Cristian Todea și-a încheiat colaborarea cu Șoimii Lipova! Autoritățile locale voiau liniște: ”Echipa parcă s-a blocat, iar suporterii erau nemulțumiți”

Călin MNERIE 28 Mar. 2024, 23:12 Liga 3
Cristian Todea și-a încheiat colaborarea cu Șoimii Lipova! Autoritățile locale voiau liniște: ”Echipa parcă s-a blocat, iar suporterii erau nemulțumiți”

Mandatul de antrenor al lui Cristian Todea (45 de ani) la Șoimii Lipova s-a încheiat oficial joi, 28 martie 2024, înainte de startul play-out-ului Ligii 3.

”Dulăul” nu se mai prezentase deloc la antrenamentele echipei de pe Mureș în această săptămână, însă doar astăzi a semnat rezilierea contractului în prezența președintelui Virgilius Stamate.

Cristian Todea s-a despărțit de Șoimii Lipova după încheierea sezonului regular de Liga 3

Stamate afirmase înainte de primele meciuri oficiale ale anului 2024, când echipa mai avea șanse matematice la play-off, că nu va fi nicio problemă dacă Lipova va juca de această dată în play-out-ul Ligii 3, doar că cele trei eșecuri la rând suferite de Șoimii au schimbat puțin datele problemei. 0-3 cu Progresul Pecica, 2-4 cu CSC Peciu Nou și 1-3 cu Phoenix Buziaș au fost rezultatele echipei arădene din ultimele trei runde ale sezonului regular, iar după confruntarea de sâmbătă ”pisica s-a rupt în două”.

Câțiva suporteri lipovani nu au agreat bucuria celor de la Buziaș, care au sărbătorit chiar pe noua arenă de pe Mureș calificarea în play-off și conducerea clubului și-a reconsiderat poziția.

În plus, Cristian Todea a dorit să programeze un antrenament duminică, o partea a jucătorilor au refuzat să vină pe motiv că aveau un alt program și s-a anulat totul. Evident, episodul a mărit și mai mult ruptura.

”Din păcate, ne-am despărțit de Cristian Todea, un antrenor în care eu am crezut și cred în continuare, doar că au fost niște conjuncturi nefericite. Am și pierdut câțiva jucători în iarnă (n.r. – Cristian Gavra, David Ciubăncan sau Petrișor Jichici), nu prea am reușit să-i înlocuim și au venit aceste trei rezultate slabe și odată cu ele și nemulțumirile suporterilor noștri. A existat, astfel, o presiune, autoritățile locale își doresc liniște și s-a ajuns la această soluție. Parcă și echipa s-a blocat, nu a jucat ceea ce trebuia să joace. Eu îl înțeleg perfect și pe Cristi, chiar aș vrea să-i mulțumesc pe această cale, sper să rămânem prieteni și poate într-o zi vom mai lucra împreună în alte condiții. Se știe că la Lipova am fost nevoiți să reducem cheltuielile, sunt posturi în echipă cu probleme, de exemplu în apărare avem, poate, prea mulți jucători tineri, iar acolo e – de obicei – nevoie de experiență”, a declarat, pentru Sport Arad, președintele clubului din Lipova.

Norbert Polgar va fi antrenorul interimar al echipei din Lipova

Echipa a fost deja încredințată lui Norbert Polgar (34 de ani), ”secundul” lui Cristi Todea, care devine antrenor interimar până la finalul sezonului.

În curând va fi găsit și un antrenor dispus să ajute cu licența până în vară, când – probabil – va fi numit un alt antrenor principal.

”Norbi a fost lângă mine încă de la începutul mandatului meu de președinte, când, în vară, nu mai rămăsese aproape nimeni la echipă. Consider că e cel mai potrivit să continue munca lui Todea, avem totală încredere în el, îl vom sprijini cu tot ceea ce putem pentru a încheia bine acest sezon, cu o clasare pe locurile 5 sau 6”, a adăugat Stamate.

  • Cristian Todea a preluat Șoimii Lipova în iulie 2023, la începutul actualului sezon de Liga 3. Ultima dată antrenase Gloria Lunca Teuz Cermei, din aceeași serie a Ligii 3, și îi lua locul lui Adrian Abrudean, întors pe banca Crișului Chișineu Criș.

Șoimii Lipova va juca în play-out-ul Seriei a 8-a a Ligii 3

Șoimii Lipova a terminat sezonul regulat pe locul 6 în Seria 8 din Liga 3, cu 23 de puncte, după șapte victorii, două egaluri și nouă înfrângeri.

De la înființarea sistemului cu play-off și play-out, lipovanii au jucat mereu în ”careul de ași”, însă, în vară, fostul președinte Radu Pop și-a dat demisia, a plecat și antrenorul Adrian Abrudean, iar conducerea orașului și clubului au anunțat tăieri la nivel de buget.

Acum va activa pentru prima dată în play-out, unde va avea ca adversare Progresul Pecica (31 puncte), Avântul Periam (19), Gloria Lunca Teuz Cermei (12), CS Socodor (11) și ACB Ineu (6). Ultimele două clasate după cele zece etape vor retrograda în Liga 4, cel puțin din punct de vedere sportiv.

Foto: Sport Arad

https://liga2.prosport.ro/liga-3/mihai-stere-ataca-promovarea-in-liga-2-cu-olimpic-zarnesti-19304145

https://liga2.prosport.ro/liga-3/minerul-ocna-dej-refuzata-de-primaria-municipiului-dej-sa-joace-in-localitate-meciurile-din-liga-3-19304136

https://liga2.prosport.ro/liga-3/acs-medias-asteapta-banii-de-la-consiliul-local-medias-19303986

https://liga2.prosport.ro/liga-3/afc-campulung-muscel-si-aro-muscelul-campulung-muscel-isi-schimba-antrenorul-19303968

https://liga2.prosport.ro/liga-3/lista-echipelor-care-vor-juca-in-play-off-ul-si-play-out-ul-ligii-3-19303820

https://liga2.prosport.ro/liga-3/liga-3-ultima-etapa-opt-meciuri-se-joaca-astazi-aflam-ultimele-necunoscute-privind-participarea-in-play-off-si-play-out-19303672

Călin MNERIE 28 Mar. 2024, 23:12 Liga 3
Pe aceeași temă