ACS Mediaș, mișcare care pune la îndoială ”politica sănătoasă” cu care a luat ființă. Clubul i-a numit un ”șef” lui Dumitru Solomon și a reacționat după informațiile publicate de suporteri

Andrei PASCU 23 Aug. 2023, 13:37 Liga 3
ACS Mediaș, mișcare care pune la îndoială ”politica sănătoasă” cu care a luat ființă. Clubul i-a numit un ”șef” lui Dumitru Solomon și a reacționat după informațiile publicate de suporteri

ACS Mediaș a luat o decizie surprinzătoare înaintea primului meci din Liga 3, în urma promovării din Liga 4. În weekendul acesta va începe campionatul diviziei a treia, iar munca antrenorului Dumitru Solomon va fi supervizată de un director tehnic, Mihai Ianc, din ceea ce reiese din ultima declarație a președintelui Ionuț Buzean.

Cu mare fast a început proiectul de la Mediaș, după dispariția echipei Gaz Metan Mediaș, iar acum, după rezultatele din perioada de pregătire premergătoare debutului în campionat, s-a luat decizia amintită.

ACS Mediaș l-a numit pe Mihai Ianc în funcția de director tehnic

Este o hotărâre deloc nouă în fotbalul românesc, utilizată de foarte multe ori de anumite cluburi, pentru ca ulterior directorul tehnic să fie numit antrenor principal. În oraș circulă zvonul că se dorește înlocuirea lui Dumitru Solomon (foto articol), aceasta fiind informația dată publicității chiar de suporterii clubului din Mediaș.

În plus, ei au informat și faptul că Mihai Ianc urmează să fie antrenor, fiind prezent chiar și la ședința de pregătire a echipei în această perioadă. Dacă lucrurile stau așa cu adevărat, ACS Mediaș pare că se îndepărtează de ”creșterea sănătoasă” despre care tot vorbea în momentul începerii proiectului, în vara anului 2023, deci cu doar un an în urmă.

Dumitru Solomon a fost demis de la ACS Mediaș, în locul său urmând să fie instalat Mihai Ianc, ultima dată la AFC Odorheiu Secuiesc, fiind prezent astăzi la antrenamentul echipei noastre.
Deși încă figurează că antrenor la Mediaș, Nea Mitică a fost înștiințat verbal că se va renunța la serviciile sale”, a anunțat pagina Suporteri ACS Mediaș, care în perioada de pregătire a oferit informații despre echipă chiar înainte ca acestea să fie anunțate oficial de gruparea promovată în Liga 3.

ACS Mediaș a reacționat la presiunea suporterilor? Clubul s-a mișcat iar cu întârziere

Informația suporterilor a fost comunicată marți, 22 august, iar miercuri, 23 august, ACS Mediaș a anunțat, prin președintelui clubului, Ionuț Buzean (foto articol, în centru), că numirea lui Mihai Ianc în poziția de director tehnic este menită să aducă plusul de experiență de care clubul are nevoie, în urma rezultatelor din vară, în meciurile amicale.

Nu se precizează nimic în privința schimbării lui Dumitru Solomon, antrenorul care a adus multă bucurie la Mediaș.

În urma rezultatelor modeste obținute în jocurile de pregătire, am luat decizia de a-l aduce în staff-ul nostru pe Mihai Ianc.
Domnul Ianc va ocupa funcția de director tehnic și sperăm să ne ajute cu experiența și cunoștințele sale”, a transmis Ionuț Buzean, conform paginii de Facebook a ACS Mediaș.

ACS Mediaș, eșecuri dure în amicale

În perioada de pregătire, e adevărat că ACS Mediaș nu s-a descurcat bine deloc. A disputat următoarele meciuri amicale și a înregistrat următoarele rezultate: 1-3 cu Metalurgistul Cugir, 1-5 cu Corvinul Hunedoara, 1-5 cu Gloria Bistrița Năsăud, 0-2 cu Avântul Reghin, 2-5 cu Unirea Ungheni și 0-0 cu Voința Sibiu.

ACS Mediaş face parte din Seria 9 a Ligii 3, iar în prima etapă va întâlni, pe teren propriu, CSM Unirea Alba Iulia. Partidele de acasă vor fi jucate de echipa medieșeană pe stadionul Gaz Metan, unde a evoluat și fosta Gaz Metan Mediaș.

Mihai Ianc, antrenor cu foarte multă experiență în Liga 3. Numirea ca director tehnic, paravan?

Mihai Ianc a pregătit din postura de ”principal” câteva echipe din ligile inferioare din România. Viitorul Șelimbăr, FC Avrig, CS Hunedoara, AFC Odorheiu Secuiesc și Minerul Ocna Dej au fost pe mâna lui Mihai Ianc. Formația din Avrig chiar a reușit să o promoveze din Liga 4 în Liga 3 cu el antrenor.

Înainte să semneze cu AFC Odorheiu Secuiesc, în vara lui 2021 mai exact, Mihai Ianc fusese antrenor secund la Rapid, în mandatul lui Adrian Iencsi. Cu AFC Odorheiu Secuiesc a fost, în urmă cu două sezoane, aproape de cea mai mare performanță din istoria clubului. Echipa din Harghita a ratat însă promovarea în Liga 2 la loteria loviturilor de departajare, chiar pe teren propriu, în fața celor de la CSM Slatina.

Ultima dată, Ianc a pregătit Minerul Ocna Dej (foto articol), dar pentru mai puțin de două luni. Dată fiind experiența în Liga 3 ca antrenor a lui Mihai Ianc, totul duce cu gândul că va fi, în curând, noul ”principal” al formației din Mediaș. Rămâne de văzut dacă așa vor sta lucrurile cu adevărat și noua poziție în care a fost numit nu este doar un paravan până la momentul în care va fi anunțată debarcarea sau demisia lui Dumitru Solomon.

Foto: ACS Mediaș, Suporteri ACS Mediaș și Minerul Ocna Dej

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/meciuri-play-off-cupa-romaniei-19281593

https://liga2.prosport.ro/liga-3/fc-bacau-l-a-cooptat-pe-andrei-dumitras-in-stafful-tehnic-19281416

https://liga2.prosport.ro/seria-1/david-croitoru-s-a-despartit-rapid-de-csc-dumbravita-19281408

https://liga2.prosport.ro/seria-1/marea-unire-de-sub-tampa-fc-brasov-si-sr-brasov-si-au-anuntat-proiectul-comun-un-oras-o-echipa-ce-se-intampla-cu-clubul-retrogradat-din-liga-2-planul-pentru-noul-sezon-de-liga-3-19281374

https://liga2.prosport.ro/seria-1/nini-popescu-in-liga-3-dupa-despartirea-de-csc-selimbar-19281364

Andrei PASCU 23 Aug. 2023, 13:37 Liga 3
Pe aceeași temă