CS Tunari, în stare critică din punct de vedere financiar, a fost la un pas de barajul pentru promovare în Liga 2. Vicepreședintele Marian Oprea: ”E foarte bine pentru noi că se suspendă definitiv campionatul.” Cum speră să supraviețuiască

Răzvan STÎNGĂ 09 May. 2020, 18:20 Liga 3
CS Tunari, în stare critică din punct de vedere financiar, a fost la un pas de barajul pentru promovare în Liga 2. Vicepreședintele Marian Oprea: ”E foarte bine pentru noi că se suspendă definitiv campionatul.” Cum speră să supraviețuiască

Varianta suspendării definitive a sezonului și posibila disputare a unui baraj între primele două clasate în Liga 3 pentru stabilirea echipei promovate în Liga 2 nu este pe placul multor echipe aflate în fruntea clasamentelor, dar nu același lucru se poate spune și despre CS Tunari (locul 4 în Seria 2). Vicepreședintele clubului ilfovean, Marian Oprea, a declarat pentru Liga2.ro că echipa are probleme mari din punct de vedere financiar, iar dacă FRF ar fi propus varianta încheierii sezonului pe teren, atunci viitorul formației din Tunari era incert.

CS tinari urma să primească peste 200.000 de euro de la autoritățile locale 

Concret, echipa din Tunari, comună de lângă București, primește ajutor de la primărie, iar până acum nu a fost format bugetul și nici nu se va face prea curând.

Totul din cauza pandemiei instaurate de virusul COVID-19. Echipa trebuia să primească, potrivit lui Marian Oprea, 11 miliarde de lei (peste 200.000 de euro), dar CS Tunari avea promisiuni și din partea unor privați, că vor veni să investească la echipă. Discuțiile au fost sistate din același motiv, din cauza crizei care a acaparat România.

”E foarte bine pentru noi că se suspendă definitiv campionatul. Din cauza pandemiei nu mai are cine să susțină echipa. Noi așteptam alegerile, să se facă bugetul și să primim banii de la autoritățile locale, dar dacă a venit virusul nu am mai primit. Nu au mai avut loc alegerile. Situația este destul de critică, pentru că actualul primar nu poate să mai țină echipa. Nu are bani. Nu există buget. Până acum nu am avut probleme, am avut tot ce ne trebuia, echipa mergea bine, ne doream în Liga 2, am mai făcut un teren. Am avut proiecte bune. Intenționam să facem lucruri frumoase, dar a venit nenorocirea asta. Acum nimeni nu se mai bagă să ajute.

În afară de primărie, mai aveam niște oameni care ar fi putut să ne ajute. Avem niște băieți care voiau să vină lângă noi, dar e problema asta acum… Primăria trebuia să ia bani de la stat, dar nu s-a întâmplat acest lucru și bugetul nu a fost alocat. Noi aveam în acest sezon de primit 11 miliarde de lei”, a declarat Marian Oprea pentru Liga2.ro.

Clubul așteaptă ca sezonul să se termine, iar apoi să fie alocat bugetul. Oficialul speră ca banii să fie livrați până la începutul sezonului următor, pentru ca echipa să traseze o strategie clară.

Marian Oprea: ”Jucătorii au fost plătiți la zi. Sperăm să primim banii până la începutul sezonului următor”  

În acest an, jucătorii au fost plătiți la zi, din cei 30 la sută din bugetul pe anul trecut, dar rămâne de văzut ce se va întâmpla în lunile următoare.

”Pe noi ne interesează acum să se termine Liga 3, intrăm în vacanță și după aceea să ne înscriem. Știm ce avem de făcut. E bine că jucătorii au fost plătiți până acum și au rămas la echipă. În aceste patru luni jucătorii au fost plătiți, au primit toți banii. S-au folosit cei 30 la sută alocați la începutul anului. Din suma din bugetul de anul trecut, de 100 de miliarde de lei, 300 de milioane de lei au fost folosiți pentru echipă. Din septembrie vedem ce se întâmplă. Bine, în Liga 3 majoritatea merge pe bani de la autoritățile locale și sperăn să primim banii până la începtulul sezonului următor.  

Noi voiam să promovăm în Liga 2. Să păstrăm cei mai buni fotbaliști de la echipă și să aducem alții care să poată face față pentru Liga 2. Acum vedem ce vom face. În ritmul acesta, trebuie să rezistăm până se dă drumul. Să vedem după 15 mai ce se decide, cum se acordă bugetul”, a mai spus Marian Oprea pentru Liga2.ro.

CS Tunari încheie sezonul pe locul 4, la doar patru puncte în spatele liderului Unirea Slobozia, la un punct de o participare la barajul pentru promovarea în Liga 2

CS Tunari avea șanse reale la promovare în acest sezon, din Seria 2 a Ligii 3. Suspendarea campionatului a găsit-o pe locul 4, cu 36 de puncte, la egalitate cu locul 3, și la o distanță de unul și patru puncte față de Mostiștea Ulmu și Unirea Slobozia. Acestea din urmă ar urma să joace un baraj pentru promovarea în Liga 2. Potrivit variantei propuse de Federația Română de Fotbal, locurile 1 și 2 din seriile Ligii 3, care nu sunt despărțite de mai mult de trei puncte, vor juca una împotriva celeilalte pentru a se decide promovata.

Dacă CS Tunari se bucură de varianta luată în calcul de FRF, antrenorul echipei CS Afumați, Vasile Neagu, a declarat pentru Liga2.ro că vrea ca sezonul să se termine pe teren, în termenii stabiliți la începutul sezonului, adică prin disputarea tuturor etapelor rămase:

”Nu vreau să comentez, deocamdată, aceste consultări. Eu sper ca acest campionat al Ligii a 3-a să se tranșeze pe teren, nu la masa verde. Clubul Sportiv Afumați așteaptă data de 15 mai pentru reluarea antrenamentelor și apoi continuarea jocurilor oficiale din acest campionat. Perioada de inactivitate a fost una grea și dură, dar măsurile de relaxare sper să aducă liniștea și responsabilizarea tuturor cetățenilor.

Ne bucură decizia luată de președintele Iohannis de a reveni la sport, deoarece sportul, fotbalul în cazul nostru, este un fenomen social, care nu poate aduce decât sănătate, educație și, totodată, bucuria tuturor românilor care îndrăgesc acest sport rege. Sper ca Federația Română de Fotbal să găsească cea mai bună formă de continuare, desfășurare a acestei ediții de campionat 2019/2020, în care să primeze meritul sportiv, așa cum a fost recomandat de UEFA”.

Foto: Arsenal Tunari

Răzvan STÎNGĂ 09 May. 2020, 18:20 Liga 3
Pe aceeași temă