Patronul de la Mostiștea Ulmu amenință că-și desființează echipa după meciul tur al barajului cu Steaua. Acuză arbitrajul și vrea rejucarea partidei, chiar la solicitarea ”militarilor”. Antrenorul Ștef crede că jucătorii săi au fost mai buni

Andreea VISU, Carmen MANDIȘ 08 May. 2021, 15:38 Liga 3

Steaua a învins-o cu scorul de 2-0 pe Mostiștea Ulmu, într-un meci în care arbitrajul a lăsat de dorit, iar conducerea echipei din Călărași cere rejucarea partidei!

Partida dintre Mostiștea Ulmu și Steaua București s-a disputat la Baza Sportivă Academia ”Ilie Nătase” (ex-Voința) din București, în cadrul manșei tur a primei etape a barajului de promovare în Liga 2, iar echipa lui Daniel Oprița s-a impus cu scorul de 2-0, după golurile marcate de către Adrian Ilie, în minutul 10, respectiv Emilian Pacionel, în minutul 47, dintr-un penalty inventat.

Un alt moment incredibil s-a petrecut în minutul 68, când arbitrul Eduard Ioniță (Galați) a arătat cartonaș roșu pentru Lucian Acasandrei, jucătorul echipei Mostiștea Ulmu, care a protestat, alături de stafful echipei călărășene, pentru că nu știa când a primit primul cartonaș galben.

Patronul echipei Mostiștea Ulmu cere rejucarea meciului cu Steaua, astfel o desființează

La finalul partidei, Vasile Tîrșolea (foto, în stânga), patronul echipei Mostiștea Ulmu, a criticat arbitrajul și a anunțat că așteaptă ca Steaua să solicite ”din onoare” rejucarea acestei partide. Dacă nu se va întâmpla acest lucru, Tîrșolea amenință că echipa sa nu se va prezenta la jocul retur al barajului, în Ghencea, și o va desființa.

”Dacă nu se cere rejucarea sau dacă echipa adversă nu cere din propria inițiativă rejucarea, noi nu ne prezentăm la retur. (n.r. – De ce ar cere?) Din onoare și din cinstea evenimentului care s-a sărbătorit ieri, câștigarea Cupei Campionilor Europeni de către Steaua București, la Sevilla. Le reproșez în primul rând un penalty unde nu a fost contact și a influențat rezultatul și eliminarea unui jucător pentru un singur galben. S-a inventat un galben care nu a existat! Avem analist video care a vizionat meciul și nu există niciun alt cartonaș galben la Acasandrei!

Nu numai că nu ne prezentăm la următorul meci, nu ne mai prezentăm la fotbalul românesc niciodată! Un proiect cinstit în fotbalul românesc este sortit eșecului! S-a văzut exact despre ce e vorba! Și nu vorbesc acum la cald, pentru că nu sunt un tip temperamental căruia să i se învolbureze sângele la orice meci. Mă așteptam ca arbitrul să țină cu echipa mai cu brand, dar nu mă așteptam să se întâmple așa ceva. Nu am discutat cu arbitrii. În timpul meciului, am încercat să îi spun arbitrului adițional că voi retrage echipa de pe teren, pentru că după ce am vorbit cu jucătorul și cu analistul video și am văzut că nu există un prim galben acordat jucătorului eliminat, asta a fost hotărârea și nu a fost un impuls de moment. Nu am retras echipa de pe teren din respect pentru spectatorii din toată țara care au urmărit acest meci și din respect pentru fanii echipei CSA care au venit și și-au încurajat echipa, dar așa meritau.

Sincer, nu am mai văzut! Am jucat la Liga 4, în județ, ani de zile, am umblat în toate satele județului Călărași, dar așa ceva nu am mai pomenit!”, a spus Vasile Tîrșolea, la finalul partidei.

Vlad Ștef, antrenor Mostiștea Ulmu: ”Am fost mai buni. Am întâlnit și echipe mai bune în campionat. Nu ne-a surprins cu nimic Steaua”

Antrenorul Mostiștei, Vlad Octavian Ștef, e de părere că jucătorii săi au făcut un meci bun, au fost mai buni decât adversarii și că diferența pe tabelă a făcut-o arbitrul central.

”E frustrarea mare, după un meci bun al nostru, fără să fiu subiectiv. Cred că s-a văzut și la televizor, am făcut un meci bun împotriva Stelei, o echipă de anvergură, ne-am creat ocazii. Consider că am fost echipa mai bună, iar diferența a făcut-o domnul arbitru. Mi s-a spus doar general că jucătorul mai avea un cartonaș galben. Jucătorul meu nu știe când l-a luat și știu că arbitrul de rezervă a dat acel cartonaș galben. Ați văzut, contactul a fost, a fluierat fault și nu intenționa să îi dea cartonaș galben. A făcut diferența.

Noi, fiind cu un om în minus, chiar am încercat să jucăm. Ați văzut, Steaua s-a apărat cu toată echipa. Nu suntem o echipă chiar așa de neglijat. Nu a jucat Steaua singură, am arătat chiar bine și chiar e frustrarea mare. Nu am mai întâlnit genul ăsta de arbitraj, a fost prea evident. E groaznic să dai penalty-ul ăsta! Am mesaje pe telefon de la steliști! Nu poți să faci diferența într-un meci de baraj cu o asemenea decizie! I-a surprins și pe jucătorii Stelei.

Noi am vrea să jucăm, pentru că sincer vă spun nu vrem să părem aroganți, dar am întâlnit și echipe mai bune în campionat. Nu ne-a surprins cu nimic Steaua, asta e frustrant! Eu consider că acest scor este mincinos!”, a spus Ștef.

Meciul retur dintre Steaua și Mostiștea Ulmu are loc peste o săptămână, în Ghencea. Câștigătoarea acestui baraj se va califica apoi în al doilea baraj, cel decisiv de promovare în Liga 2, unde va întâlni câștigătoare dintre CS Afumați și FCSB 2.

Foto: Carmen Mandiș (ProSport) și George Ilinca (Sport Pictures)

CITEȘTE și:

https://www.prosport.ro/fotbal-intern/liga-3/peluza-sud-prezenta-la-mostistea-ulmu-csa-steaua-video-19258631

https://www.prosport.ro/fotbal-intern/liga-3/penalty-inventat-pentru-stelisti-in-mostistea-ulmu-csa-steaua-19258679

https://www.prosport.ro/fotbal-intern/liga-3/csa-steaua-sarbatoreste-deja-calificarea-in-finala-barajului-de-promovare-in-liga-2-19258728

https://liga2.prosport.ro/liga-3/zi-plina-cu-meciuri-de-baraj-pentru-promovarea-in-liga-2-mostistea-ulmu-steaua-se-joaca-de-la-ora-1130-ieri-s-a-disputat-prima-partida-19183362

Andreea VISU, Carmen MANDIȘ 08 May. 2021, 15:38 Liga 3
Pe aceeași temă