Trei ”cluburi noi” la Liga 3! Cum se va numi, mai nou, echipa din Deva și ce asocieri au făcut cluburile din Bistrița și Pucioasa pentru sezonul următor

Marius ANGHEL 19 Aug. 2020, 17:16 Liga 3

Începe să devină o obișnuință ca, la începutul fiecărui sezon, Federația Română de Fotbal să aprobe schimbări de denumiri, cesionări de drepturi de participare în competiții sau asocieri între cluburi. E cazul și în această vară, când Comitetul Executiv al FRF a decis în ședința din 18 august diverse modificări privind trei echipe din Liga 3.

LPS Cetate Deva devine CSM Deva

Astfel, LPS Cetate Deva, nu cu mult timp în urmă numită CNS Cetate Deva tot în urma unei schimbări aprobate de FRF, devine din acest moment CSM Deva. Noua modificarea s-a propus în urma cesionării dreptului de participare în Liga 3.

LPS Cetate Deva, echipă antrenată de Ștefan Nanu, a încheiat ediția trecută a Ligii 3, ”înghețată” din cauza pandemiei, pe locul 12 din 16 în Seria a 4-a, cu 18 puncte acumulate în 16 meciuri.

”Aprobă cesiunea dreptului de participare în competiții (Liga 3) de la LPS Cetate Deva către Clubul Sportiv Municipal Deva. Prin urmare dispune afilierea CSM Deva și dezafilierea LPS Cetate Deva”, a sunat verdictul Comitetului Executiv al FRF.

ACS Unu Fotbal Club Gloria și FC Pucioasa s-au asociat cu LSP Bistrița, respectiv CSȘ Târgoviște

În noua ediție a Ligii 3, una cu 100 de cluburi împărțite în mod egal în 10 serii, vor fi și două cluburi cu asocieri noi aprobate de membri CEx ai FRF. Astfel, ACS Unu Fotbal Club Gloria va colabora cu LPS Bistrița, iar AS FC Pucioasa cu CSȘ Târgoviște.

”Aprobă cu unanimitate de voturi asocierea clubului ACS Unu Fotbal Club Gloria Bistrița cu LPS Bistrița și asocierea clubului AS FC Pucioasa cu CSȘ Târgoviște”, a sunat anunțul federației.

FC Pucioasa a beneficiat la rândul ei de o cesionare de drepturi, de la FC Aninoasa, în vara lui 2018. Echipa dâmbovițeană a încheiat ediția trecută a Ligii 3 pe locul 12 din 16 în Seria a 3-a, cu 18 puncte acumulate în 16 meciuri.

ACS Unu Fotbal Club Gloria a stat ceva mai bine în clasament în momentul ”înghețării” Ligii 3 din cauza pandemiei. După 16 etape avea 25 de puncte, astfel că s-a clasat pe locul 7 în Seria a 5-a.

https://liga2.prosport.ro/liga-3/oficial-liga-3-cu-100-de-echipe-in-sezonul-2020-2021-vor-fi-10-serii-promoveaza-cinci-echipe-si-retrogradeaza-21-modul-in-care-se-joaca-si-imperecherea-la-cele-doua-baraje-19144651

https://liga2.prosport.ro/liga-3/locurile-vacante-in-sezonul-de-liga-3-cu-100-de-cluburi-se-ocupa-pana-vineri-cele-96-de-echipe-care-au-intaietate-sa-participe-in-noua-editie-19144680

Marius ANGHEL 19 Aug. 2020, 17:16 Liga 3
Pe aceeași temă