ACSM Reșița a ajuns în Play-off-ul Cupei României după un succes venit în a doua repriză de la Ghiroda. Flavius Stoican: ”Bine că ne-am descătușat”

Anda DELIU 15 Aug. 2024, 00:58 Cupa României
ACSM Reșița a ajuns în Play-off-ul Cupei României după un succes venit în a doua repriză de la Ghiroda. Flavius Stoican: ”Bine că ne-am descătușat”

ACSM Reșița va lupta pentru un loc în grupele Cupei României după ce a eliminat-o în Turul 3 pe CSC Ghiroda și Giarmata Vii, după un succes cu 2-0 în fața echipei din Liga 3.

Per ansamblu, o victorie meritată a cărășenilor, pe o caniculă care făcea ca și pe simplii spectatori transpirația să curgă șiroaie.

Ghiroda a ținut adversarul de eșalon superior, Reșița, în șah o repriză

Ghirozenii, care au ambiții de promovare în Liga 2 de câteva sezoane, au reușit să oprească atacurile Reșiței în prima repriză, în care formația oaspete a avut mai mult inițiativa jocului, deși Flavius Stoican a odihnit mulți titulari din primele runde de campionat.

Până la urmă, în minutul 58, abia intrat, Ianis Doană a prins un șut frumos cu pământul, iar portarul Ciocan nu a mai avut ce face.

Ghiroda a avut cea mai mare ocazie la o bară a lui Datcu, însă tot Reșița a fost cea care a înscris. Florian Haită a avut o execuție nu doar diferită de cea a lui Doană și l-a învins pe Ciocan în minutul 83, pentru un 2-0 final și o calificare în Play-off-ul Cupei, unde vor intra și primele echipe din prima ligă.

CSC Ghiroda și Giarmata Vii: Ciocan – Coroiu (Gulei 86’), Butnărașu, Stupu, Fridrich, Jichici (Popovici 70’), Stoi, Miclău (Ilie 63’), Mancaș, D. Pop (Vaccari 86’), Buțu (Datcu 63’)

ACSM Reșița: Dincă (Căpățână 46’) – Bărboianu (Al. Negru 46’), Dudea, Samake, Jerdea (Haită 56’), Fota, Rimovecz, Tucaliuc (Cioiu 74’), Dolghi, D. Fărăgău, Suciu (Doană 56’)

Sorin Bălu: ”Încă suntem în căutări. Am încercat să ne organizăm în special din punct de vedere defensiv”

Sorin Bălu a fost mulțumit, parțial, de cum s-a prezentat echipa sa, dar, printre rânduri, a punctat că jocul nu a arătat așa cum și-ar dori el.

”Îi felicit pe băieți, pentru că am avut o atitudine bună împotriva unei echipe care este într-o perioadă cu ritm competițional. Noi încă suntem în căutări. Am încercat să ne organizăm în special din punct de vedere defensiv, pentru că știam și credeam că Reșița o să exercite o presiune asupra noastră. A trebuit să jucăm pe ce avem deocamdată. Din păcate, astăzi am abordat jocul fără patru jucători importanți, care au probleme. Am încercat să ne ridicăm la nivelul celor de la Reșița, să le punem probleme, am încercat să jucăm foarte mult în profunzime, pentru că avem jucători cu putere, care atacau foarte bine spațiile. Ne-am creat două-trei situații bune de a marca. După în prima repriză, una în a doua. Per ansamblu, Reșița a fost mai bună, victoria lor este meritată, le doresc succes în cupă, mai departe, cât și în campionat. Iar noi trebuie să revenim rapid la echipa care nu prima goluri, la echipa care era puternică, care anul trecut i-a bătut pe toți și s-a bătut cu toți. Dar, deocamdată, aceștia suntem și atât putem”, a precizat Bălu.

În precedentul său joc din acest sezon al Cupei României, Ghiroda trecuse cu scorul de 2-0 de Voinţa Lupac, în deplasare.

În ziua jocului cu Reșița, trupa din Timiș și-a aflat seria în care va evolua în noul sezon de Liga 3.

Flavius Stoican ar vrea tot o colegă de eșalon în turul următor al Cupei

Flavius Stoican a fost și el generos cu felicitările.

”Am muncit, pentru că în primul rând am întâlnit o echipă care s-a apărat bine, care a alergat foarte tare și vreau să-l felicit pe domnul profesor Bălu, pentru că, într-adevăr, am avut un adversar redutabil astăzi. În al doilea rând, temperatura a fost destul de ridicată. De aceea, felicit ambele echipe. Ne-a fost nouă cald, că am alergat, dar mai… Cred că a fost un ritm destul de bun, am avut mai multe situații de a marca în prima repriză. Bine că ne-am descătușat în a doua, prin execuția foarte frumoasă a lui Ianis Doană, apoi și un șut foarte frumos a lui Haită. Cred eu că e o victorie meritată și chiar ne doream să mergem mai departe în această competiție. Ne-am dori tot o echipă de nivelul nostru, de Liga 2, dar, până la urmă, ce ne oferă sorții”, a precizat Stoican.

Turul următor al Cupei României se va juca peste două săptămâni, iar ACSM Reșița va juca următorul meci în etapa a 3-a a Ligii 2, când va întâlni Steaua, la București, marți, 20 august, de la ora 19:00.

Foto: CSC Ghiroda și Giarmata Vii

Anda DELIU 15 Aug. 2024, 00:58 Cupa României
Pe aceeași temă