Antrenorii de la Centrul de Copii și Juniori de la FC Brașov, băgați în ședință de primarul Allen Coliban. Planuri și strategii cu clubul retrogradat din Liga 2

Adi MARICA 14 Aug. 2023, 14:19 Liga 3
Antrenorii de la Centrul de Copii și Juniori de la FC Brașov, băgați în ședință de primarul Allen Coliban. Planuri și strategii cu clubul retrogradat din Liga 2

Retrogradarea echipei FC Brașov în Liga 3 din cauza neobținereii certificării pentru Liga 2 a produs efecte teribile și la Centrul de Copii și Juniori al clubului. Acesta se dezintegrează pe zi ce trece.

Sunt antrenori care deja au plecat, ca de exemplu Vasile Mureșan și Marian Cristescu, iar cei rămași sunt pe picior de plecare. Mai mult, și copiii au început să plece, pentru că părinții s-au săturat de incertitudinile de la club.

Haos și la Centrul de Copii și Juniori al FC Brașov

După ce că au restanțe de anul trecut, antrenorii au fost chemați la birouri să semneze contracte de voluntariat, așa cum Liga2.ro a scris de zilele trecute!

”Ne-au pus să semnăm contracte de voluntariat pe lunile iulie și august! Adică să nu fim plătiți! Avem restanțe salariale de anul trecut, iulie și august 2022, iar în acest an au venit să ne ceară să facem voluntariat tot pe lunile iulie și august! Noi am semnat, în acest an, contracte adiționale pentru lunile mai și iunie și ne-au spus că ne vor băga banii pentru pe lunile iulie și august 2022. Nu s-a realizat nimic! Ne-au tot dus cu vorba, săptămâna viitoare, săptămâna viitoare… Ne-am săturat de minciuni și de bătaia de joc la care am fost supuși. Toți avem familii, avem rate la bănci. E foarte greu. Au început să plece copiii de la grupe. Nu avem altceva de făcut decât să ne băgăm memorii la FRF pentru recupera restanțele”, spun antrenorii brașoveni care indică și vinovații pentru această situație: ”E clar că cei din birouri sunt vinovați. Au demonstrat cât de profesioniști sunt la licența pentru Liga 2.”

Ședință cu primarul Allen Coliban

Primarul Allen Coliban (foto, în inspecție la două terenuri de sport inaugurate zilele trecute în Brașov) a aflat de nemulțumirile antrenorilor de la Centrul de Copii și Juniori, iar în această dimineață a convocat o ședință la club cu toți antrenorii.

Coliban a venit însoțit de Ionuț Necula, fostul său consilier și actual director general interimar la CSM Corona Brașov, dar și de Cristian Mățău, secretarul general al clubului. Edilul le-a spus antrenorilor că dorește continuarea activității la Academie, că restanțele vor fi plătite, iar în prima fază, până la aprobarea unui buget, finanțarea va putea fi asigurată doar din surse private!

În câteva zile, antrenorii vor putea semna noi contracte, asta după numirea unui președinte. În schimb, despre echipa de seniori retrogradată în Liga 3, după scandalul licența, lucrurile merg mai degrabă către retragerea din campionat. În aceste condiții, fără soluții de finanțare pentru echipa de seniori de la FC Brașov, cel mai probabil, primarul își va îndrepta atenția către SR Brașov, clubul susținut de suporterii stegari.

”E foarte important să strângem rândurile în acest moment de criză, ca și comunitate. brașoveana, si să ne gândim cum ar trebui să arate fotbalul braşovean şi să vedem dacă există suficiente energii în sensul unificării proiectelor. Acum este momentul ideal, pentru că ar fi absurd ca două echipe care revendică aceleaşi culori să fie concurente în Liga 3. Ar trebui să luăm ce e bun, respectiv Academia de la FC Brașov care are 300 de copii, care beneficiază de antrenamente și antrenori calificați”, spunea, săptămâna trecută, Allen Coliban.

De altfel, Coliban a avut primele discuții, zilele trecute, cu oficialii de la SR Brașov. Primele discuții ”au fost pozitive”, însă rămâne de văzut modul în care se și vor concretiza mai ales că timpul până la starul campionatului este foarte scurt.

FC Brașov ar trebui să debute în noul sezon de Liga 3 cu un joc acasă cu SR Brașov, dacă nu se retrage

Noul sezon al Ligii 3 debutează în data de 25 august, iar SR Brașov pusă tot în Seria 5, a picat să înceapă campionatul cu un meci în deplasare la FC Brașov. SR Brașov solicitase federației să îi atribuie un program cu meci de debut în deplasare.

FC Brașov și SR Brașov fac parte din Seria 5 a Ligii 3 și vor avea ca adversare echipele Olimpic Cetate Râșnov, AFC Odorheiu Secuiesc, Sepsi OSK Sfântu Gheorge 2, Olimpic Zărnești, KSE Târgu Secuiesc, ACS Muscelul Câmpulung Elite, Kids Tâmpa Brașov și Ciucaș Tărlungeni.

ACS Muscelul Câmpulung Elite a fost adusă din Seria 4, KSE Târgu Secuiesc și Kids Tâmpa Braşov au retrogradat și au fost invitate înapoi în competiție, iar Ciucaș Tărlungeni e nou-promovată. Față de sezonul trecut, CS Blejoi, CSO Plopeni și CS Păulești au fost mutate în Seria 4.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concordia-chiajna-a-semnat-cu-inca-un-jucator-plecat-de-la-fc-brasov-au-fost-primii-care-m-au-sunat-si-stiu-ca-este-un-club-serios-19279947

https://liga2.prosport.ro/liga-3/programul-noului-sezon-de-liga-3-sezon-2023-2024-19279863

https://liga2.prosport.ro/seria-1/jucatorii-plecati-de-la-fc-brasov-incep-sa-si-gaseasca-noi-echipe-19279846

https://liga2.prosport.ro/liga-3/primarul-despre-un-proiect-comun-fc-brasov-sr-brasov-19279778

Adi MARICA 14 Aug. 2023, 14:19 Liga 3
Pe aceeași temă