VIDEO | Protest extrem în Liga 3. Un fan a cerut demiterea lui Dorin Toma de la Minaur, de pe un turn de 351 de metri: ”Nu mai vreau să îl văd pe Tomiță. Îl sun pe primar și îl chem aici”. A fost nevoie de negociatori să se dea jos

Răzvan STÎNGĂ 17 Nov. 2020, 13:20 Liga 3
VIDEO | Protest extrem în Liga 3. Un fan a cerut demiterea lui Dorin Toma de la Minaur, de pe un turn de 351 de metri: ”Nu mai vreau să îl văd pe Tomiță. Îl sun pe primar și îl chem aici”. A fost nevoie de negociatori să se dea jos

Minaur Baia Mare termină anul pe locul 2 în Seria 10 din Liga 3, la cel puțin un punct diferență de liderul SCM Zalău, care are un meci mai puțin. Situația a făcut un fan al echipei Minaur Baia Mare să îi ceară demisia antrenorului Dorin Toma, dar nu oricum.

Reacția fanului: ”Chemăm primarul la noi aici, să-l dea afară pe Tomiță” 

Pentru a avea mai multă vizibilitate și pentru a acapara atenția mai multor conducători ai clubului, suporterul s-a urcat pe un turn. Turnul Combinatului Phoenix din Baia Mare, care măsoară 351 de metri. Acesta s-a filmat în timp ce își ținea ”discursul” de unul singur, după care înregistarea a ajuns pe YouTube.

Chemăm primarul la noi aici, să-l dea afară pe Tomiță (n.r. – antrenorul Dorin Toma). Ăsta-i scopul meu, de asta am urcat aici. Să-l dea afară, că numai așa poate să plece de la echipă și să se aducă un alt antrenor. Nu mai vreau să îl văd pe Tomiță. O să îl sun pe primar și o să-l chem aici. Dacă va veni, va veni, dacă nu – atunci o să mă dau jos de pe turn când va veni primarul și îl va da afară pe Tomiță. Dorin Toma de la echipa de fotbal a orașului. Vreau să aducă alt antrenor!”, a spus fanul înfocat pe filmare.

Poliția l-a convins că e mai bine să coboare și să renunțe la protest

Poliția a aflat repede de isprava bărbatului și a mers imediat la locul faptei pentru a-l îndupleca să se dea jos. A fost nevoie de câteva zeci de minute de discuții între negociatori și acesta, până când fanul a concluzionat că acțiunea sa trebuie să se termine.

Azi, 15 noiembrie, în jurul orei 14 30, polițiștii din Baia Mare au fost sesizați cu privire la faptul că un bărbat s-a urcat pe turnul de la fostul Cuprom și amenință că se aruncă dacă nu îi sunt îndeplinite solicitările.

Polițiștii ajunși la fața locului au constatat faptul că pe turnul de la fostul combinat Cuprom se află o persoană care s-a urcat la aproximativ 100 metri.Polițiștii au identificat persoana în cauză ca fiind un bărbat de 30 ani din Baia Mare. În urma negocierilor cu un specialist din cadrul S.A.S. Maramureș, bărbatul a coborât din respectivul turn. Acesta a fost sancționat contravențional, ulterior fiind transportat la spitalul din Sighetu Marmației. Polițiștii continuă cercetările în acest caz”, a relatat într-un comunicat, IPJ Maramureș.

Minaur Baia Mare a fost aproape de desființare, dar acum se luptă la promovarea în Liga 2 

Minaur Baia Mare a trecut printr-o reconstrucție în vară, după ce a ratat promovarea în Liga 2, în urma barajului cu Fotbal Comuna Recea. La momentul respectiv, s-au schimbat zeci de jucători, dar anterior, după ce s-a pierdut dubla cu formația din Recea, a fost la un pas să se desființeze. În cele din urmă, s-a revenit asupra deciziei iar Minaur Baia Mare se luptă din nou la promovare.

În 10 meciuri din acest sezon, echipa lui Dorina Toma a adunat 20 de puncte și este pe locul 2. Prima poziție este ocupată de SCM Zalău, care are cu un punct mai mult, dar și un joc mai puțin. Podiumul este completat de CA Oradea, cu 15 puncte în 10 meciuri.

În prima etapă a returului și ultima a anului, Minaur Baia Mare a jucat pe teren propriu cu Progresul Şomcuta Mare, locul 8, în fața căreia a cedat surprinzător cu 0-2. Acesta fost un motiv în plus pentru fanul supărat să se urce pe Turnul Combinatului Phoenix.

Rezultatele ultimei etape a anului, a 10-a, din Liga 3 sunt diponibile AICI

Foto: Ziar Maramureș 
Video: Vasile Dale 

 

 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 17 Nov. 2020, 13:20 Liga 3
Pe aceeași temă