Aerostar Bacău s-a reunit după retrogradarea în Liga 3: noutățile prezente la primul antrenament și lista plecărilor. Doru Damaschin: ”Deocamdată, nu vom vorbi de promovare”

Răzvan STÎNGĂ 12 Jul. 2021, 18:26 Liga 3
Aerostar Bacău s-a reunit după retrogradarea în Liga 3: noutățile prezente la primul antrenament și lista plecărilor. Doru Damaschin: ”Deocamdată, nu vom vorbi de promovare”

Aerostar Bacău a reluat pregătirile după retrogradarea în Liga 3 și, mai mult, în plan are și un cantonament în altă localitate, iar variantele sunt în acest moment Vatra Dornei și Bicaz. Moldovenii vor merge și în sezonul următor pe mâna antrenorului cu care au terminat campionatul trecut, Mihai Ionescu.

Înaintea cantonamentului, care va începe pe data de 26 iulie, antrenorul băcăuanilor va definitiva lotul. În acest moment, s-au păstrat câțiva fotbaliști care au jucat pentru Aerostar Bacău în Liga 2, dar au și fost aduse câteva noutăți.

Aerostar Bacău a adus trei fotbaliști și a renunțat la șapte nume pe care a contat sezonul trecut 

Lucian Cebotari, Andrei Alecsandru, Cornel Ardei, Ionuț Chirilă, Alexandru Zaharia, Filip Belciu, Dorin Burlacu, Horia Ilie, Andrei Gavrilă, Vlad Danale și Cătălin Vraciu se numără printre fotbaliștii care vor continua la Aerostar Bacău.

În ceea ce privește jucătorii veniți la Aerostar Bacău în această vară, aceștia sunt în număr de trei: Denis Ciofu (ex Poli Iași), Ștefan Pavel (ex CSM Bacău) și Stejărel Vișinar (revenit după împrumutul la Bucovina Rădăuți). Numărul venirilor poate crește în perioada următoare, Mihai Ionescu testând mai mulți fotbaliști în aceste zile.

Băcăuanii au și renunțat la șapte fotbaliști: Dragoș Petrișor, Darius Mureșan, Vlad Mihalcea, Mircea Manole, Alexandru Popescu, Daniel Munteanu și Bogdan Oțelită.

Strategia noastră este una pe termen mediu: de a alcătui o echipă care să joace un fotbal plăcut. Nu avem presiune, avem înțelegere și răbdare din partea conducerii, astfel încât, repet, pornim la drum optimiști.

Ne așteaptă un campionat destul de lung, dar suntem optimiști că putem face o figură frumoasă. Până pe 26 iulie, când vom pleca în cantonamentul montan, variantele fiind Vatra Dornei și Bicaz, ne vom definitiva lotul.

Avem în probe mai mulți jucători, majoritatea tineri, dar purtăm discuții și cu alții, cu un plus de experiență, în ideea de contura un lot numeric și valoric în ton cu ambițiile noastre. Esențial este că ne-am păstrat nucleul din sezonul trecut”, a declarat antrenorul Aerostarului Bacău, citat de Deșteptarea.

Aerostar Bacău nu țintește neapărat revenirea în Liga 2, la finalul sezonului următor

În ceea ce privește obiectivul echipei pentru sezonul următor, Aerostar Bacău se pare că nu țintește neapărat revenirea în Liga 2, la finalul campionatului care vine, de Liga 3. Președintele moldovenilor, Doru Damaschin, a dat mai multe informații în acest sens, în privința viitorului clubului pe care îl conduce.

Deocamdată, nu vom vorbi de promovare. Sigur că ne-am dori să revenim în eșalonul secund după numai un an, însă nu vrem să punem niciun fel de presiune, după cum nu vrem să mai forțăm lucrurile. Anul trecut, am acceptat provocarea de a participa în liga a doua, chiar dacă nu eram pregătiți pentru un asemenea nivel, după cum s-a și văzut.

Am ținut însă să onorăm promovarea obținută, cu toate că, pe fondul pandemiei, nu întruneam condițiile de a forma un lot pe măsura cerințelor eșalonului secund. Anul acesta, scopul principal este reconstruirea echipei sau, și mai exact, construirea unei echipe competitive, care să includă în special elemente de perspectivă din zona Bacăului și a Moldovei”, a afirmat Doru Damaschin, citat de sursa amintită.

Aerostar Bacău a programat trei amicale 

Până în acest moment Aerostar Bacău a programat primele meciuri amicale, toate cu echipe colege de divizie. Dinamo Bacău, Sporting Liești și Foresta Suceava sunt primele adversare pe care moldovenii le vor întâlni în perioada de pregătire.

Foto: Deșteptarea 

https://liga2.prosport.ro/liga-3/valentin-sinescu-in-negocieri-avansate-pentru-preluarea-unirii-alba-iulia-antrenorul-vine-cu-o-singura-conditie-daca-lucrurile-decurg-normal-si-galatasaray-il-inregimenteaza-pe-nicolae-sta-19191969

https://liga2.prosport.ro/seria-1/infrangere-la-scor-pentru-poli-iasi-in-amicalul-cu-csm-ceahlaul-echipa-lui-costel-enache-a-oficializat-cele-mai-recente-doua-transferuri-19191959

https://liga2.prosport.ro/liga-3/pandurii-ridiculizata-de-rezervele-universitatii-craiova-in-primul-amical-al-verii-acosta-a-revenit-la-echipa-gorjeana-19191941

 

 

 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 12 Jul. 2021, 18:26 Liga 3
Pe aceeași temă