ACSO Filiași se folosește din plin de pauza de iarnă pentru a forța promovarea în Liga 2. Pregătește o mărire de buget și transferurile a patru fotbaliști cu experiență. Florin Spânu: ”Seria are echipe foarte bune și oricare poate termina pe primul loc”

Autor: Răzvan STÎNGĂ Publicat: 08 Dec. 2020, 17:33 Actualizat: 08 Dec. 2020, 17:59 Liga 3
ACSO Filiași se folosește din plin de pauza de iarnă pentru a forța promovarea în Liga 2. Pregătește o mărire de buget și transferurile a patru fotbaliști cu experiență. Florin Spânu: ”Seria are echipe foarte bune și oricare poate termina pe primul loc”

ACSO Filiași a făcut o primă parte de sezon bună în Liga 3 și a terminat anul pe primul loc în Seria 6. Președintele echipei, Florin Spânu, a făcut o retrospectivă a acestei perioade, dar a vorbit și despre planurile de viitor, despre ce se va întâmpla în 2021, transferuri, aspecte legate de buget și alte strategii.

Florin Spânu: ”Nu e atât de simplu să promovezi! În afara faptului că trebuie să termini pe primele două locuri în serie vor urma două baraje”  

Conducătorul liderului Seriei 6 a lăsat de înțeles că parcursul nu este unul surprinzător pentru cei din club, pentru că încă de la startul campionatului s-ar fi făcut o strategie clară. Pe lângă faptul că, potrivit lui Florin Spânu, s-au luat toate măsurile pentru ca pandemia cu noul coronavirus să nu pună probleme echipei, s-au făcut toate demersurile în ceea ce privește conturarea unui lot bun de jucători.

”Încă din luna iulie am tras concluzia împreună cu domnul primar Costeluș Ilie Gheorghe că aceia care vor gestiona cel mai bine campionatul vor avea câștig de cauză și se vor regăsi pe cele două locuri care îți dau dreptul de a participa la barajele de promovare la Liga 2.

Mă refer la gestionarea pandemiei de coronavirus, la achizițiile de jucători, dar și la atenția acordată pregătirii în condițiile date. Nu e atât de simplu să promovezi! În afara faptului că trebuie să termini pe primele două locuri în serie vor urma două baraje. Trebuie să treci de primul, ca să poți să-l susții pe cel de-al doilea, deci e mult de muncă”, a declarat Florin Spânu, pentru Gazeta de Sud.

Florin Spânu, laude pentru jucători: ”Cu siguranță suntem o familie și la final presimt ne vom bucura” 

Președintele celor de la Filiași le-a transmis un mesaj jucătorilor, pe care i-a lăudat pentru rezultatele din acest an fotbalistic. Este încrezător că evoluțiile bune vor continua și în 2021, iar echipa sa va merge în barajul de promovare la finalul sezonului.

”Băieții mei au înțeles de la început ceea ce ne dorim și au făcut un tur de campionat foarte bun. Pe această cale vreau să-i felicit și să-i asigur că sunt aproape de ei și de staff-ul tehnic. Cu siguranță suntem o familie și la final presimt ne vom bucura.

Poziția actuală din clasament ne spune clar că suntem în obiectivul propus de mine la începutul sezonului. Avem 21 de puncte, dar cu mai multă concentrare puteam avea mai multe. S-au pierdut 6 puncte acasă, cu Vedița Colonești și cu CSM Alexandria, înfrângeri suferite nedrept. Cine a văzut acele partide poate confirma faptul că jocul echipei a fost bun, iar la fiecare meci am avut cel puțin patru ocazii clare de a marca.

Mai mult, la partida cu Alexandria am avut un penalti în minutul 90 și l-am ratat… Și acel punct dacă-l câștigam era foarte important, pentru că s-ar putea ca la finalul campionatului să facă diferența”, a mai punctat Florin Spânu.

Cu toate aspectele pozitive remarcate la echipă, Florin Spânu este convins că meciurile din 2021 vor fi dificile și că acestea vor fi adevărate finale:

”Mai avem opt jocuri în retur, pentru că una s-a jucat deja, a 10-a, cu Alexandria. Toate vor fi ca niște finale! Dar este un lucru foarte bun, pentru că sunt convins că jocurile acestea vor fi exact ca meciurile de la baraj. Ne vor căli. Știm foarte bine că în seria noastră sunt echipe foarte bune și cred că primele șapte formații, oricare dintre ele, ar putea termina campionatul în fruntea clasamentului, diferența de puncte fiind foarte mică.

