EXCLUSIV | S-a ținut de cuvânt! Vasile Tîrșolea a desființat Mostiștea Ulmu, după ”arbitrajul flagrant” avut de echipa sa la barajul cu Steaua: ”Nu mai pot investi în fotbalul românesc din cauza mediului ostil performanței.” Patronul fusese chemat la comisia FRF pentru că a vrut să-și scoată jucătorii de pe teren

Marius ANGHEL 19 May. 2021, 19:30 Liga 3

Vasile Tîrșolea, finanțatorul clubului Mostiștea Ulmu, eliminat în prima etapă a barajului de promovare în Liga 2 de Steaua București, s-a ținut de cuvânt și a decis să-și desființeze echipa. Arbitrajul din dubla manșă cu echipa Clubului Sportiv al Armatei l-a făcut să renunțe la a-și mai investii banii în fotbalul românesc.

Mostiștea Ulmu s-a desființat. Vasile Tîrșolea: ”Am luat decizia de a nu mai investi în fotbalul românesc din cauza mediului ostil performanței”

Luni, la două zile distanță după ce Mostiștea Ulmu pierdea în Ghencea manșa retur cu Steaua, tot cu 2-0, ca în tur, și rata promovarea în Liga 2, echipa s-a reunit la București pentru o întâlnire de final de sezon. Acolo, finanțatorul Tîrșolea le-a comunicat jucătorilor, antrenorilor și conducătorilor echipei decizia sa finală: desființarea clubului.

  • Patronul trupei din județul Călărași anunțase încă de la finalul jocului retur cu ”militarii” că are de când să iasă din fotbal, dezgustat de arbitrajul de care a avut parte în cele două meciuri de baraj. După jocul tur amenințase că nu se va prezenta la retur dacă Steaua nu solicită rejucarea partidei, iar în timpul jocului retur a vrut să-și scoată echipa de pe teren după ce arbitrul a acordat un penalty controversat.

”După cum deja declarasem în mod repetat, am luat decizia de a nu mai investi în fotbalul românesc din cauza mediului ostil performanței. După arbitrajul flagrant împotriva clubului nostru, apreciat ca atare în unanimitate de presă și opinia publică, nu credeam că un arbitraj la fel de nedrept se va repeta în retur. Ăsta a fost și motivul pentru care am recurs la acel protest cu scoaterea echipei de pe teren”, și-a explicat Vasile Tîrșolea, pentru Liga2.ro, decizia de a desființa Mostiștea Ulmu.

Acesta nu regretă, însă, implicarea pe de până acum și banii cheltuiți. ”Ce am construit, a meritat. Și banii, și timpul. Însă nu poți construi pe nisipuri mișcătoare”, a mai spus Tîrșolea.

Vasile Tîrșolea a intenționat să-și scoată echipa de pe teren la returul cu Steaua, din cauza arbitrajului. Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Vasile Tîrșolea, chemat la comisie fiindcă a vrut să-și scoată echipa de pe teren: ”Omul ăsta nu s-a săturat de atâta furăciune? A cheltuit 300 de mii, aproape 400 de mii de euro cu tot”

Unul dintre conducătorii echipei Mostiștea Ulmu a explicat pentru Liga2.ro, în detaliu, motivele care l-au făcut pe Vasile Tîrșolea să ia această decizie drastică, una care lasă fotbalul românesc, campionatul Liga 3, fără un club privat, fără probleme financiare și care în ultimii doi ani obținuse rezultate la nivelul la care se afla.

”Din cauza arbitrajului din meciul tur-retur cu CSA s-a retras. După meciul tur, de acasă, noi am făcut o hârtie către CCA, să știm și noi dacă arbitrul a fost suspendat, dacă s-a luat vreo măsură împotriva lui. Nici până în ziua de astăzi nu am primit un răspuns. Nu are nicio treabă cu depunctarea aia. Aia nu era o problemă pentru el. Dar, după meciul tur, ce să mai… Gol din offside, primul, 11 metri inexistent, mergem la ei, același lucru. Am plătit supervizor de Liga 1, am plătit tot ce trebuie. De ce să bage omul ăsta bani?

