UTA merge la TAS împotriva FRF, pentru a ataca decizia play-off-ului cu punctele înjumătățite. ”Clubul a angajat deja o firmă de avocatură”

Marius ANGHEL 28 May. 2020, 13:27 Liga 2
UTA merge la TAS împotriva FRF, pentru a ataca decizia play-off-ului cu punctele înjumătățite. ”Clubul a angajat deja o firmă de avocatură”

UTA Arad e decisă să meargă la Tribunalul Sportiv de la Lausanne (TAS) pentru a condesta decizia FRF de a încheia actuala ediție a campionatului Ligii 2 printr-un play-off în care se intră doar cu jumătate din punctele obținute pe teren în sezonul regulat suspendat din cauza pandemiei de COVID-19.

Comitetul Executiv al FRF a aprobat în mod oficial această variantă de play-off în ședința din 27 mai, cu toate că liderul Ligii 2 ar fi dorit să fie declarat direct promovat, să se joace toate cele 14 meciuri rămase din sezonul regulat ori să se intre în play-off-ul de cinci etape cu punctajul înregistrat pe teren până acum.

UTA merge la TAS împotriva FRF: ”Avem 21 de zile la dispoziție”

UTA, principala echipă afectată de înjumătățirea punctelor, spera ca membrii CEx să nu voteze varianta de încheiere a Ligii 2 adoptată inițial de Comitetul de Urgență, astfel că, acum, are liber să pună în practică ceea ce anunțase dinainte ca FRF să ia decizia. Și anume, să meargă la TAS împotriva forului condus de Răzvan Burleanu, fiindcă se consideră singura defavorizată dintre cele șase echipe care vor disputa play-off-ul de promovare, de altfel singurele care și-au și propus în mod real acest obiectiv de a accede în Liga 1, dovadă fiind faptul că au și depus dosarul pentru obținerea licenței.

Claudiu Drăgan, directorul sportiv al echipei UTA, confirmă încă o dată că liderul Ligii 2 va merge la TAS, acum că are cadrul legal pentru ca face acest lucru.

Clubul UTA a angajat deja o firmă de avocatură, care, conform legii, are 21 de zile la dispoziție, din momentul în care decizia de a se juca play-off cu înjumătățirea punctelor în Liga a 2-a a fost votată în Comitetul Executiv al FRF, să o atace la TAS. Asta nu înseamnă că echipa și antrenorii nu vor face tot posibilul să demonstreze că merită să rămână pe primul loc în Liga 2-a, chiar și pornind de la un avans de cicni puncte față de următoarele clasate”, a spus, pentru Sport Arad, Drăgan.

”Aprobă cu majoritate de voturi Hotărârea Comitetului de Urgență al FRF nr. 13 din 14.05.2020 și o abținere a domnului Emilian Hulubei pentru punctul 1 din Hotărâre. Domnul Hulubei este de acord cu modalitatea stabilită de desfășurare a Ligii 2 în partea superioară a clasamentului”, sună decizia Comitetului Executiv al FRF.

Cele mai bine șase echipe din acest sezon de Liga 2 merg în play-off

În play-off-ul Ligii 2, care va cuprinde cinci etape și în care primele trei clasate din acest moment vor avea de disputat trei meciuri pe teren propriu și două în deplasare, vor juca echipele UTA Arad, CS Mioveni, Turris Oltul Turnu Măgurele, Campionii FC Argeș, Petrolul Ploiești și Rapid. Primele două clasate vor promova direct, iar a treia va merge la barajul pentru promovarea în Liga 1.

Clasamentul play-off-ul Ligii 2, cu punctele înjumătățite:

  1. UTA Arad 0 0 0 0 0-0  25 pct.
  2. CS Mioveni 0 0 0 0 0-0 36-22 20*
  3. Turris Oltul Turnu Măgurele 0 0 0 0 0-0 20*
  4. Campionii FC Argeş 0 0 0 0 0-0 19
  5. Petrolul Ploieşti 0 0 0 0 0-0 19
  6. Rapid 0 0 0 0 0-0 19*

*echipele beneficiază de o rotunjire în plus cu 0,5. La final, în caz de egalitate de puncte, echipele care au beneficiat la început de rotunjire vor fi în dezavantaj.

Marius ANGHEL 28 May. 2020, 13:27 Liga 2
Pe aceeași temă