Echipele pe care le vedeam eu ca fiind contracandidate în vară mi-au confirmat așteptările. Mă refeream la Alexandria, Flacăra Moreni, Vedița Colonești, Bascov și chiar FC Pucioasa, chiar dacă poziția ei este ceva mai în spate.”

ACSO Filiași va încerca să obțină o mărire de buget 

Dată fiind situația bună în care se găsește echipa la final de an, în această pauză de iarnă ACSO Filiași va încerca să obțină un plus la buget de la autoritățile locale. Vor avea loc discuții cu Consiliul Local, pentru mărirea sumei de bani care îi revine.

”Părerea noastră nu s-a schimbat. Tot echipele care vor gestiona și vor face achizițiile cele mai bune, și care vor avea liniște la echipă din toate punctele de vedere, vor fi cele care la finalul campionatului se vor bucura de poziția din clasament. Am stabilit cu domnul primar să ne întâlnim săptămâna viitoare cu Mario Găman și să stabilim strategia pentru returul campionatului.

Chiar am solicitat ca împreună cu Mario Găman să mergem și în Consiliul Local și să prezentăm ceea ce s-a întâmplat în acest tur de campionat și normal ar fi să se mai umble puțin și la buget. Dar, ca idee, atunci când ne-am propus promovarea în Liga 2 ne-am făcut și noi niște calcule legat de buget. Din discuțiile avute cu domnul primar a rezultat că vom avea și la Liga 2 un buget care să ne permită menținerea, să nu retrogradăm. Dar să ajungem noi acolo”, a spus Spânu în ceea ce privește bugetul.

Se pregătește aducerea a patru fotbaliști cu experiență 

ACSO Filiași va încerca și să se întărească în această iarnă, în planurile antrenorului Mario Găman fiind aducerea a patru jucători cu experiență. Potrivit lui Florin Spânu e vorba de întărirea tuturor compartimentelor, cu excepția postului de portar.

”Lupta pentru promovare va fi foarte grea, iar după discuțiile avute cu antrenorul Mario Găman am stabilit că avem mare nevoie de patru jucători cu experiență: un fundaș lateral, doi mijlocași și un atacant. La capitolul juniori stăm foarte bine. Nu am avut niciodată juniori de valoarea celor de acum! Mă mândresc cu faptul că mai mulți oameni de fotbal, care urmăresc echipa, ne întrebă care sunt juniorii. Asta înseamnă că juniorul își face treaba la fel ca un senior. I-am promis lui Mario că voi face tot ce-mi stă în putere să aducem acești jucători”, a explicat Florin Spânu.

ACSO Filiași se va depărți de jucătorii care au jucat mai puțin 

Totodată, se va face și o analiză asupra modului în care s-au descurcat jucătorii din lotul actual și se va renunța la câțiva dintre ei. În pericol sunt cei care au jucat mai puțin, potrivit celor declarate de președintele echipei.

”Cu părere de rău spun că ne vom și despărțiri de unii jucători care au evoluat mai puțin. În momentul de față avem 22 de fotbaliști și bugetul nu ne permite să avem un lot foarte numeros. Nu am stabilit încă cine pleacă. Asta pentru că de la finalul ultimului meci nu am reușit să mă văd cu Mario Găman și să facem o analiză. Astea nu sunt lucruri care să se stabilească prin telefon”, a mai spus conducătorul oltean.

ACSO Filiași a intrat în vacanță după ultimul meci din Liga 3, urmând să reia pregătirea spre sfârșitul lunii ianuarie.

”Nu am stabilit nici programul echipei. Tot săptămâna viitoare vom lămuri și acest aspect. În mare am zis ca pregătirea să înceapă în jurul datei de 20 de ianuarie. Pentru că în 5 sau 6 martie va fi primul meci din retur, nu pe 13 așa cum s-a anunțat inițial. Acum ar fi important, și Dumnezeu să ne ajute!, să trecem cât mai repede peste această pandemie”, a încheiat Florin Spânu.

ACSO Filiași termină anul cu un punct peste locul 2 

În cele 10 meciuri jucate până acum în Seria 6 din Liga 3, ACSO Filiași a acumulat 21 de puncte, din șapte victorii și trei înfrângeri. Următoarea clasată, pe 2, este Vedița Colonești, 20 de puncte, iar pe 3 se situează Sportin Roșiori, 18 puncte.

În prima etapă din 2021, ACSO Filiași are meci în deplasare cu echipa locală din Pucioasa, ocupanta poziției a 7-a.

Clasamentul Seriei a 6-a a Ligii 3 după 10 etape:

Foto: ACSO Filiași

Autor: Răzvan STÎNGĂ Publicat: 08 Dec. 2020, 17:33 Actualizat: 08 Dec. 2020, 17:59 Liga 3
Pe aceeași temă