CS Hunedoara merge ”ceas” și în amicale: e de neînvins și în România, și în cantonamentul din Turcia. Lui Florin Maxim i-a fost adus un portar din Liga 1

Răzvan STÎNGĂ 21 Feb. 2022, 18:23 Liga 3
CS Hunedoara merge ”ceas” și în amicale: e de neînvins și în România, și în cantonamentul din Turcia. Lui Florin Maxim i-a fost adus un portar din Liga 1

CS Hunedoara merge foarte bine și în meciurile amicale. Nu doar în prima parte a sezonului Ligii a 3-a au impresionat elevii lui Florin Maxim, ci și în testele premergătoare reluării campionatului. Până acum, CS Hunedoara a jucat șase partide și nu a pierdut.

CS Hunedoara, cantonament în Turcia 

CS Hunedoara, din dorința de a promova în Liga 2, a și organizat un cantonament în afara României. A investit și într-un stagiu de pregătire în Turcia (Antalya), pentru ca Florin Maxim să aibă toate condițiile pentru îndeplinirea obiectivului.

Până acum, CS Hunedoara a jucat patru partide de verficare în România, cu Progresul Ezeriș (scor 7-0), Șoimul Băița (scor 4-1), Poli Timișoara (scor 0-0) și Retezatul Hațeg (scor 3-1).

În Turcia, unde s-a făcut deplasarea la 13 februarie, divizionara a treia a luat și altele. Conform informațiilor oferite de club, CS Hunedoara le-a întâlnit pe KS Wieczysta Krakow (liga 5 din Polonia, scor 4-0), SV Klocher Bau Oberwart (liga a 4-a din Austria, scor 3-1).

Echipa se va întoarce din Antalya la 24 februarie, iar până atunci va mai întâlni FC Tekstilshchik Ivanovo (liga a 2-a din Rusia).

Florin Maxim: ”Condițiile sunt ireproșabile” 

Florin Maxim este încântat de condițiile găsite în cantonament și e convins că perioada petrecută în afara României va fi în avantajul hunedorenilor, aspect care va fi sesizabil la reluarea Ligii a 3-a. În același timp, antrenorul a vorbit și despre o întâlnire cu Mircea Lucescu.

Condițiile sunt ireproșabile, terenuri bune de antrenament, sală de forță, zone de refacere. Avem noroc, e adevărat, și de vreme bună pentru că până acum nu a trebuit să facem nicio modificare în program. Cât despre întâlnirea cu domnul Mircea Lucescu a fost una, într-adevăr, de suflet.

Îi mulțumesc pe această cale pentru că ne-a dat posibilitatea să vedem un meci de calitate pe viu, apoi și-a luat din timpul său și a stat de vorbă cu băieții la final. Ne-a urat baftă, ne-a felicitat pentru parcursul nostru și ne-a îndemnat să îi călcăm pe urme și să creăm la Hunedoara o echipă competitivă!”, a spus Florin Maxim, citat de site-ul oficial al clubului din Liga 3.

  • Lotul deplasat de CS Hunedoara în Turcia: Ştefan Lefter, Haralambie Mociu, Flavius Iacob, Antonio Dumitru, Antonio Vlad, Antonio Bradu, Adrian Bedea, Petre Simon, Andrei Hergheligiu, Claudiu Giura, Alexandru Mogoş, Andrei Roşu, Alexandru Neacşa, Ovidiu Trăşcan, Sergiu Arnăutu, Robert Cristian, Laurenţiu Buş, Matheus Da Motta, Rafael Garutti și Jairo Rodrigues.

CS Hunedoara l-a împrumutat pe Haralambie Mociu, de la UTA 

Înainte de plecarea în stagiul de pregătire, CS Hunedoara a mai făcut un transfer. L-a adus, sub formă de împrumut, pe portarul Haralambie Mociu (20 de ani), din Liga 1, de la UTA.

Mociu se întoarce în ligile inferioare după ce, vara trecută, a fost transferat de UTA de la Ripensia. La formația din Arad nu a apucat să evolueze în acest sezon.

Haralambie Mociu se alătură lotului corvinist. Portarul în vârstă de 20 de ani este împrumutat la Hunedoara, până în vară, de la prim-divizionara UTA Arad. Născut la data de 2 august 2001, goalkeeper-ul de 1,87 e un produs al Academiei Hagi, a evoluat, în trecut, la CS Medgidia, Ripensia şi Foresta Suceava şi a făcut, deja, deplasarea cu lotul nostru în cantonamentul din Antalya.

Bun venit, Haralambie!”, l-a prezentat CS Hunedoara pe Haralambie Mociu.

Anterior, la Hunedoara au mai ajuns trei jucători, Andrei Roşu (20 de ani, ex CS Comunal Șelimbăr), Alexandru Neacşa (30 de ani, ex CS Comunal Șelimbăr) și Andrei Deac (17 ani, ex Viitorul Arad).

CS Hunedoara, fără eșec în Liga 3 

CS Hunedoara are șanse mari să promoveze în Liga 2 la finalul campionatului Ligii a 3-a, ținând cont de rezultatele înregistrate până acum în Seria 9, unde după 15 etape are 43 de puncte (14 victorii și un rezultat de egalitate). Pe lângă bilanțul foarte bun al raportului meciuri-rezultate pozitive, are și un golaveraj excelent, de plus 41, 55 de goluri marcate și numai 14 primite.

În ierarhia Seriei 9, hunedorenii sunt urmați de Metalurgistul Cugir, 36 de puncte, și de Unirea Ungheni, 29 de puncte. Pe locul 4 se află Viitorul Cluj, cu 24 de puncte.

Foto și video: Corvinul Hunedoara

https://liga2.prosport.ro/liga-3/andrei-rosu-spera-la-a-doua-promovare-consecutiva-in-liga-2-sub-comanda-antrenorului-florin-maxim-nu-am-stat-mult-pe-ganduri-a-contat-foarte-mult-si-faptul-ca-e-mister-aici-19217631

https://liga2.prosport.ro/liga-3/stadionul-mircea-chivu-din-resita-in-planurile-municipalitatii-pentru-a-fi-reconstruit-primarul-ioan-popa-promite-demersuri-dar-trage-de-maneca-echipa-din-liga-3-19220204

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-slobozia-a-finalizat-seria-amicalelor-cu-un-succes-a-trecut-la-limita-de-metalul-buzau-pe-teren-propriu-19220196

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-brasov-si-csm-resita-au-fost-egale-in-meciul-amical-cu-care-cele-doua-echipe-si-au-incheiat-cantonamentul-din-antalya-echipa-lui-dan-alexa-a-revenit-de-la-0-2-19220162

https://liga2.prosport.ro/liga-3/samba-in-treapt-flacara-horezu-si-a-luat-un-brazilian-care-s-a-remarcat-in-dueluri-cu-neymar-si-care-a-mai-jucat-in-portugalia-si-grecia-19220154

Răzvan STÎNGĂ 21 Feb. 2022, 18:23 Liga 3
Pe aceeași temă