Callatis și Portul își reiau pregătirile

06 Jul. 2009, 18:26 Liga 3
Callatis și Portul** își reiau pregătirile

Două dintre reprezentantele județului în Liga a III-a la fotbal, Callatis Mangalia și Portul Constanța, se vor reuni astăzi în vederea reluării pregătirilor pentru noul sezon competițional.

 

La Mangalia, antrenorii Mugurul Cornățeanu (principal) și Cristi Petcu (secund) se bazează doar pe șase jucători din sezonul trecut (Enis și Erdinci Cogali, Bucur, Zoran, D. Ene și Cr. Barbu), plus trei juniori. S-a stabilit deja programul de pregătire, urmînd ca după o perioadă de acomodare la efort, echipa să plece într-un cantonament la Brașov, în perioada 20-31 iulie. „După acest cantonament vom reveni la Mangalia, unde vom juca cîteva partide de pregătire pînă la începerea sezonului. Deocamdată doar nouă jucători avem în lot, însă în funcție de jucătorii la care FC Farul va renunța, vom vedea pe cine am putea să transferăm de acolo. Mai vrem doi jucători de la Medgidia dar și cîțiva de la Academia „Gheorghe Hagi” cu care vrem să încheiem o colaborare. Dacă vom reuși să formăm un lot competitiv, obiectivul va fi clasarea pe locurile 1-6. Dacă nu, obiectivul va fi menținerea în acest eșalon”, a declarat antrenorul mangalioților, Mugurel Cornățeanu..

 

Portul Constanța se va reuni cu același corp tehnic, dar fără cinci jucători care se află în probe la Viitorul Constanța. „Militaru, Roșu, David, Boritz și Banoti se află în cantonament la Brașov cu echipa Academiei „Gheorghe Hagi”. Portul va face pregătirea doar la Constanța pînă la începutul campionatului”, a spus principalul Gabriel Șimu.

 

În privința lotului, momentan nu se cunosc jucătorii care vor continua cu echipa portuară, deoarece 90% dintre cei care au evoluat în sezonul trecut și-au terminat contractele. Alte două reprezentante ale județului, FC Farul II și CS Eforie și-au reluat deja pregătirile, pe 29 iunie, respectiv 1 iulie. Dacă fariștii așteaptă clarificarea situației la echipa fanion, cei de la Eforie știu exact ce își doresc pentru campionatul următor: menținerea în primul eșalon. „Au rămas 17 jucători din sezonul trecut, au venit cinci juniori născuți în 1993 și doi juniori de la Palatul Copiilor, născuți în 1992. Întreaga pregătire o vom face la propria bază sportivă”, a afirmat antrenorul celor din Eforie, Gheorghe Nedu.

 

Singura formație care nu își cunoaște viitorul este CSM Medgidia. „Există restanțe financiare de două luni, atît la jucători cît și la antrenori, și așteptăm ca Primăria să își achite datoriile. Din acest motiv nu se știe nici măcar cînd vom relua pregătirea”, a spus Constantin Funda, tehnicianul celor de la CSM Medgidia.
 
 

 

Sursa www.telegrafonline.ro
 

06 Jul. 2009, 18:26 Liga 3
Pe aceeași temă