Am avut ieri o întâlnire, cu toată lumea, cu toți jucătorii, au predat tot ce aveau de predat, ne-a anunțat, a spus să desființează echipa și își face doar o grupă de juniori, pe alt nume, nu pe Mostiștea Ulmu. Una la București și alta la Ulmu”, a spus conducătorul Mostiștei, sub protecția anonimatului.

Acesta a dezvăluit și că, pe lângă arbitrajul la care a fost supusă echipa în cele două meciuri cu Steaua, patronul a fost chemat la comisie pentru gestul său de a-și retrage jucătorii de pe teren.

”Nu mai există nicio șansă de revenire. Zero. După toate prostiile astea, mai vine și hârtie ieri să se prezinte la comisie că a vrut să scoată echipa de pe teren. Omul ăsta nu s-a săturat de atâta furăciune? A cheltuit 300 de mii, aproape 400 de mii de euro cu tot, organizare, tot, tot, tot. Nu ai cum să furi în halul ăsta. Au spus că au greșit, că e omenește să greșești, dar astea nu sunt greșeși, ce dracu. Trimiți arbitru la următorul meci și are aceleași greșeli. Arbitrul ăsta, de la Cluj, nu a urmărit și el un meci, să vadă că jucătorul ăla simulează într-una? Păi în meciul tur, Pacionel are patru simulări. Se dă fault pentru ei. Și atunci ce să mai discutăm. Numai hoție, hoție, hoție. Nu e bine, pentru că omul ăsta e drept, nu e omul care să nu dea o șpagă, să dea ceva, să facă ceva. Nu, el spunea că ce e corect, e corect. 3 lei am, de 3 lei trebuie să joci.

Venea unul de pe stradă să te fure în halul ăsta, barbar? La primul meci, dă galben pentru Acasandrei și toată lumea, inclusiv arbitrul de rezervă, avea scris pe carnețel numărul 16, Gheorghe Alexandru, nici numărul 4, Acasandrei, nu știa că are galben, îi mai dă un galben prin a doua repriză și toată lumea stătea și se uita la arbitru. Cel de margine îl ia și îl bagă din nou în teren și toată lumea, asistenții, observatorii și toată lumea știa că în prima repriză a luat galben numărul 16. Numai el, centralul, avea trecut numărul 4. Rezultatul care e: roșu, scos aflată, nu mai joacă nici meciul tur, nici meciul retur, comisia trebuia să fie miercuri, să se judece cazul, noi ne-am dus cu dovezi, și ei judecă luni de dimineață, la prima oră. Păi nu ai cum! Asta înseamnă că totul e sub control acolo, nu? Eu așa consider. Și ce să-i mai zici omului ăsta? Noi tot am sperat că nu ne mai fură, ne-am rugat noi de el să mergem la meci. Ne-a băgat omul în cantonament, ne-a ținut exact cum trebuie. Domnule, mergem până la capăt, chiar dacă e să nu câștigăm, ne prezentăm. Ne-am dus, ne-am prezentat, și aceleași lucruri: fault în afara careului, inexistent, nici fault nu a fost, și dă 11 metri. La noi, fault în careu, îi dă simulare. În prima repriză, simulează ăia de la Steaua de două ori și nu dă nimic. Nouă, lui Iulian Ilie, ne dă galben, pentru simulare. Dacă nouă ne dai, înseamnă că Pacionel ăla trebuie exclus din viața sportivă, fără nicio grumă. Păi cinstit acum. A râs o țară întreagă de faza aia. Poți să iei decizii și după meci, să suspenzi un jucător”, a mai spus conducătorul echipei din Ulmu, însă care și-a desfășurat meciurile de pe teren propriu la București, pe stadionul Voința.

