an se vede. (…), a spus Constantin Enache după ultima etapă a play-off-ului Ligii 3.

FC Bacău a prins play-off-ul și datorită retragerii Forestei Suceava

În sezonul regular, în urma celor 16 etape disputate, după retragerea echipei Foresta Suceava, FC Bacău a avut în dreptul ei 24 de puncte, în urma a șapte victorii, trei egaluri și șase eșecuri, dar și un golaveraj de 25 de goluri marcate și 19 primite.

În play-off, băcăuanii, în nouă etape, au bifat cinci victorii, trei egaluri și un eșec, cu 10 goluri marcate și trei primite.

Clasamentul play-off-ului Seriei 1 din Liga 3:

  1. Bucovina Rădăuți – 43 de puncte
  2. FC Bacău – 42 de puncte
  3. CSM Bacău – 39 de puncte
  4. Știința Miroslava – 36 de puncte

Bucovina Rădăuți va întâlni locul 2 din Seria 2 a Ligii 3, CSM Focșani. Celelalte opt duble din barajul de promovare pentru Liga 2 sunt:

B3: SC Popești Leordeni (locul 2, Seria 4) – CS Afumați (locul 1, Seria 3)
B4: Dunărea Călăraşi (locul 2, Seria 3) – CS Dinamo Bucureşti (locul 1, Seria 4)
B5: Vediţa Coloneşti (locul 2, Seria 6) – AFC Câmpulung Muscel (locul 1, Seria 5)
B6: Olimpic Zărneşti (locul 2, Seria 5) – SCM Râmnicu Vâlcea(locul 1, Seria 6)
B7: SSU Politehnica Timișoara (locul 2, Seria 8) – CSC Ghiroda şi Giarmata Vii (locul 1, Seria 7)
B8: ACSO Filiaşi (locul 2, Seria 7) – FC Bihor Oradea (locul 1, Seria 8)
B9: CSM Sighetu Marmaţiei (locul 2, Seria 10) – Gloria Bistriţa Năsăud (locul 1, Seria 9)
B10: Unirea Ungheni (locul 2, Seria 9) – SCM Zalău (locul 1, Seria 10)

Reacția lui Constantin Enache după ce FC Bacău s-a calificat în barajul pentru promovarea în Liga 2:

Foto și video: FC Bacău

Andrei PASCU 19 May. 2024, 18:01 Liga 3
Pe aceeași temă