Crișul Chișineu Criș a pierdut la ”masa verde” jocul cu Progresul Ezeriș. Șoimii Lipova are șanse mari să termine pe primul loc în Seria a 8-a a Ligii 3

Călin MNERIE 29 Apr. 2021, 13:56 Liga 3
Crișul Chișineu Criș a pierdut la ”masa verde” jocul cu Progresul Ezeriș. Șoimii Lipova are șanse mari să termine pe primul loc în Seria a 8-a a Ligii 3

După mai mult de o lună de la nedisputarea partidei din etapa a 13-a a Ligii 3 dintre Crișul Chișineu Criș și Progresul Ezeriș, din cauza lipsei medicilor la stadionul formației arădene (cei doi medici au sosit pe rând, unul dintre ei fără a avea, însă, asupra sa parafa și atestatul), Comisia de Disciplină și Etică a FRF a dat verdictul: Crișul pierde cu 3-0 la ”masa verde” jocul contra penultimei clasate. Exact ca în tur, când Ezerișul nu a avut medici la timp la stadion.

În aceste condiții, Șoimii Lipova devine marea favorită la ocuparea primului loc în Seria a 8-a a Ligii 3 cu o etapă înainte de final, având două puncte avans față de Crișul Chișineu Criș, dar și un meci mai ușor în ultima etapă (care va avea loc vineri, de la ora 15:00). Șoimii joacă pe teren propriu contra Progresul Ezeriș (locul 9), în timp ce Crișul are meci în deplasare, la a treia clasată CSC Dumbrăvița.

”În conformitate cu prevederile art. 83/1/b coroborat cu art. 86/12 din RD și art. 54 din ROAF cu aplicarea art. 34 din RD, CS Crișul Chișineu Criș se sancționează cu Forfait (3-0 în favoarea echipei ACS Progresul Ezeriș) și i se aplică penalitate sportivă de 1100 lei”, sună decizia Comisiei de Disciplină și Etică a FRF.

  • În ceea ce o privește pe Progresul Ezeriș, aceasta, cu cele trei puncte obținute la ”masa verde”, ajunge la 15 puncte acumulate în 17 meciuri și rămâne pe locul 9, care duce la baraj de menținere în Liga 3. Următoarea clasată este Gloria Lunca Teuz Cermei, cu 20 de puncte.

Şoimii Lipova și Crişul Chişineu Criş merg la barajul de promovare în Liga 2

Şoimii Lipova și Crişul Chişineu Criş au reușit amândouă să-și asigure prezența la barajul de promovare din Seria 8 a Ligii 3 după meciul direct din etapa a 16-a, când au remizat la scorul de 1-1. În tur a fost tot 1-1.

La baraj, echipele arădene vor întâlni cele mai bune formații din Seria 7 a Ligii 3, amândouă sibiene: locul 2 va juca împotriva Viitorului Șelimbăr, iar prima clasată va da piept cu Măgura Cisnădie. Primul baraj se va disputa în 8 (turul) și 15 mai (returul), iar al doilea în 22 (turul) și 29 mai (returul).

Există și posibilitatea ca cele două echipe din județul Arad să termine sezonul la egalitate de puncte. În această situație, fiindcă rezultatele directe au fost asemănătoare, următorul criteriu de departajare va fi golaverajul general, care în acest moment este favorabil Crișului: 40-15 (25) față de 35-11 (24).

Călin MNERIE 29 Apr. 2021, 13:56 Liga 3
Pe aceeași temă