CSM Deva a pierdut cu CSM Reșița după ce a avut ”cel mai periculos scor” în prima manșă a barajului de promovare în Liga 2. Ștefan Nanu acuză arbitrajul lui Robert Avram: ”A știut să tragă cu ei”

Anda DELIU 04 Jun. 2023, 16:25 Liga 3

CSM Deva era pe cai mari în prima oră a meciului jucat sub Cetate, în turul barajului de promovare în Liga 2 contra mai bine cotatei CSM Reșița. Însă, după 2-0, a pierdut cu 2-3, la finalul unui meci în care fotbaliști ai ambelor tabere s-au accidentat, pe un teren ud.

Antrenorul Ștefan Nanu a acuzat atât prestația jucătorului Bogdan Vișan, dar și arbitrajul centralului Robert Avram.

Arena din Deva, plină, ploaie a ocolit stadionul, însă terenul a fost îmbibat cu apă!

Nu a contat că în minivacanța de Rusalii mulți român au plecat de acasă. Stadionul Cetate din Deva a fost plin la acest joc tur de baraj, iar ambele echipe au avut galerie. Inclusiv o mică fetiță (foto) din tribună a scandat prima repriză non-stop pentru gazde.

Norii s-au perindat pe deasupra dealurilor din preajma văii unde e Deva, dar ploaia a evitat miraculos arena și nu a stricat sărbătoarea oamenilor. Tot ”miraculos”, terenul era foarte ud, deși nu a plouat.

Partida a avut un ritm bun, echilibrat și, deși Reșița a avut minute de dominare, Deva a marcat, în minutul 34. Andrei Iana a driblat trei adversari și a tras perfect, sub transversală. Ulterior, devenii l-au pierdut pe Florin Stelea, care și-a rupt ligamentele și a fost dus la spital.

CSM Deva a jubiliat, până la un moment dat

De la pauză, directorul sportiv al devenilor, Daniel Cherecheși, a fost eliminat pentru comentarii la adresa arbitrului. La o fază la care nu părea neapărta periculoasă, dar la care Zimmermann a ieșit cam hazardat, Erwin Bloj a reușit să marcheze pentru 2-0 în minutul 52.

Ulterior, și Zimmermann, care a alunecat, a fost nevoit să părăsească terenul accidentat. Paradoxal, de aici a început revenirea Reșiței. În minutul 64, Alexandru Neagu a fost cel cu driblingurile și golul. Peste patru minute, Marian Drăghiceanu a marcat, cu o execuție spectaculoasă, direct din lovitură liberă, pentru 2-2, iar sub Cetate s-a așternut tăcerea din partea gazdelor.

Final aprins de meci la Deva, cu Reșița revenind spectaculos

Din minutul 73, lucrurile au decurs și mai complicat pentru gazde. Alexandru Iordache a fost eliminat pentru al doilea avertisment. În minutul 81, Reșița a cerut penalty la o fază la care Drăghiceanu urmărea mingea, iar portarul Bădescu a plonjat să respingă, dar nu a nimerit balonul. S-a dat simulare, dar, chiar și așa, Reșița a reușit să câștige în extremis, cu toate că l-a pierdut și pe Chera, accidentat și el.

Au fost șase minute de prelungire acordate. Chiar pe final, după un corner, Cornel Ardei a reluat cu capul, cu pământul, și a marcat golul victoriei.

CSM Deva în meciul tur al barajului cu CSM Reșița: Bădescu – Vișan (Rol. Kelemen 66’), Al. Iordache, Crăciunesc, Doboș (cpt.) – Iana, Stelea (Pencea 41’), Bedea, Bloj – Al. I. Popescu (Țoiu 77’), Dănăilă. Rezerve neutilizate: Frumuzache – Branea, Mih. Neagoe, Maroșan, Filipaș, Opriș.

Ștefan Nanu, despre arbitrul Robert Avram: ”E un arbitru cu experiență, care știe să-și atingă scopul”

În prima fază, antrenorul principal al Devei și-a lăudat jucătorii și a fost critic referitor la arbitrul de centru Robert Avram.

