Daniel Oprița s-a temut la Afumați de un ”episod Middlesbrough” și se pregătește de ”revizie”. Antrenorul nu știe dacă va continua la Steaua: ”Aștept să mi se propună un contract profesionist”

Marius ANGHEL 30 May. 2021, 20:46 Liga 3

Steaua va evolua pentru prima dată în istoria ei în Liga 2. A reușit-o după ce a luat-o de la zero, din Liga a 4-a, unde a reușit din a treia încercare promovarea în Liga 3, iar apoi a legat din prima o accedere în eșalonul secund, acolo unde o va aștepta o bătălie cruntă pentru urcarea în Liga 1, însă până atunci trebuie să-și rezolve forma juridică.

După ce a încheiat sezonul regular pe locul 1 în Seria a 4-a a Ligii 3, Steaua a fost nevoită apoi să joace două baraje de promovare. De Mostiștea Ulmu (locul 2 în Seria 3) a trecut cu două victorii asemănătoare, 2-0 în deplasare și 2-0 acasă, iar pe CS Afumați (locul 1 în Seria 3) a învins-o în Ghencea cu 2-0, iar astăzi, în deplasare, a bătut-o cu 2-1.

Daniel Oprița s-a temut de un nou episod Middlesbrough, la Afumați: ”Așa sunt eu, trăiesc la intensitate maximă”

La finalul partidei în care au marcat George Călințaru (3′) și Emilian Pacionel (90′ – penalty), pentru Steaua, respectiv Adrian Popa (45′), pentru Afumați, antrenorul Daniel Oprița a vorbit despre emoțiile trăite și frica de a nu păți ceva asemănător cum experiența avută în Europa League ca jucător, cu Steaua, când rata finala competiției în fața celor de la Middlesbrough (1-0 acasă și 2-4 în deplasare, după ce s-a condus cu 2-0).

”A fost un meci greu și terenul a fost destul de greu, a plouat destul de tare înainte, dar băieții și-au făcut treaba, au avut atitudine. Știam că au și calitate, au valoare. În meciurile astea există presiune și trebuie să îi înțelegem și pe ei că nu pot să joace așa dezinvolți. Presiunea a fost foarte. Ați văzut când am venit la stadion câți suporteri ne așteptau, aproape că ne-au dat lacrimile când am văzut câți sunt și că ne așteptau. Mă gândeam, când am fost egalați înainte de pauză, ce am pățit la Middlesbrough, să nu mi se întâmple și ca antrenor. În fotbal orice se poate întâmpla. Eu, și în minutul 90, până nu am dat 2-1, tot am stat cu emoții. Așa sunt eu, trăiesc la intensitate maximă. Până nu fluieră arbitrul, nu știu ce se întâmplă. Când a dat Pacionel golul m-am liniștit”, a spus Daniel Oprița la microfonul DigiSport, la finalul partidei.

”Mă duc acum să îmi fac o revizie, să văd cum stau cu sănătatea”

Antrenorul Stelei spune că are nevoie de un control medical, după ceea ce a trăit în ultima lună, la tensiune maximă, cu barajele de promovare în Liga 2. Oprița a fost nemulțumit și de faptul că televiziunile au decis să pună Steaua să joace ultima între cele cinci baraje.

”Trebuie să mă duc acum, la finalul acestui sezon, să îmi fac și eu o revizie, să văd cum stau cu sănătatea, că în acești doi ani sau mai ales în această lună, cu barajele, nu a fost ușor. Sincer, sunt epuizat. La cum am trăit, chiar noi am rămas ultimii… Meciul nostru a fost ultimul și mă gândeam: «Tocmai noi, frate?» Celelalte se bucurau. Speram ca și noi să reușim. Aveam încredere în băieți, dar la fotbal orice se poate întâmpla. Până nu văd eu finalul, nu sunt liniștit”, a mai spus Oprița.

”E cea mai grea promovare, să termini pe primul loc, să joci două baraje. Nu e ușor. Nu vreau să vorbesc de federație, dar trebuie să se gândească și la noi, la cât stres e. Să termini pe primul loc și apoi să dai două baraje, să prinzi o zi slabă și să nu promovezi. Nicăieri n-am văzut. Locul 1 merge mai departe. Să joci atâtea meciuri de baraj, nu aș dori la nimeni, mai ales la un club cu o asemenea presiune”
Daniel Oprița, antrenorul Stelei, la finalul barajului decisiv cu CS Afumați

Oprița, mulțumiri pentru jucători și familie: ”Le mulțumesc pentru că m-au suportat. Am avut niște ieșiri necontrolate”

Totodată, Daniel Oprița spune că vrea să se rupă total de echipă în următoarea perioadă, măcar 7-8 zile, pentru a se liniști. Vrea să plece în vacanță alături de familie, căruie îi cere iertare pentru modul în care a ignorat-o în ultimul timp.

”E important să se bucure băieții, ei sunt cei mai importanți, ei trebuie felicitați, ei au intrat pe teren și au jucat. E meritul lor. Noi am încercat cu sfaturi, să-i aducem la forma bună și să joace. Dar ei trebuie felicitați. Le mulțumesc pentru că m-au suportat, pentru că știu că am avut câteodată ieșiri. Mulțumesc și familiei, că în perioada asta pun mult suflet acolo unde sunt angajat și chiar și cu familia am avut niște ieșiri necontrolate, pentru că mă gândeam la fotbal, foarte mult la fotbal și familia mi-am neglijat-o un pic. Vreau să plec acum în vacanță, nu am fost de doi ani și să mă gândesc și la altceva, la familie”, a mai spus Oprița, care în cariera lui mai are o promovare în Liga 2 în palmares, cu Juventus București, urmată apoi, imediat, de una în Liga 1, cu aceeași echipă.

”Sunt jucători cu care am mai reușit lucruri, promovări. Mi-am adus brigada cu mine și au avut și ei grijă de mine”
Daniel Oprița, despre jucătorii cu care a reușit o nouă promovare, pe mulți dintre ei antrenându-i și la Juventus

Lui Oprița i se termină contractul cu Steaua: ”A fost o propunere, dar mă fac că nu am văzut-o, că am auzit-o”

Daniel Oprița nu știe însă dacă va rămâne ca antrenor la Steaua după ce a promovat echipa în Liga 2. Așteaptă o nouă propunere din partea clubului pentru un contract profesionist, după ce prima ofertă primită se face că nu a văzut-o.

”Mi se termină contractul, mai am o lună, și nu știu ce va fi mai departe. Eu am îndeplinit ceea ce mi s-a cerut. Mai departe nu mai contează. Dorința mea e normală, dar să fie și așa cum trebuie, să mi se propună un contract profesionist. Dacă nu, nu e nicio problemă. Sunt bucuros că am reușit să îndeplinesc obiectivul și mai departe nu mai contează. A fost o propunere, dar mă fac că nu am văzut-o, că am auzit-o”, a mai declarat Daniel Oprița la finalul jocului în urma căruia Steaua a promovat în Liga 2.

”Ne dorim să rămână alături de noi, cum să nu?”, a fost reația managerului George Ogăraru, întrebat despre situația antrenorului Daniel Oprița.

O bună perioadă de timp, Daniel Oprița nu a avut contract cu Steaua, fiindcă încă era legat contractual de CS Mioveni, club cu care a fost în litigiu după ce a fost dat afară.

Interviul oferit de Daniel Oprița la finalul meciului CS Afumați – Steaua 1-2:

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures
Video: Andreea Visu și Carmen Mandiș

Marius ANGHEL 30 May. 2021, 20:46 Liga 3
Pe aceeași temă