Vasile Miriuță a preluat Minaur Baia Mare: ”Mi-am dorit un proiect pe termen lung, la mine acasă” | EXCLUSIV

Vlad MĂCICĂȘAN 08 Dec. 2020, 20:36 Liga 3
Vasile Miriuță a preluat Minaur Baia Mare: ”Mi-am dorit un proiect pe termen lung, la mine acasă” | EXCLUSIV

Încă un club își anunță intențiile de a ieși din anonimat, în următorii ani. Vasile Miriuță (52 de ani), fostul antrenor al lui Dinamo și al CFR-ului, a luat decizia surprinzătoare de a prelua echipa de Liga 3 Minaur Baia Mare, din funcția de director tehnic.

Contractul a fost semnat astăzi, pe o perioadă de 3 ani și jumătate, timp în care Miriuță s-a angajat să reformeze clubul băimărean și să readucă orașul în Liga 2.

Se pare că antrenorul a primit garanții din partea primarului Cătălin Cherecheș că îi va asigura un buget suficient pentru a promova în acest sezon în Liga 2, iar apoi să construiască o echipă ce ar putea ataca promovarea în Liga 1, peste 3 ani.

Vasile Miriuță, director tehnic la Minaur Baia Mare: ”Doar acasă la tine acasă poți găsit liniștea și susținerea ca să construiești ceva de durată”

Decizia lui Vasile Miriuță este una surprinzătoare, după ce tehnicianul a refuzat inclusiv oferte din Liga 1, în ultimele luni, când a fost curtat și de cluburi din Liga 2 sau din Ungaria.

”Am ajuns la maturitate în antrenorat și mi-am dorit să construiesc un proiect pe termen lung. Dacă doream să antrenez în altă parte, aș fi avut contract deja, pentru că am refuzat 3-4 oferte în ultimele luni și din România și din afară. Însă doar acasă la tine acasă poți găsit liniștea și susținerea ca să construiești ceva de durată. Mă bucur că domnul primar își dorește să reconstruim împreună fotbalul din Baia Mare. Obiectivul va fi promovarea în Liga 2, iar apoi vom vedea”, a spus Vasile Miriuță pentru Liga2.ro.

Este și o decizie sentimentală pentru antrenorul care a început fotbalul profesionist la Baia Mare.

Atât în vară, când Minaur a jucat barajul de promovare în Liga 2 cu Fotbal Comuna Recea, cât și după încheierea primei părți a sezonului actual, numele lui Vasile Miriuță a fost zvonit ca înlocuitor pentru antrenorul Dorin Toma, căruia un suporter i-a cerut demisia după ce s-a suit pe turnul Combinatului Phoenix din Baia Mare. Mutarea la echipa din Baia Mare s-a înfăptuit acum, dar ca director tehnic.

Vasile Miriuță, ultima dată antrenor la FC Hermannstadt

Ca jucător, Miriuță a evoluat la FC Maramureș, Dinamo, Gloria Bistrița, Gyor (în trei perioade), FC Bourges, Videoton, Ferencvaros, Ujpest, Energie Cottbus, Duisburg și Honved Budapesta, dar a avut meciuri și pentru naționala Ungariei.

Ca antrenor, Vasile Miriuță a condus Energie Cottbus U19, Energie Cottbus 2, Ceahlăul Piatra Neamț, CFR Cluj (în două perioade), Gyor, ASA Târgu Mureș, Energie Cottbus, Concordia Chiajna, Dinamo, FC Hermannstadt (în două perioade) și Kisvarda. Ultima dată a activat la FC Hermannstadt, în perioada ianuarie-iunie 2020.

Minaur Baia Mare e pe locul 2 în Seria 10. În precedentele două sezoane a ratat promovarea

În acest moment, Minaur Baia Mare este pe locul 2 în Seria 10 a Ligii 3, cu 20 de puncte acumulate după primele 10 etape din acest sezon, la patru puncte distanță de liderul SCM Zalău.

La finalul sezonului regular, care va avea 18 etape, primele două formații din fiecare serie vor disputa partide de baraj. Locul 1 din Seria 10 va întâlni locul 2 din Seria 9, poziție pe care acum o ocupă CSO Cugir. Iar locul 2 din Seria 10 va juca împotriva liderului din Seria 9, Unirea Dej. Învingătoarele din aceste baraje vor juca apoi într-un nou baraj, iar câștigătoarea finală va promova în Liga 2.

În precedentele două ediții de Liga 3, de când activează la acest nivel, Minaur Baia Mare a ratat promovarea în Liga 2. În sezonul 2018-2019 s-a clasat pe locul 3 în Seria 5, după FK Csikszereda și Fotbal Comuna Recea, iar în sezonul 2019-2020 s-a aflat în momentul suspendării campionatului din cauza pandemiei de COVID-19 pe locul 2, la două puncte de liderul Fotbal Comuna Recea. Cele două echipe din Maramureș au jucat baraj de promovare. Turul l-a câștigat Minaur cu 2-1 pe teren propriu, iar returul l-a adjudecat la același scor trupa din Recea, care s-a impus apoi la lovituri de departajare.

Rezultatele ultimei etape a anului, a 10-a, din Liga 3 sunt diponibile AICI

https://liga2.prosport.ro/liga-3/locul-2-la-finalul-turului-de-liga-3-prea-putin-pentru-conducerea-de-la-minaur-baia-mare-s-ar-pregati-inlocuirea-lui-dorin-toma-dar-antrenorul-nu-stie-nimic-nu-am-discutat-cu-nimeni-19159225

https://liga2.prosport.ro/liga-3/video-protest-extrem-in-liga-3-un-fan-a-cerut-demiterea-lui-dorin-toma-de-la-minaur-de-pe-un-turn-de-351-de-metri-nu-mai-vreau-sa-il-vad-pe-tomita-il-sun-pe-primar-si-il-chem-aici-19158195

https://liga2.prosport.ro/liga-3/cel-mai-tanar-antrenor-din-primele-trei-esaloane-vrea-sa-readuca-unirea-dej-in-liga-2-in-anul-centenarului-echipei-clujene-dragos-militaru-imi-doresc-sa-promovam-chiar-daca-nu-avem-bugetul-19158217

Vlad MĂCICĂȘAN 08 Dec. 2020, 20:36 Liga 3
Pe aceeași temă