  • Arbitrii și observatorii delegați la meciul tur cu Steaua, la Baza sportivă Academia Ilie Năstase (ex-Voinţa): Eduard Ioniță, Florian Alexandru Vişan și Daniel Vlase (toți din Galaţi), Ionuț Cătălin Ilie (Bucureşti, rezervă), Ionuț Borcan (Ploieşti, observator) și Dragoş Ionescu (Bucureşti, observator).
  • Arbitrii și observatorii delegați la meciul retur cu Steaua, la terenul 5 al Complexului Sportiv Steaua: Florin Andrei (Târgu Mureş, central), Gero Szabo (Cluj-Napoca, asistent) și Cosmin Bojan (Târgu Mureş, asistent), Ovidiu Robu (Chitila, rezervă), Silviu Crângaşu (Ploieşti, observator) și Mihai Andrieş (Bucureşti).
Momentele în care jucătorii echipei călărășene au fost chemați la margine de patron. Foto: Andreea Visu / ProSport

”Păcat de omul ăsta, că a fost hulit să plece. A intrat înapoi în fotbal, acum patru-cinci ani de zile, cu speranța că nu se va mai fura ca pe vremea lui Mircea Sandu”

Oficialul de la Mostiștea Ulmu regretă faptul că fotbalul românesc pierde un finanțator privat, unul dintre puținii care țin echipe din propriii bani, nu care patronează pe bani publici.

”Dacă n-ar mai băga bani Consiliile Județene, primăriile, nimeni nimeni, câte echipe private sunt în România? Deci se desființează fotbalul. Noi ne chinuim să aducem oameni, patronii ăștia, și tu îi gonești? Nu că îi primești, îi gonești. Dar asta e. Nu avem o datorie, pe la federație, pe nicăieri. Aia cu depunctarea, cu nea Mișu… (n.r. – antrenorul Mihai Ionescu, care a reclamat clubul că nu i-a plătit banii până la finalul contractului, după ce a fost demis. Litigiu care cu o zi înainte de meciul retur cu Steaua i-a adus clubului Mostiștea o penalizare de două puncte și interzicerea dreptului de a transfera sau legitima jucători) dacă spun eu cum e cazul… nu-ți vine să crezi.

Înainte să-l dea afară, cu trei zile, omul ăsta, Vasile Tîrloșea, îi dă omului ăla 200 de milioane, bani cash. Îi dă, că are nevoie antrenorul. După ce îți dă 200 de milioane cash, omul e supărat de rezultatul meciului de la Constanța, 0-0. Vorbește cu Vasile Mironaș să încheie pe cale amiabilă, să se înțeleagă într-un fel, să încheiem contractul. El ce face? Se duce la doctor, la medicul de familie, își ia medical o săptămână, își mai prelungește încă o dată medicalul și pe urmă se duce la AFAN și își bagă actele, să îl dea în judecată. Și el (n.r. – Tîrșolea) ce zice, hai să ne lichidăm, să încheiem. El (n.r. – Mihai Ionescu), nu, nu. Că ăștia de la AFAN te învață să stai acasă, ca să îți iei banii. Că nici ăia nu sunt ce trebuie.

Și apoi că ne depunctează, că mai avea să-i dea 100 de milioane directorul. La el, suma asta e de nimic. Gândește-te că acum desființează echipa, pe noi sâmbătă ne-a bătut Steaua și noua ne-a dat duminică salariile, primele. E peste gândirea omenească. Dacă desființează echipa, nu-ți mai dădea niciun ban, nu, pentru că nu mai are nimeni ce să-i facă. Omul, frumos, ne-a chemat ieri la o masă, am stat cu toții am mâncat ceva, am vorbit, a spus omul ce are zis, nu e supărat pe niciun jucător, ba, din contră, a luat legătura cu un impresat să îi trimită pe copiii ăștia care sunt mai trăluciți prin Italia, pe la echipe, la Primavera. Nu e rău intenționat cu nimic. Dar nu te poți lupta, te lupți cu morile de vânt, fără nicio glumă.

Păcat de omul ăsta, că a fost hulit să plece. El a intrat înapoi în fotbal, acum patru-cinci ani de zile, cu speranța că nu se va mai fura ca pe vremea lui Mircea Sandu, că a venit tineretul, că au venit ăștia la federație, cu Burleanu, că se schimbă ceva, dar și-a dat seama că nu e ceea ce spera”, a mai spus, pentru Liga2.ro, conducătorul echipei Mostiștea Ulmu.