”Nu au fost ceea ce trebuie azi. Dar nu le dau nume. A mai fost și arbitrajul, care ne-a ciupit exact cum trebuie. Prea ușor i-a dat și al doilea cartonaș lui Iordache. Din punctul meu de vedere, a știut să tragă cu ei. Mă bucuram cu un 2-2, pentru că am jucat în zece oameni aproape 20 de minute. N-am decât să-mi felicit jucătorii. Și-au dorit. Mergeam înainte în continuare. Acum, într-adevăr, sunt bine organizați, din toate punctele de vedere. Au și echipă cu jucători de calitate. Ce pot să mai zic acum? Păcat, că era frumos un 2-2 muncit”, a declarat Ștefan Nanu.

Robert Avram are 35 de ani și este piteștean. Arbitează din 2005, iar din 2010 a ajuns în Liga 3. Peste trei ani a promovat în lotul de Liga 2. Teoretic, Avram ar trebui ”pensionat” acum din loturile de nivel național, deoarece e de un deceniu în eșalonul secund și nu a urcat în prima ligă. E o cutumă a CCA, pe care tot comisia o ”driblează” incluzând arbitri încă mai tineri în lotul de extins de VAR. Avram a mai arbitrat, desigur, în Liga 1, din 2021, însă nu a fost promovat în lotul pentru primul eșalon, semn că a primit doar verificări și nu a reușit să impresioneze. De fapt, și la Liga 2 el are din ce în ce mai multe meciuri cu erori. Reporterul Liga2.ro a insistat dacă Nanu mai are și alte reproșuri în afară de eliminarea lui Iordache față de centralul argeșean. ”Multe! Maniera lui. A știut să dea când trebuie. E un arbitru cu experiență, care știe să-și atingă scopul”, a mai spus Nanu.

Reproșuri și pentru Bogdan Vișan

Altfel, la un moment dat, antrenorul Devei a avut reproșuri și pentru fundașul dreapta Bogdan Vișan, fost în Liga 2 la Pandurii Târgu Jiu și Concordia Chiajan.

Nu e prima dată când Nanu își critică jucătorii public. ”Am avut 2-0, nu am știut să gestionăm anumite faze. Sunt foarte supărat pe domnul Vișan, pentru că de acolo au plecat toate atacurile lor. Da? Nu poți să ai atitudinea asta la un meci de baraj, un meci de finală, dacă vrei să promovezi în Liga 2. Domnul Vișan vrea să joace în Liga 2! E greu să joci în Liga 2 cu mentalitatea asta. Dar, mergem înainte. Mai este un meci, va fi foarte greu. Din păcate, și Iordache ne lipsește, care era un junior de bază. O să intre Branea. Încercăm. Va fi foarte greu. Nici eu nu voi fi pe bancă că mi-a dat galben și am patru galbene. E greu! Le mulțumesc lor că am ajuns aici, am adus atâția oameni, era bine dacă nu pierdeam acest joc”, a mai adăugat principalul echipei din Deva.

Referitor la starea de suspendare a lui Ștefan Nanu, și aici este o neclaritate în privința regulamentului FRF, iar forul condus de Răzvan Burleanu nu știe să răspundă întrebărilor cluburilor. Barajele sunt o altă competiție față de meciurile din campionat. Evident, când se trece într-o altă fază a competiție, cartonașele galbene încasate până atunci sunt, în mod normal, anulate. În baraje, Deva a disputat trei jocuri până acum, astfel că Nanu nu are cum să aibă deja patru cartonașe galbene primite, însă, cu toate acestea, el va sta în returul de la Reșița.

Returul barajului dintre CSM Reșița și CSM Deva va avea loc miercuri, de la ora 17:30, pe stadionul ”Mircea Chivu” din Reșița.

Foto: CSM Deva și Anda Deliu

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meciurile-care-decid-promovatele-in-liga-2-turul-celor-cinci-jocuri-de-baraj-are-loc-astazi-de-la-ora-1800-19273662

https://liga2.prosport.ro/liga-3/viitorul-daesti-csm-alexandria-se-joaca-de-la-ora-1200-duelul-care-decide-una-dintre-promovatele-in-liga-2-trebuia-sa-aiba-loc-ieri-pe-un-alt-stadion-19273923

https://liga2.prosport.ro/special/arbitri/alti-sase-arbitri-unul-din-lotul-de-liga-2-scosi-tapi-ispasitori-fiindca-aveau-cont-la-case-de-pariuri-sanctiunile-dictate-de-frf-19273523

Anda DELIU 04 Jun. 2023, 16:25 Liga 3
Pe aceeași temă