Dacia Unirea Brăila, surpriza Ligii 3, acuză arbitrajul după primul eșec în campionat: ”Un adevărat măcel! Patru cartonașe roșii pentru noi, două penaltiuri pentru gazde”. Decizia luată de conducere

Andrei PASCU 04 Oct. 2023, 16:40 Liga 3
Dacia Unirea Brăila, surpriza Ligii 3, acuză arbitrajul după primul eșec în campionat: ”Un adevărat măcel! Patru cartonașe roșii pentru noi, două penaltiuri pentru gazde”. Decizia luată de conducere

Dacia Unirea Brăila a retrogradat, sezonul trecut de Liga 3, pe cale sportivă în Liga 4. Calculele matematice au fost clare după al 20-lea eșec al stagiunii 2022/2023, din totalul de 22 de meciuri disputate, iar întrecerea din Seria 2, campionat regular și play-out, a fost terminată cu o victorie, două egaluri și 25 de înfrângeri.

Cu toate acestea, Dacia Unirea Brăila a fost invitată de FRF, pentru stagiunea în curs, în Liga 3, pe locul retrasei FC Brașov. Brăilenii nu fac iar din nou act de prezență, ba din contră.

Dacia Unirea Brăila, primul eșec în Liga 3, dar contestă arbitrajul potrivnic

Repartizată tot în Seria 2 de Liga 3, Dacia Unirea Brăila are cinci victorii și un eșec în primele șase etape scurse, cu 15 puncte, la numai trei puncte de liderul CSM Focşani. Înfrângerea a venit chiar în etapa din weekendul trecut, 1-3 la Unirea Braniștea (locul 5 cu 10 puncte acum), dar în urma unor erori mari de arbitraj, după cum a precizat clubul pe Facebook.

Dacia Unirea Brăila s-a simțit nedreptățită de brigada condusă de ”centralul” Marius Naidin (Piteşti – Argeş), care a acordat mai multe cartonașe roșii, dar a dictat, se pare greșit, și două lovituri de pedeapsă pentru Unirea Braniștea.

Clubul din Brăila a luat atitudine și a anunțat că a depus memoriu la Federația Română de Fotbal în urma celor întâmplate, cerând pedepsirea lui Naidin, dar și mai multă atenție la delegări și la erorile comise în Liga 3.

Dacia Unirea Brăila, memoriu la FRF după partida cu Unirea Braniștea

Postarea prezentată suporterilor echipei a fost emisă în cuvinte dure, Dacia Unirea Brăila catalogând drept ”măcel” ce s-a întâmplat la jocul de la Braniștea.

Din păcate astăzi a venit și prima înfrângere a echipei noastre din acest campionat.

Pe fondul unei evoluții pe alocuri ezitanta a băieților noștrii, incomodati vizibil de dimensiunile reduse ale terenului, cu gazdele (echipa de pe locul 3 anul trecut ) montate pentru un rezultat bun, pe un teren ce îl cunosc foarte bine, rezultatul este unul destul de dur,influențat semnificativ de arbitrajul total pro-gazde, însemnand un adevărat MĂCEL:

4 cartonașe roșii echipei noastre (2 la ambii fundași centrali, 2 pe bancă tehnică!!!) ,2 lovituri de 11 m pentru gazde (1 ratată) ,nenumărate lovituri libere din preajma porții noastre, intr-un cuvânt un arbitraj sub orice critică, care nu are ce căuta pe terenurile oficiale de joc în 2023. In fapt, conducerea clubului a anunțat deja depunerea unui memoriu la forurile de conducere și decizie a FRF.

În asemenea condiții este clar că șansele noastre erau aproape nule pentru un rezultat bun astăzi, în fața unui adversar pregătit din toate punctele de vedere.

Sperăm ca băieții noștri să învețe și din asemenea înfrângeri și etapa următoare să reia rezultatele pozitive.

Vă așteptăm să îi încurajați, forza Dacia Unirea Brăila!”, a transmis Dacia Unirea Brăila pe pagina de Facebook.

Dacia Unirea Brăila, locul 2 în Seria 2 din Liga 3

Dacia Unirea Brăila ocupă locul 2 în Seria 2 de Liga 3, cu 15 puncte, la trei puncte de liderul CSM Focșani, dar are un avans de două puncte față de echipa de pe locul 3, Metalul Buzău. În runda a 7-a de Liga 3, brăilenii vor întâlni, acasă, chiar Metalul Buzău.

