Dacia Unirea Brăila se reorganizează după retrogradarea în Liga 3. Câți bani primește de la CJ și câți din jucătorii din sezonul trecut continuă. Precizările directorului sportiv Marian Samuilă

Andrei PASCU 29 Jun. 2022, 15:03 Liga 3
Dacia Unirea Brăila se reorganizează după retrogradarea în Liga 3. Câți bani primește de la CJ și câți din jucătorii din sezonul trecut continuă. Precizările directorului sportiv Marian Samuilă

Retrogradată în Liga 3, Dacia Unirea Brăila face tot ce poate pentru a continua activitatea. A existat riscul ca echipa să nu se înscrie în campionat, detaliu recunoscut recent, din cauza problemelor financiare, dar Consiliul Județean Brăila a întins o mână de ajutori.

Dacia Unirea Brăila va primi o finanțare de 478.627 de lei, echivalentul a aproximativ 100.000 de euro, iar sezonul următor de Liga 3 va putea fi început. Nu e o sumă foarte mare, dar, poate, clubul va reuși să obțină și ceva sponsorizări.

Dacia Unirea Brăila, finanțare de aproape 100.000 de euro din partea CJ Brăila

Oricum, formația din Brăila va fi departe de principalele favorite la promovarea în Liga 2, dată fiind situația financiară precară, dar și faptul că mai mulți jucători au plecat de la echipă iar lotul va fi format, în mare măsură, din tineri.

In sedinta de ieri 28.06.2022 a Consilului Judetean Braila a fost votat si aprobat proiectul de hotarare – initiat de domnul Francisk Iulian Chiriac presedinte al Consiliului Judetean Braila, privind aprobarea finantarii programului sportiv Dacia Unirea Braila – Fotbal si Comunitate 2022 al Asociatiei Fotbal Club 1919 Dacia Unirea Braila .Valoarea finantarii acordate este de 478.627,51 lei.

In contextul emulatiei create la nivel national privind sprijinirea sportului ,emulatie ce se datoreaza performantelor sportive ale inotatorului David Popovici ,dorim sa facem cateva consideratii legate de importanta finantarii primite de la Consiliul Judetean Braila

Cuantumul finantarii poate parea mic pentru unii sau mare pentru altii.Totul depinde de baza la care ne raportam si obiectivele propuse.

In contextul general ,finantarea sprijina sportul si fotbalul .Inseamna ca se sprijina un sport de echipa care este purtătorul unor virtuţi sociale importante. Fotbalul înseamnă efort, spirit de echipă, solidaritate, respectul unor valori, angajament colectiv. Este un loc de manifestare a egalităţii şanselor unde, în majoritatea cazurilor, doar talentul departajează. Respectul regulilor, angajamentul colectiv, reușita colectivă sunt dimensiuni care dau acestei practici sociale un important rol educativ. Faptul că este sportul cel mai popular este un argument în plus pentru valenţele colective și educative.

Abordarea personalizata a finantarii ,in sensul acordarii clubului de fotbal Dacia Unirea Braila , presupune cateva precizari:

-fara aceasta finantare ,probabil ca activitate clubului ar fi fost suspendata

-continuarea activitatii nu inseamna doar ca echipa de seniori se va inscrie in Campionatul National – Liga a-3-a ,ci si inscrierea grupelor de copii si juniori ,de la Under 11 la Under 19 , in competitiile sportive organizate de FRF si AJF Braila.

-votul acordat in vederea finantarii proiectului sportiv ,inseamna un vot pentru indeplinirea misiunii declarate a clubului : Mentinerea statutului de echipa orasului, oferind suporterilor si comunitatii motive de mandrie si pasiune, afirmarea ca valoare primordiala a clublui formarea de jucatori proprii, depunerea tuturor eforturilor pentru a realiza performanta, respectand valorile ce definesc filozofia clubului.

Pentru faptul ca au inteles ca sprijinirea sportului inseamna o investitie in sanatatea fizica si mentala a copiilor si ca sprijinirea activitatii clubului Dacia Unirea inseamna a pastra viu unul din simbolurile istorice ale orasului Braila ,dorim sa multumim Consilului Judetean Braila pentru votul de incredere acordat!”, a anunțat Dacia Unirea Brăila pe contul de Facebook.

Dacia Unirea Brăila speră la revenirea în Liga 2, deși nu are cel mai bun lot și bugetul e redus

Chiar dacă din afară lucrurile par clare, iar Dacia Unirea Brăila nu va mai fi o pretendentă la promovare, altele sunt planurile din interior. Directorul sportiv Marian Samuilă are încredere că echipa sa poate prinde play-off-ul Ligii 3 și mai mult de atât.

Cert este că din vechiul lot, din sezonul trecut de Liga 2, au mai rămas doar câțiva fotbaliști, Sebastian Butunoiu, Andrei Moisoiu, Valentin Robu, Alexandru Duțu, Andrei Bădilaș, Ștefăniță Sava, Ionuț Vartolomei, Radu Boroșu, Adrian Ghiță, Alexandru Ene.

Reunirea va avea loc la 4 iulie, iar pentru completarea lotului vor fi promovați mai mulți tineri de la echipele de juniori.

Pentru sezonul competițional 2022-2023 ne propunem să reconstruim echipa și împreună cu Vasile Darie o să mergem, în special, pe brăileni. Moto-ul nostru va fi disciplina, ambiția, dăruirea.

Fără sacrificii nu poți realiza nimic. Eu personal am energia și puterea de a o lua de la capăt. Știu că va fi un sezon foarte greu, dar avem deja un semnal pozitiv, Consiliul Județean Brăila ne va sprijini și pentru campionatul care va începe în august. Și le mulțumim și pe această cale celor care au aprobat proiectul nostru.

Programul echipei este stabilit. Începem cu readaptarea la efort apoi vom trece la perioada de acumulări. Suntem în tratative cu jucători din Brăila și din județele limitrofe pentru formarea unui lot competitiv pentru Liga a 3-a. În acest campionat, care va debuta în august, ne propunem ca obiectiv o clasare pe locurile 1-4. Așteptăm la antrenamente și alți juniori de la cluburile brăilene de fotbal. Vrem să respectăm fotbalul, să muncim corect și rezultatele nu vor întârzia să apară”, a spus Marian Samuilă, director sportiv, potrivit Obiectiv Vocea Brăilei.

Dacia Unirea Brăila va juca tot la Brăila

Dacia Unirea Brăila a mai oferit și alte informații interesante, precum faptul că va juca tot la Brăila în noul campionat al Ligii a 3-a, așa cum s-a întâmplat în anul fotbalistic 2021-2022, în Liga 2.

Foto: Dragoș Pășcăneanu / Mediafax Foto

 

 

 

 

Andrei PASCU 29 Jun. 2022, 15:03 Liga 3
Pe aceeași temă