Dică își dorește să conținue cu SCM Pitești în Liga 2: „Am o strategie pentru anul următor”

Marius ANGHEL 09 May. 2017, 18:22 Liga 3

Nicolae Dică, antrenorul echipei SCM Pitești, își dorește ca din vară să antreneze pe FC Argeș, așa cum autoritățile locale și conducătorii clubului argeșean din Liga 3, Seria 3, doresc să îl numească odată cu promovarea în Liga 2. Tehnicianul grupării din Trivale este convins că, dacă primăria va reuși să ia brandul FC Argeș, la stadion vor veni mult mai mulți suporteri decât merg acum la meciurile lui SCM Pitești. Principalul alb-violeților își dorește să continue cu piteștenii și în sezonul viitor și așteaptă să i se comunice bugetul.    

– Ți-ai dori ca din vară să antrenezi pe FC Argeș?
– Mă bucur că am reușit această promovare în primul an al meu ca antrenor principal. Mi-aș dori din suflet ca din vară să antrenez FC Argeș, pentru că este clubul emblematic al orașului. Am făcut performanță cu acest club și mi-aș dori enorm ca primăria să reușească să ia numele de FC Argeș, palmaresul și tot ce ține de acest club.

– Crezi că suporterii ar veni în nu­măr mai mare la stadion?
– Eu mi-aș dori acest lucru și cred că vor veni în număr mai mare. Și în acest an puteau, pentru că echipa a avut rezultate și a ju­cat spectaculos mai ales pe teren propriu, unde avem un ga­zon excepțional. Aici am reușit meci de meci să marcăm mai me­reu câte trei-patru goluri. Mă așteptam ca suporterii să vină mai mulți la stadion, dar poate și din cauza asta nu vin, că echipa nu se numește FC Argeș. Cred că acei oameni care iubesc cu adevărat fotbalul ar trebui să vină, indiferent de numele echipei. Până la urmă, este echipa orașului.

– Ai primit vreo ofertă de a antrena altă echipă?
– Deocamdată sunt la Pitești și nu știu ce se va întâmpla din vară. Important e că eu sunt la Pitești acum, unde am făcut o treabă foarte bu­nă cu ajutorul băieților, al staff-ului, conducerii clubului. Ă‚sta este lucrul cel mai important. Eu mă gândesc doar la Pitești în acest moment. Am o strategie pentru anul următor. Vom vedea dacă cei din conducere vor reuși să facă bugetul propus de mine pentru liga a doua.

– Cum ți s-a părut inițiativa FRF de a premia echipa?
– Este extraordinar că s-au gândit la treaba asta. S-au organizat foarte bine. Băieții meritau acest lucru fiindcă au muncit pentru această promovare. Mă bucur că FRF a luat inițiativa de a face premieri și la ligile a treia și a doua, la fel ca la Liga 1.

Formația susținută financiar de primăria Pitești și antrenată de Nicolae Dică a promovat în Liga 2, cu șapte etape înainte de finalul sezonului Ligii 3, Seria 3. Sâmbăta trecută, după victorie pe teren propriu cu CS U Craiova II, scor 3-0, FRF, prin președintele Răzvan Burleanu, a felicitat și a premiat SCM Pitești pentru realizarea obiectivului și accederea în Liga 2.

Articol scris de Marius DUINEA (Curierul zilei)
Foto: facebook SCM Pitești și FRF

Marius ANGHEL 09 May. 2017, 18:22 Liga 3
Pe aceeași temă