CS Hunedoara a ajuns la 14 achiziții estivale, dintre care trei sunt brazilieni. Trupa lui Florin Maxim joacă primul meci oficial la Brad

Călin MNERIE 26 Jul. 2021, 19:36 Liga 3

CS Hunedoara se pregătește de debutul oficial stagional cu ocazia deplasării de la Brad, din cadrul primului tur al Cupei României. Meciul coincide și cu prima apariție a lui Florin Maxim ca antrenor al ”corbilor”, care-și își va vedea la treabă și noile achiziții de 24 karate, precum Sergiu Arnăutu, Laurențiu Buș sau Andrei Hergheligiu, atacanți cu destule meciuri și reușite la nivelul primelor două eșaloane ale României.

Trei brazilieni la CS Hunedoara

Totodată, sunt așteptați să debuteze în fotbalul românesc și cei trei fotbaliști brazilieni sosiți tot pe filiera impresarului Bogdan Apostu. Primul dintre ei, Jairo Rodrigues, un fundaș central de 30 de ani semnase de două săptămâni cu hunedorenii, pentru ca, recent, și alți doi conaționali de-ai săi să accepte oferta ”alb-albaștrilor”.

Este vorba despre mijlocașul ofensiv Matheus Da Motta (24 de ani), care în Europa a mai evoluat în campionatele din Portugalia, Grecia, Albania și Gibraltar, dar vine la Hunedoara de la Toledo FC, din țara natală, și despre fundașul central Rafael Gomez Garutti (22 de ani), care ultima oară a jucat în Portugalia, la Uniao Almeirim.

Ignat l-a urmat pe Maxim.

Dar, pentru centrul defensivei mai este luat în calcul și Sebastian Ignat (21 de ani), care a lucrat cu Maxim la Viitorul Șelimbăr.

Tot la formația pe care a promovat-o în Liga a 2-a, tehnicianul Hunedoarei l-a testat și pe Alin Dohotariu (22 de ani), un fundaș dreapta care s-a remarcat la Cugir și pe care l-a adus acum cu el, în județul vecin.

Hunedoara este acoperită și la capitolul juniori. Mijlocașul central Alexandru Mogoș (19 ani) a fost primul care a fost luat în coproprietate de la Virtus Entella (Serie C din Italia), după care au mai urmat: portarii Dennis Moldovan (17 ani, Viitorul Cluj) și Ștefan Lefter (17 ani, împrumutat încă un an de la Rapid), fundașul dreapta, Antonio Vlad (20 de ani, crescut de Academia Hagi, dar proaspăt promovat cu CSA Steaua în Liga 2-a), mijlocașul central Antonio Bradu (19 ani, împrumutat de la Rapid) și mijlocașul dreapta, Dumitru Antonio (17 ani, din Nucet).

14 este numărul jucătorilor achiziționați de gruparea hunedoreană în această vară.

CS Hunedoara întâlnește Armata Aurul Brad în primul tur al Cupei României

Adversarul de mercuri (ora 17:30) al Hunedoarei, Armata Aurul Brad, a făcut dubla campionat – cupă în 2021 în județul Hunedoara și va evolua și ea în Liga a 3-a după ce a trecut la barajul de promovare / menținere de timișenii de la Fortuna Becicherecu Mic, cu scorul general de 5-3.

Meciul are loc pe terenul formației din Brad.

Meciul contează pentru turul I al Cupei României, faza națională, până la startul campionatului, programat la 28 august, urmând a mai avea loc încă două tururi, în 11 august și 25 august.

https://liga2.prosport.ro/liga-3/in-anul-centenar-al-corvinului-cs-hunedoara-vrea-sa-atace-promovarea-in-liga-a-2-a-florin-maxim-e-noul-antrenor-sergiu-arnautu-e-prima-achizitie-grea-19191524

https://liga2.prosport.ro/liga-3/cs-hunedoara-joaca-tare-pe-piata-transferurilor-laurentiu-bus-si-andrei-hergheligiu-intaresc-atacul-lui-florin-maxim-19192200

https://liga2.prosport.ro/liga-3/cs-hunedoara-a-oficializat-transferul-primului-brazilian-sosit-sub-comanda-lui-florin-maxim-dar-a-luat-si-un-tanar-mijlocas-severinean-din-italia-19192292

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/meciurile-turului-1-al-cupei-romaniei-editia-2021-2022-echipele-care-intra-la-joc-din-aceasta-faza-a-competitiei-ko-19192595

Călin MNERIE 26 Jul. 2021, 19:36 Liga 3
Pe aceeași temă