ACSO Filiași conturează strategia pentru promovarea în Liga 2. Sunt pregătite cinci transferuri importante și cantonamentul din ianuarie. Mario Găman: ”Analizăm atent lucrurile, să luăm deciziile cele mai bune”

Andrei PASCU 18 Dec. 2020, 14:49 Liga 3
ACSO Filiași conturează strategia pentru promovarea în Liga 2. Sunt pregătite cinci transferuri importante și cantonamentul din ianuarie. Mario Găman: ”Analizăm atent lucrurile, să luăm deciziile cele mai bune”

ACSO Filiași face un sezon bun în Seria 6 din Liga 3. Cel puțin așa pare la finalul anului, după consumarea a 10 etape. Antrenorul Mario Găman a făcut o analiză a meciurilor jucate de echipa sa în campionat și per total, așa cum era de așteptat, s-a declarat mulțumit de evoluții și de cum se termină 2020.

”Principalul” a avut, în primul rând, cuvinte de laudă la adresa jucătorilor, care au reușit să îi îndepinească visul și să transforme ACSO Filiași într-o echipă care are șanse reale la calificarea în play-off-ul de promovare, cel puțin. Mario Găman le-a mulțumit însă și conducătorilor.

Mario Găman: ”Mă bucur enorm că am reușit să facem un grup unit. Toată lumea trage în aceeași direcție” 

Pandemia cu noul coronavirus a pus probleme tutoror echipelor din fotbalul românesc, în special celor din ligile inferioare, iar conducătorii au reușit să asigure o liniște financiară la Filiași, a afirmat antrenorul clubului.

A fost un tur ce campionat reușit, incluzând aici și prima etapă din retur. Sunt mândru că am reușit să terminăm pe primul loc! Nu este ușor să gestionezi un lot cu mulți jucători cu experiență, care au evoluat la un nivel superior. Totodată să integrezi și juniorii în rândul lor. Dacă privim atent lucrurile observăm că la unele jocuri am introdus juniorii și am lăsat pe bancă din fotbaliștii cu experiență. Mă bucur că am reușit să păstrăm liniștea în lot cu o comunicare bună.

De asemenea, mă bucur enorm că am reușit să facem un grup unit. Toată lumea trage în aceeași direcție. Băieții au înțeles că singurul scop al nostru, al staff-ului, este să construim o echipă competitivă, care să domine orice adversar. Acest lucru l-am și reușit până acum. Chiar și în meciurile pe care le-am pierdut am dominat. Doar neșansa a făcut să nu reușim un rezultat pozitiv.

Mă bucur că domnul președinte Florin Spânu și domnul primar Costeluș Ilie Gheorghe ne-au acordat încredere deplină. Ne-au susținut din toate punctele de vedere, atât în momentele bune, cât și în momentele mai puțin bune. La final, răspunsul nostru a fost pe măsura așteptărilor dânșilor. Împreună am reușit să le redăm fotbaliștilor noștri încrederea, bucuria de a juca.

Iar locul pe care-l ocupă CSO Filiași acum este o mândrie pentru toată lumea, pentru toată comunitatea. Sperăm să reușim să ducem la bun sfârșit acest proiect frumos. Pe această care vreau să mulțumesc conducerii pentru că atunci când o să intrăm în anul 2021 o să o facem cu salariile la zi, ceea ce nu este un lucru ușor”, a declarat Mario Găman pentru Gazeta de Sud.

ACSO Filiași începe pregătirea la finele lunii ianuarie. Mario Găman: ”În privința cantonamentului, urmează să analizăm atent lucrurile, ca să luăm deciziile cele mai bune” 

Deocamdată, ACSO Filiași nu a stabilit exact ziua reunirii echipei, în 2021. Mario Găman intenționează să își cheme jucătorii la antrenamente în a doua partea a lunii ianuarie, în jurul datei de 20. Vrea să facă o pregătire fizică bună, întrucât se așteaptă la nouă etape din sezonul regular foarte dificil.

Deocamdată nu am fixat datele, dar am creionat totul. O să ne reunim în jurul datei de 20 ianuarie. Trebuie să ne luăm măsuri pentru un teren de antrenament pentru ce va urma. Spun asta pentru că nu o să putem face antrenament pe terenul nostru în condițiile în care o să ningă sau o să fie timpul urât. În privința cantonamentului, urmează să analizăm atent lucrurile, ca să luăm deciziile cele mai bune. Trebuie să vedem ce soluții găsim, pentru că degeaba faci cantonament dacă nu ai un teren adecvat și condiții bune pentru a putea lucra și cu mingea. Încă analizăm.

