EXCLUSIV | SC Oțelul e de acord cu sistemul play-off / play-out în Liga 3. Cristi Munteanu: ”E o idee foarte bună, ar fi economisiți mulți bani”

Răzvan STÎNGĂ 09 Apr. 2020, 17:49 Liga 3
EXCLUSIV | SC Oțelul e de acord cu sistemul play-off / play-out în Liga 3. Cristi Munteanu: ”E o idee foarte bună, ar fi economisiți mulți bani”

Disputarea tuturor etapelor rămase din returul Ligii 3, 14 la număr, nu mai stă în picioare, astfel că sezonul s-ar putea termina cu sistem play-off / play-out, dacă starea de urgență nu se mai prelungește și după jumătatea lunii mai. Reprezentanții Grupului de Lucru din cadrul Federației Române de Fotbal au început să se consulte cu conducătorii cluburilor, pentru a le afla opinia despre această variantă. Din precizările lui Cristi Munteanu, managerul executiv al SC Oțelul, clubul său a fost consultat și este de acord cu decizia.

Oficialul argumentează că acest aspect ar avea urmări financiare bune în rândul echipelor, iar campionatul s-ar termina mai repede. Rămâne de văzut, însă, când va începe disputarea partidelor, întrucât la acest moment pandemia de coronavirus continuă să facă din ce în ce mai multe victime, iar starea de urgență ar putea să se întindă pe o perioadă mai mare. Liga2.ro înainta ipoteza actuală încă din 18 martie, cu mențiunea că acum nu se mai ia în calcul varianta cu scăderea punctelor, ci să se intre în play-off / play-out cu punctajul actual.

”La Liga 3 s-ar putea juca play-off / play-out. Se dispută un singur meci, ca să ai timp să termini sezonul acesta și să poți să îl începi pe următorul. Am avut o discuție cu cei de la FRF și e o idee extraordinară, pentru că în loc să mai avem 12-13 meciuri, mai jucăm doar câteva. Ne uităm și la cheltuieli și la timp, la perioada pe care s-ar putea disputa partidele astea. Cine a gândit chestia asta la Federația Română de Fotbal, e de felicitat.

S-ar juca un singur meci, pentru că nu mai e timp. Financiar, ar fi economisiți foarte mulți bani. Aici ar intra deplasările, arbitrajele și asta ne ajută foarte mult. Noi am avut o discuție cu cei de acolo, am fost întrebați, iar noi am spus că e o idee foarte bună. N-a fost ceva legat de votarea sistemului, a fost o părere. Să vadă ce cred cluburile despre strategia care ar putea să fie pusă în practică.

Acum, criteriile după care s-ar putea face nu le știm, pentru că nu le-am discutat. Ar putea juca locul unu cu locul șase la locul unu acasă. Sau se trage la sorți. Cumva, trebuie să se facă, dar e foarte bine. Financiar, în perioada aceasta, e foarte bine pentru noi”, a declarat Cristi Munteanu pentru Liga2.ro.

  • După 16 etape desfășurate în acest sezon de Liga 3, SC Oțelul ocupă locul 6 în Seria 1, cu 30 de puncte, la cinci puncte în spatele Forestei Suceava, clasată pe poziția a doua, și la 12 de liderul Aerostar Bacău.

SC Oțelul va înregistra pierderi financiare în plus

Pe lângă pierderile financiare pe care le poate înregistra în această perioadă din cauza pandemiei, Suporter Club Oțelul va mai avea și altele, întrucât a fost obligată de FIFA să plătească o sumă consistentă de bani către doi jucători, atacantul argentinian Diego Sevillano și atacantul belgian Jeanvion Yulu-Matondo, care au evoluat pentru Fotbal Club Oțelul. Deși decizia i-a uimit pe conducători echipei din Liga 3, aceștia sunt nevoiți să o achite, întrucât clubul este considerat continuatorul celui care câștiga campionatul în România.

Suma de plată este mult mai mare decât se credea inițial. Acest lucru este cauzat de penalități. În primă fază, clubul din Liga 3 trebuia să plătească 30.000 de euro, dar, acum, datoria s-a dublat și ajunge la 60.000 de euro.

Foto: SC Oțelul Galați

Răzvan STÎNGĂ 09 Apr. 2020, 17:49 Liga 3
Pe aceeași temă