Despre cele întâmplate la partida cu Unirea Braniștea a relatat și un site local din Brăila, Obiectiv Vocea Brăilei, precizând următoarele:

Dacia Unirea a suferit prima înfrângere din acest sezon competițional, însă victoria echipei Unirea Braniștea a fost facilitată în mod evident de arbitrul de centru Marius Naidin din Pitești. Centralul a făcut tot ce a fost necesar ca Unirea Braniștea să câștige acest meci. A acordat patru cartonașe roșii echipei brăilene, două fundașilor centrali Israel și Gomez, l-a eliminat din teren pe Adrian Baldovin și imediat pe antrenorul cu portarii, Nicolof. Dar a acordat și două lovituri de la 11 metri, dar cel puțin a doua infracțiune văzută de Naidin a fost una inventată. Conducerea clubului a anunțat deja depunerea unui memoriu la forurile de conducere și decizie ale FRF (…) .

Unirea Braniștea a fost superioară la capitolul posesie a mingei în prima repriză, însă prima ocazie clară a avut-o în minutul 31, când Nica a rămas singur cu Toma dar portarul Daciei Unirea a avut o paradă salvatoare. După numai 3 minute, echipa gazdă a deschis scorul, 1-0, prin Iustin Enache.

La ultima fază a primei reprize, Farcaș a rămas singur cu Toma însă și de această dată portarul echipei brăilene a fost imbatabil.

La cinci minute de la reluare, după un contraatac spectaculos, Will Igwe a centrat în careu și Eloh a trimis mingea în plasa porții apărate de Paharnicu, min. 50: 1-1.

Imediat și-a intrat în rol centralul Marius Naidin care l-a eliminat pe Gomez în minutul 54, iar șase minute mai târziu a dictat penalty pentru gazde, însă Răducan a ratat.

Milos cu gazdele, centralul a dictat din nou penalty pentru Unirea Braniștea și cartonaș roșu pentru Israel. Răducan a înscris și echipa gazdă conducea cu 2-1. Nica a mai acordat două cartonașe roșii bancii tehnice brăilene. În minutul 83, pentru lovirea unui adversar a fost eliminat și Răducan. Însă soarta partidei fusese deja stabilită după eliminarea fundașilor centrali ai Daciai Unirea (…).

Dacia Unirea Brăila mizează mult pe străini

Dacia Unirea Brăila mizează, încă din sezonul trecut, pe mai mulți jucători străini. În partida cu Unirea Braniștea de exemplu, antrenorul Marian Samuilă a contat pe opt jucători din afara României din totalul celor 15 trimiși pe teren. Cei mai mulți sunt din Africa.

  • Dacia Unirea Brăila, cu Unirea Braniștea: Toma – Sava, Israel, Gomez, Igwe – Mendez, Toure (Kolade 60’), Boroșu (Simion 60’), Eloh – V. Robu (Koko 60’), Ghiță (Răileanu 46’).

Foto: Obiectiv Vocea Brăilei

https://liga2.prosport.ro/special/harta-puterii-in-fotbalul-romanesc-de-astazi-vezi-unde-e-judetul-tau-in-topul-national-2023-dupa-examenul-de-capacitate-fotbalistica-ce-surprize-uriase-sunt-raportat-la-populatie-si-puterea-economic-19287561

https://liga2.prosport.ro/liga-3/vointa-lupac-a-schimbat-antrenorul-noul-principal-mircea-manu-19287554

https://liga2.prosport.ro/liga-3/sorin-grindeanu-doza-mare-de-optimism-in-privinta-construirii-unei-noi-arene-la-timisoara-este-un-lucru-de-care-ar-trebui-sa-ne-fie-rusine-tuturor-povestea-momentului-ratat-in-201-19287472

https://liga2.prosport.ro/liga-3/marius-sirbu-nou-antrenor-al-csm-deva-19287429

https://liga2.prosport.ro/special/petru-cadar-o-stea-pe-bolta-fotbalului-brasovean-19287229

https://liga2.prosport.ro/liga-3/liga-3-etapa-6-15-meciuri-au-loc-astazi-de-la-ora-1700-cele-patru-echipe-cu-punctaj-maxim-dupa-primele-cinci-runde-19286919

Andrei PASCU 04 Oct. 2023, 16:40 Liga 3
Pe aceeași temă