O să fie mult mai greu decât turul, fără doar și poate. O să spun acum exact ce v-am declarat prima dată, când am venit la Filiași: totul depinde doar de noi! În momentul acesta nu depindem de rezultatele indirecte, nu stăm la mâna nimănui, depindem doar de noi! Și eu am încredere că după o pregătire foarte bună și cu jocul pe care l-am etalat, și sperăm să continuăm cu aceleași principii și același concept, să reușim să dovedim că suntem una dintre cele mai bune echipe ale seriei.

După cele opt meciuri din retur trebuie să rămânem pe primul loc pentru a putea merge la baraj. Gândiți-vă că toate adversarele acum vor da totul să învingă echipa de pe primul loc. Vor lupta cu multă motivație, multă înverșunare și este nornal, iar asta trebuie să de motiveze și pe noi să dăm totul pe teren. Mă bucur că în seria noastră sunt echipe bune și se joacă un fotbal bun. Chiar vreau să laud antrenorii și conducătorii tuturor formațiilor din Seria 6, pentru că reușesc să mențină echipele la un nivel bun”, a mai afirmat Mario Găman.

Mario Găman: ”Încercăm să mai aducem patru-cinci jucători buni. Aș vrea un atacant, doi fundași laterali, și unul sau doi mijlocași laterali” 

ACSO Filiași pregătește și câteva transferuri în această iarnă. Nu vor veni foarte mulți jucători, iar în mare parte echipa se va baza pe aproximativ același lot. Găman a afirmat că la Filiași nu vor ajunge mai mult de cinci fotbaliști. În același timp, anumiți jucători care n-au convins vor fi lăsați să plece.

Încercăm să mai aducem patru-cinci jucători buni. Aș vrea un atacant, doi fundași laterali, și unul sau doi mijlocași laterali. Dacă reușim să-i aducem, eu zic că lotul ar fi foarte bun, mai puternic decât în tur. Împreună cu domnul președinte Spânu analizăm atent mai mulți jucători, pentru că este foarte important să se integreze rapid în jocul nostru. Sperăm să luăm deciziile cele mai bune.

Deocamdată nu am luat nicio decizie în acest sens. Până nu stabilim cine vine cineva și ce număr de jucători o să avem nu mă pronunț. Analizăm și vedem. Ca idee, eu am fost mulțumit de toată lumea. Tot ce vreau acum este să ne bucurăm de sărbătorile de iarnă. După o să avem timp să vorbim și despre aceste lucruri”, a încheiat Mario Găman.

ACSO Filiași termină anul cu un punct peste locul 2 

În cele 10 meciuri jucate până acum în Seria 6 din Liga 3, ACSO Filiași a acumulat 21 de puncte, din șapte victorii și trei înfrângeri. Următoarea clasată, pe 2, este Vedița Colonești, 20 de puncte, iar pe 3 se situează Sportin Roșiori, 18 puncte.

În prima etapă din 2021, ACSO Filiași are meci în deplasare cu echipa locală din Pucioasa, ocupanta poziției a 7-a.

https://liga2.prosport.ro/liga-3/capitanul-echipei-cso-cugir-tudor-sauca-la-un-pas-de-moarte-m-am-trezit-dimineata-in-jurul-orei-4-00-din-pricina-unor-dureri-insuportabile-puteam-muri-mi-a-trecut-glontul-pe-la-ureche-19162759

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-slatina-a-programat-deja-cantonamentul-si-trei-meciuri-amicale-pentru-2021-dinu-todoran-isi-va-testa-jucatorii-cu-doua-echipe-din-liga-2-si-una-din-liga-3-19162616

https://liga2.prosport.ro/liga-3/exclusiv-bobi-verdes-demis-de-la-vedita-colonesti-fiul-primarului-fost-fundas-la-fc-arges-si-u-cluj-favorit-sa-i-ia-locul-mai-multi-fotbalisti-vor-sa-paraseasca-echipa-19162584

 

 

Andrei PASCU 18 Dec. 2020, 14:49 Liga 3
Pe aceeași temă