Micuța echipă Mostiștea Ulmu a încheiat de fiecare dată pe locul 2 în Liga 3, în cele două sezoane petrecute la acest nivel fotbalistic. De fiecare dată a jucat baraj de promovare în Liga 2, însă a pierdut cu Unirea Slobozia și mai apoi cu Steaua. Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Mostiștea Ulmu, de două ori pe locul 2 în edițiile în care a evoluat în Liga 3, de fiecare dată pierzând apoi barajul de promovare

Mostiștea Ulmu a fost preluat în 2016 de Vasile Tîrșolea, iar în trei ani a promovat din liga a cincea în liga a treia.

La prima participare în Liga 3, în ediția 2019/2020, s-a aflat pe locul 2 în momentul în care campionatul a fost ”înghețat” din cauza pandemiei, având 37 de puncte strânse în 16 meciuri, cu trei mai puțin față de Unirea Slobozia.

Conform măsurilor luate de FRF, Mostiștea Ulmu și Unirea Slobozia au fost puse să joace un baraj de promovare în Liga 2, pe care ialomițenii l-au câștigat cu 2-0 atât în tur, cât și în retur.

În actuala ediție a Ligii 2, 2020/2021, Mostiștea Ulmu s-a clasat pe locul 2 în Seria a 3-a, la patru puncte sub liderul CS Afumați, 45 față de 41, după 18 meciuri.

A urmat prima etapă a barajului de promovare în Liga 2, în care Mostiștea Ulmu a picat să joace cu Steaua București, liderul Seriei a 4-a a Ligii 3. A pierdut atât manșa tur, cu 2-0, acasă, cât și manșa retur, tot cu 2-0, în deplasare. Ambele meciuri au avut, însă, mari probleme de arbitraj, în favoarei Stelei. Din această cauză, Vasile Tîrșolea a și luat decizia de a-și desființa echipa.

https://liga2.prosport.ro/special/arbitri/analiza-marius-avram-motivele-care-au-dus-la-cele-doua-penalty-uri-dictate-eronat-in-dubla-mansa-a-barajului-steaua-mostistea-ulmu-si-sfaturile-de-la-pierluigi-collina-19185348?fbclid=IwAR3RSpjF2kt-vwYm6ewCVbDaC6gUs9dc8zREo3yBlCVOrQM58dX2MAfDMF8

https://liga2.prosport.ro/liga-3/patronul-de-la-mostistea-ulmu-ameninta-ca-si-desfiinteaza-echipa-dupa-meciul-tur-al-barajului-cu-steaua-acuza-arbitrajul-si-vrea-rejucarea-partidei-chiar-la-solicitarea-militarilor-19183494

https://liga2.prosport.ro/liga-3/video-patronul-clubului-mostistea-ulmu-vasile-tirsolea-a-vrut-sa-si-scoata-echipa-de-pe-teren-in-timpul-meciului-retur-cu-steaua-motivul-care-l-a-facut-sa-recurga-la-acest-gest-si-dialogul-purtat-19184918

https://liga2.prosport.ro/liga-3/mostistea-ulmu-sanctionata-cu-puncte-si-interzicerea-dreptului-de-a-transfera-situatia-penibila-in-care-s-ar-fi-putut-afla-frf-si-dezvaluirile-unui-fost-jucator-al-echipei-calarasene-despre-patronul-19184762

https://liga2.prosport.ro/liga-3/steaua-mostistea-ulmu-se-joaca-de-la-ora-1130-militarii-au-castigat-prima-mansa-a-barajului-de-promovare-in-liga-2-19184835

https://liga2.prosport.ro/liga-3/zi-plina-cu-meciuri-de-baraj-pentru-promovarea-in-liga-2-mostistea-ulmu-steaua-se-joaca-de-la-ora-1130-ieri-s-a-disputat-prima-partida-19183362

Marius ANGHEL 19 May. 2021, 19:30 Liga 3
Pe aceeași temă