Aldea: „Echipa nu a desființat-o primarul, ci eu. Le-am dat bani la jigodiile acestea din buzunarul meu”

Marius ANGHEL 28 May. 2014, 13:46 Liga 3

FC Balș a fost desființată la începutul acestei săptămâni, echipa fiind în imposibilitatea să-și continue parcursul în eșalonul al treilea.

După ce au pus punct final echipei de la Balș, reprezentanții clubului de pe Olteț susțin că parcursul din acest an nu a fost unul foarte bun, ținând cont de nivelul foarte scăzut al fotbalului de la acest nivel. Oficialul de la Balș, Ion Aldea, s-a simțit jignit că jucătorii au făcut deplasare până la Pitești, refuzând să-și continue drumul până la Balotești.

„Sâmbătă am plecat de la Balș ca să mergem la Balotești. Puteau să spună că ei nu mai merg, pentru că nu și-au primit drepturile bănești. M-au dus până la Pitești, m-au pus să le plătesc și masa, apoi s-au dus la mașină și și-au luat gențile, spunând că ei se întorc. În 40 de ani de când conduc echipe, nu mi s-a întâmplat așa ceva. I-am lăsat la Pitești, de mine nu și-a bătut nimeni joc. Puteau să stea să joace cele două etape care mai erau. Aveau șanse mai mari să-și recupereze banii, dacă FC Balș rămânea în Liga a III-a. Să nu se mai spună că au avut un parcurs foarte bun! Seria asta a fost mai slabă decât Divizia D de anul trecut. Echipele din București sunt sub orice critică. Noi am jucat permanent cu cinci-șase jucători de Divizia D. Sărăcia este atât de mare, încât nu mai există valoare, seriile sunt foarte slabe”, a spus Aldea.

Ion Aldea a făcut mărturisiri despre lucrurile care s-au întâmplat pe parcursul acestui sezon la echipă. „Echipa nu a desființat-o primarul, ci eu. El a spus să mai încercăm, dar eu am spus nu. Eu le-am dat bani la jigodiile acestea din buzunarul meu. Sunt convins sută la sută că a fost adevărat atunci când s-a spus că au jucat la pariuri. Jucătorii trebuie să-și facă socotelile pe baza contractului, să-l respecte, nu să-și facă calcule cum să facă un ban în plus. Dacă faci prostiile pe care le vor jucătorii, te trezești cu DNA-ul la poartă. Toți copiii din ziua de astăzi sunt handicapați, nu ai cu cine să te înțelegi”, a adăugat Ion Aldea.

Victor Naicu: „S-a ajuns aici din cauza banilor”

După ce s-a chinuit teribil în acest an, jucătorii amenințând în repetate rânduri că nu se prezintă la joc, FC Balș s-a desființat. Deși știa ce presupune o echipă în eșalonul al treilea, primarul din Balș, Mădălin Teodosescu, nu a reușit nici de această dată să asigure până la finalul sezonului bugetul necesar, de mandatul său legându-se, încă o dată, desființarea unei grupări fotbalistice.

Antrenorul de la FC Balș, Victor Naicu, spune că echipa a ajuns în această situație din cauza problemelor financiare. „S-a ajuns aici din cauza banilor. Nu putem să-l condamnăm pe domnul primar, cred că a făcut tot posibilul ca această echipă să-și continue parcursul. Păcat, pentru că făcusem o echipă frumoasă. Eu rămân cu o impresie bună asupra întregii perioade petrecută pe banca tehnică de la Balș”, a spus Naicu.

Acesta susține că nu a ajuns la un acord cu gruparea din Podari. „Nu am ajuns la un acord cu echipa din Podari, eu îi ajut doar ca să se salveze de la retrogradare”, a adăugat Naicu.

Sursa: Gazeta nouă

Marius ANGHEL 28 May. 2014, 13:46 Liga 3
Pe aceeași temă