Dispare Laminorul!

Publicat: 27 May. 2009, 15:27 Actualizat: 27 May. 2009, 20:23 Liga 3
Dispare Laminorul!

Fotbalul romașcan nu va muri însă, o nouă echipă, CSM Petrotub Roman urmând să fie înființată

După încheierea ediției 2008-2009 a Ligii a III-a sunt șanse mari ca Laminorul să fie înlocuită în peisajul fotbalistic nemțean cu CSM Petrotub Roman, un club municipal de fotbal în care Primăria ar urma să-și asume un rol similar celui pe care îl are la echipa de handbal HCM Roman.

 

Ca orice schimbare, există însă și multe necunoscute, una dintre cele majore fiind aceea că nu se știe cu siguranță dacă Arcellor Mittal, „tubul de oxigen” al Laminorului timp de atîția ani, va mai sponsoriza noua entitate. Contractul de publicitate pe care  compania îl are cu echipa de fotbal Laminorul se reînnoia înaintea fiecărui campionat dar după această ediție, înțelegerea nu ar mai avea obiect, odată cu dispariția clubului Laminorul Roman.

 

„Avem hotărîrea judecătorească de înființare a noii entități, iar acum ne aflăm în faza completării documentației ce trebuie prezentată la FRF și la Ministerul Tineretului și Sportului. De asemenea, vom căuta soluții pentru ca CSM Petrotub Roman să fie înscris direct în Liga a III-a, însă rămîne de văzut în ce condiții va permite FRF acest lucru. Cea mai bună șansă a noastră ar fi ca unele echipe să nu se mai înscrie pentru sezonul viitor al ligii a III-a dar mai avem de așteptat pînă să vedem dacă această posibilitate se va concretiza.”, a declarat Maricel Benchea, directorul executiv al Laminorului.

 

 

Articol scris de Bogdan Pânzaru

 

 

Publicat: 27 May. 2009, 15:27 Actualizat: 27 May. 2009, 20:23 Liga 3
Pe aceeași temă