FC Balș s-a desființat. Aldea: „Jucătorii sunt ocupați doar să decidă ce jocuri să mai vândă”

Marius ANGHEL 27 May. 2014, 13:01 Liga 3

După desființarea echipei FC Caracal, o nouă divizionară C din județul Olt dispare de pe scena fotbalului românesc.

După ce în vara anului 2013 a trecut de barajul de accedere în eșalonul al treilea, învingând, la Pitești, Sporting Roșiorii de Vede, pentru a doua oară în ultimii ani, autoritățile locale din Balș au luat decizia de a desființa echipa de fotbal, care a reușit să prindă play-off-ul la capătul unui parcurs bun în sezonul regulat. Niciun an nu a rezistat echipa de fotbal la Balș. După ce au protestat în pauza competițională, jucătorii de la FC Balș au refuzat să se mai prezinte la joc etapa anterioară, pentru că au salarii și prime restante. Intrigați de decizia lotului de jucători, reprezentanții echipei au decis să desființeze gruparea de pe Olteț.

Oficialul de la FC Balș, Ion Aldea, a spus că în cursul zilei de luni a trimis un fax la Federația Română de Fotbal prin care a informat forul fotbalistic românesc că echipa se retrage din Liga a III-a. FRF a luat act de dorința reprezentanților echipei din județ și nu au mai programat nici jocul cu Sportul Vișina Nouă, care ar fi trebuit să se dispute marți, în cadrul etapei intermediare.

Aldea nu înțelege protestul jucătorilor și spune că restanțele nu sunt atât de mari precum au spus jucătorii. „FC Balș s-a desființat, eu am desființat astăzi echipa (n.r. luni). Cei care spun povești prin ziare sunt principalii vinovați. Jucătorii sunt ocupați doar să decidă ce jocuri să mai vândă! Primarul are niște datorii către jucători, salariile pe lunile decembrie și ianuarie, însă jucătorii și-au dat acordul să le fie plătite la sfârșitul campionatului. Legat de prime, le-am explicat că acestea vor fi acordate doar dacă echipa este pe plus. Pe aprilie le-am dat patru milioane, mai trebuia să ia încă șase milioane și erau la zi cu tot. Ei s-au gândit că e mai bine să-și ia o vacanță de pe acum. Au ținut-o tot returul ăsta că dacă nu le dăm banii, ei nu joacă. Primarul nu are nicio vină! Nu este normal ce au făcut jucătorii”, a spus Aldea.

Aldea despre planul jucătorilor: „Au avut câteva tentative de blat. La meciul cu Juventus am dubii”

În acest sezon, FC Balș a fost implicată într-un scandal, jucătorii grupării de pe Olteț fiind acuzați că au jucat sume mari de bani la pariuri la o partidă din deplasare. Oficialul grupării din Balș, Ion Aldea, spune că jucătorii au avut câteva tentative de blat, însă el a descoperit neregulile și i-a oprit la timp.

„Jucătorii se ghidează după niște legi nescrise. Ei au avut câteva tentative de blat, dar eu le-am descoperit și le-am oprit la timp. Cu mine nu s-au făcut și nici nu se va face așa ceva. La meciul cu Juventus București, de pe teren propriu, am dubii. La meciul cu Balotești, la care nu s-au prezentat, ei au avut unele promisiuni. Au avut o propunere de o primă de la Juventus. Dacă îi încurcau pe cei de la Balotești, Juventus trebuia să le dea o primă jucătorilor de la Balș. Din această cauză s-au adunat sâmbătă. Ei au aflat în microbuz că Juventus a luat bătaie de la Clinceni și au ieșit din cărți. Până la Pitești s-au șușotit, apoi au decis să se întoarcă din drum”, a spus Aldea.

Ploaie: „Va fi victorie cu 3-0, FC Balș a anunțat că se retrage”

Sportul Vișina Nouă ar fi trebuit să întâlnească, astăzi, în cadrul etapei intermediare a play-off-ului FC Balș. Meciul a fost anulat având în vedere problemele pe care le traversează formația de pe Olteț, care în runda trecută a înregistrat prima neprezentare. Prin urmare, gruparea antrenată de Marcel Ploaie își va trece în cont cele trei puncte fără luptă, iar șansele de a încheia sezonul pe locul secund sunt destul de mari.

În acest moment, Sportul Vișina ocupă locul patru, însă deține același număr de puncte ca formația de pe poziția a doua, Juventus București.

Tehnicianul grupării din sudul județului, Marcel Ploaie, spune că și-ar fi dorit ca punctele să fie obținute pe teren. „Va fi victorie cu 3-0, FC Balș se retrage, am fost sunați de la Federație că nu se mai joacă. Era bine să se joace, să ducă campionatul la bun sfârșit. Așa ar fi normal ca fotbalul să se joace pe teren, nu pe la comisii, dar asta este. Sunt trei puncte bine venite, putem urca pe locul al doilea. Așteptăm celelalte rezultate din cadrul etapei intermediare”, a declarat antrenorul.

Sursa: Gazeta nouă

Marius ANGHEL 27 May. 2014, 13:01 Liga 3
Pe aceeași temă