CSM Jiul Petroşani a obținut prima victorie în Liga 3 contra celor de la CSM Deva, într-un meci cu trei penalty-uri. Damian Militaru a fost surprins de succes, Ștefan Nanu e revoltat pe arbitră

Loredana JUGLEA 05 Oct. 2020, 13:38 Liga 3
CSM Jiul Petroşani a obținut prima victorie în Liga 3 contra celor de la CSM Deva, într-un meci cu trei penalty-uri. Damian Militaru a fost surprins de succes, Ștefan Nanu e revoltat pe arbitră

Deznodământul partidei de sâm­bătă de pe stadionul „Petre Libardi” din Petroșani a fost unul contrar aştep­tărilor. CSM Jiul Petroşani, o echipă nou-promovată în Liga 3, care are destule probleme ca să îşi adune lotul actual, a câștigat cu 3-1 meciul cu CSM Deva, o grupare mai experimentată, care a investit mult în aducerea unor jucători care deocamdată nu confirmă speranţele puse în ei, și a obținut primul ei succes în acest sezon ajuns la etapa a 4-a.

Mai mult, Jiul venea la acest joc după o înfrângere drastică, 1–7 încasat la Mediaş, iar Deva tocmai înregistrase primul ei succes din acest sezon, 2-1 cu FC Hermannstadt 2.

Trei din cele patru goluri ale meciului de la Petroșani au fost date din lovituri de pedeapsă

Sâmbătă însă, pe teren lucrurile au stat cu totul altfel decât arăta calculul hârtiei. Jiul a demonstrat mai multă deter­minare în joc şi s-a impus cu 3-1 la capătul unui meci în care arbitra Iuliana Demetrescu a acordat trei penalty-uri, două pentru gazde şi unul pentru oaspeţi.

CSM Deva a deschis scorul după un un-doi frumos soldat cu un fault în careu asupra lui Traşcă, lovitura de la 11 metri fiind transformată de Bogdan Ţoiu (32). Peste cinci minute însă, Jiul a avut şi ea un penalty fructificat de executantul obişnuit, Bogdan Matei (37), astfel că la pauză s-a intrat la cabine cu scor egal.

Ultimele sfert de oră din joc a fost la discreţia gazdelor, care au înscris de două ori în poarta deveană prin Laurențiu Mazilu (78) şi prin acelaşi Bogdan Matei (88, tot din penalty), punc­tând pentru o victorie nescontată a formaţiei din Valea Jiului.

Damian Militaru: ”Sincer, nu ne aşteptam nici noi să câştigăm. Aşa e fotbalul uneori”

Damian Militaru, antrenorul echipei CSM Jiul, a fost luat prin surprindere de victoria cu CSM Deva, a anunțat un nou transfer și a vorbit despre următorul meci, pe care trebuie să-l câștige împotriva unei contracandidate la retrogradare.

„A fost un joc de angajament, un meci de luptă, în care noi am avut mai multă ambiţie. Sincer, nu ne aşteptam nici noi să câştigăm. Aşa e fotbalul uneori, pierzi cu 7–1, apoi în etapa viitoare câş­tigi. Jucătorii şi-au văzut de treabă, ce nu au făcut bine cu Gaz Metan au făcut bun acum. Împreună cu Toni Sedecaru ne vom ocupa în continuare de echipă; mai mult el a pregătit me­ciul acesta, eu m-am întors azi noapte de la Bucureşti, am fost să fac legitimări, l-am adus pe Mărmăneanu, care a şi jucat. Etapa următoare jucăm la Costeşti, cu Minerul, trebuie să câştigăm. Degeaba ai bătut acum, dacă nu baţi acolo, pentru că şi noi şi ei suntem între candidatele la retrogradare”, a spus fostul stelist Damian Militaru.

În primele trei etape, CSM Jiul Petroșani a obținut o remiză, 2-2 acasă cu Flacăra Horezu, și două eșecuri, 0-1 pe teren propriu cu Măgura Cisnădie și 1-7 la Gaz Metan Mediaș 2.

