Derby pentru promovare la Miercurea Ciuc. Csikszereda și AFC Hărman joacă pentru totul sau nimic. Știința Miroslava stă la pândă

Marius ANGHEL 12 May. 2017, 15:00 Liga 3
Derby pentru promovare la Miercurea Ciuc.** Csikszereda și AFC Hărman joacă pentru totul sau nimic. Știința Miroslava stă la pândă

AFK Csikszereda Miercurea Ciuc – AFC Hărman va fi un meci cât un campionat, un derby pentru promovare, dar și un joc cu multe orgolii în ambele tabere. În tur, la Hărman a fost 1-1, iar înaintea meciului de sâmbătă, de la ora 18:00, ciucanii au un punct avans în clasament față de brașoveni. În etapa intermediară, care a avut loc la mijlocul acestei săptămâni, Ciucul a câștigat lejer la Râmnicu Sărat, 3-0 cu Olimpia, iar Hărmanul s-a impus cu 5-1 în fața celor de la AFC Odorheiu Secuiesc.

„Meciul meciurilor”

Ținând cont de importanța derby-ului, jucătorii lui AFC Hărman vor intra de vineri în cantonament. „Este meciul meciurilor, un joc decisiv pentru promovare pentru noi. Presiunea este mai mare pe noi, ținând cont că avem nevoie de victorie. Am încredere în jucători și antrenori că pot câștiga acest joc”, a spus Marius Stoichiță, președintele AFC Hărman, care a mai precizat că mizează pe o galerie de circa 100 de suporteri la acest joc. „Autoritățile locale au pus la dispoziție un autocar pentru această deplasare și am înțeles că vor veni și mulți suporteri cu mașinile personale”, a mai spus conducătorul clubului brașovean.

„Să demonstrăm că suntem cea mai bună echipă”

Antrenorul – jucător al celor de la AFC Hărman, Florin Stîngă, tratează meciul de la Miercurea Ciuc ca unul obișnuit din campionat. „Este un simplu meci de campionat, pe care trebuie să-l câștigăm. Lupta pentru promovare se dă în trei echipe, pentru că nu trebuie să-i scoatem din calcule pe cei de la Știința Miroslava. Meciul de la Miercurea Ciuc trebuie să fie o bucurie pentru jucătorii mei, ținând cont că se va desfășura în fața unui public numeros, care va pune presiune. Sper ca acest lucru să-i mobilezeze la maxim și să demonstrăm pe teren că suntem cea mai bună echipă din această serie”, a spus Florin Stîngă, care nu se confruntă cu probleme majore de lot.

„Să fim arbitrați de o brigadă de arbitri de valoare”

Cum meciul de la Miercurea Ciuc este unul crucial pentru promovare, oficialii clubului AFC Hărman au solicitat în această săptămână celor de la CCA să delege la această partidă o brigădă de arbitri pe măsura derby-ului.

„Am solicitat CCA ca la meciul de sâmbătă să fim arbitrați de o brigadă de arbitri de valoare, ținând cont că este un derby pentru promovare. Sperăm să avem parte măcar de o brigadă de Liga a 2-a. Noi cerem doar să avem parte de un arbitraj corect, nimic mai mult”, au spus oficialii lui AFC Hărman, care au reușit să plătească restanțele salariale, astfel că jucătorii lui Ioan Naghi și Florin Stîngă sunt cu salariile la zi.

Astăzi, CCA a făcut publică brigada de arbitri convocată pentru acest joc. Astfel, la centru va arbitra Laurențiu Ionașcu (Buzău), iar la cele două tușe Cristian Voicu (Focșani) și George Marian Fridl (Comănești). Observatori au fost delegați Liviu Ciubotariu (Galați) și Ioan Mironaș (Piatra Neamț).

AFK Csikszereda, mare favorită la promovare. Miroslava poate profita

În ultimele trei etape, lupta pentru promovare poate fi tranșată chiar în meciuri directe între cele trei echipe. În acest weekend se joacă AFK Csikszereda Miercurea Ciuc – AFC Hărman, iar în ultima rundă are loc AFK Csikszereda Miercurea Ciuc – Știința Miroslava. Echipa din Harghita pornește cu prima șansă, nu doar pentru că acum se află pe primul loc, ci și pentru că are cele două derby-uri pe teren propriu.

Știința Miroslava poate profita de pașii greșiți ai primelor două clasate și în ultima etapă va juca la Miercurea Ciuc cu titlul și promovarea pe masă. Ieșenii au jucat în urmă cu două sezoane pentru promovare, tot în ultima etapă, cu Bucovina Pojorâta, însă sucevenii au avut câștig de cauză.

Echipele care se luptă pentru promovare în Seria 1 a Ligii 3 / linia de clasament:

1.     AFK Csikszereda Miercurea Ciuc     25     18     5     2     56-16     59 pct.
2.     AFC Hărman     25     18     4     3     60-16     58
3.     Știința Miroslava     25     18     3     4     61-30     57

Programul din ultimele trei etape ale celor trei echipe cu șanse la promovare din Seria 1:

Etapa 28:
13 mai, ora 18:00
Avântul Valea Mărului – Știința Miroslava
AFK Csikszereda Miercurea Ciuc – AFC Hărman

Etapa 29:
20 mai, ora 18:00
Știința Miroslava – AFC Odorheiu Secuiesc
CSM Pașcani – AFK Csikszereda Miercurea Ciuc
Olimpia Râmnicu Sărat – AFC Hărman

Etapa 30:
27 mai, ora 18:00
AFK Csikszereda Miercurea Ciuc – Știința Miroslava
AFC Hărman – CSM Pașcani

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)

Marius ANGHEL 12 May. 2017, 15:00 Liga 3
Pe aceeași temă