Ștefan Nanu: ”Am pierdut cu două pe­nalty-uri inventate de arbitră, vă spun cu mâna pe inimă”

De partea cealaltă, Ştefan Nanu, antrenorul echipei CSM Deva, care până de curând se numea LPS Cetate Deva, a reclamat arbitrajul centralei Iuliana Demetrescu și două penalty-uri din cele trei acordate.

„Am pierdut cu două pe­nalty-uri inventate de arbitră, vă spun cu mâna pe inimă. La primul nimeni nu i-a făcut nimănui nimic, a fost o alunecare şi mingea a ajuns în braţele portarului, la al doilea nu s-a acordat fault pentru noi, atacantul lor a simulat, portarul nostru a încercat să îl ridice de jos, el a cerut penalty şi i s-a dat. Golul doi l-am primit pe o greşeală la o pasă lungă, Jude a fost întors uşor, iar Dombradi nu a ieşit în 6 metri, este un copil născut în 2001, mai face şi asemenea greşeli”, a comentat fostul rapidist sau stelist Ștefan Nanu.

CSM Deva a început sezonul cu un eșec pe teren propriu, 1-2 cu Viitorul Șelimbăr, apoi a pierdut și la Gilortul Târgu Cărbunești, cu 1-3, iar în etapa a 3-a a câștigat cu 2-1 cu FC Hermanstadt 2.

CSM Jiul Petroşani – CSM Deva 3-1

Bogdan Matei 37′ – penalty, 88′ – penalty, Laurențiu Mazilu 78′ / Bogdan Țoiu 32′ – penalty

CSM Jiul Petroşani: Haring – Szekely, Arcuşi (Bocu 53′, Turcu 88′), Bg. Matei, Keszeg (Torkos 50′) – R. Sandu, Cuibari – Stoicoiu, Mazilu, Mărmăneanu – Bădărău
Antrenor: Damian Militaru

CSM Deva: Dombradi – Niţuică, Bogdanovici, Jude, Doboş (Radak) – Vitan, Ţoiu, Bîrzan (Stere 63′) – Curescu (Târş 46′), Tecsi (Ghighilicea 71′), Traşcă
Antrenor: Ştefan Nanu

Cu 4 puncte acumulate în patru etape, CSM Jiul Petroșani se află pe locul 6 în Seria a 7-a a Ligii 3, unde lider este Gaz Metan Mediaș 2, cu 10 puncte, la egalitate cu Măgura Cisnădie. Cu 3 puncte, CSM Deva se află pe poziția a 8-a.

În etapa următoare, CSM Deva joacă vineri, de la ora 15:00, acasă cu Măgura Cisnădie, iar CSM Jiul are meci în deplasare, sâmbtăă, de la ora 15:00, la Minerul Costești, ultima clasată, fără niciun punct.

A fost stabilit calendarul competițional pentru a doua parte a sezonului în Liga 2 și Liga 3. Când au loc play-off-ul, play-out-ul și barajele de promovare sau menținere

https://liga2.prosport.ro/liga-3/selimbar-si-remontada-echipa-sibiana-care-in-ultimele-trei-meciuri-a-castigat-dupa-ce-a-fost-condusa-viseaza-la-promovarea-in-liga-2-ne-comportam-si-ne-pregatim-ca-atare-19151054

https://liga2.prosport.ro/liga-3/presedintele-ezerisului-isi-disculpa-clubul-e-vina-noastra-ca-solicitarea-pentru-ambulanta-nu-a-fost-luata-in-calcul-si-nu-sunt-medici-ca-unii-angajati-ai-statului-roman-asa-inteleg-sa-isi-19151048

https://liga2.prosport.ro/liga-3/ghiroda-isi-sfideaza-adversarii-din-liga-3-cu-complicitatea-arbitrilor-si-observatorilor-timisenii-recunosc-falsul-pe-care-il-fac-in-foaia-de-joc-nu-au-fost-niciun-fel-de-probleme-pana-acum-19151039

Loredana JUGLEA 05 Oct. 2020, 13:38 Liga 3
Pe aceeași temă