A lăsat Liga 1 pentru Liga 3. Daniel Tătar a semnat cu Viitorul Șelimbăr

Andrei PASCU 17 Aug. 2020, 16:14 Liga 3
A lăsat Liga 1 pentru Liga 3. Daniel Tătar a semnat cu Viitorul Șelimbăr

Viitorul Șelimbăr (Seria 5 din Liga 3) a reușit să aducă în lot încă un jucător cu experiență. De data aceasta, sibienii l-au transferat pe fundașul stânga Daniel Tătar (32 de ani), care a jucat sezonul trecut în Liga 1, la FC Hermannsdadt. Apărătorul a fost pus pe liber de formația din prima divizie, se pare că nu a găsit un alt angajament la același nivel și a acceptat să meargă în Liga 3.

Daniel Tătar: ”Am ales Viitorul Șelimbăr datorită relațiilor bune pe care le am cu conducerea”

În 2019 / 2020 a evoluat în 10 partide (nouă în Liga 1 și una în Cupa României). Cu FC Hermannstadt a fost sub contract patru ani, din 2016, achiziționat fiind de la FC Cisnădie. În dreptul lui Daniel Tărat mai figurează echipele Unirea Alba Iulia, Voința Sibiu și FC Brașov. Fundașul a declarat că a ales Viitorul Șelimbăr datorită faptului că are o relație foarte bună cu cei din conducere, dar și pentru că se cunoaște cu majoritatea jucătorilor.

Am ales Viitorul Șelimbăr datorită relațiilor bune pe care eu le am de foarte multă vreme cu conducerea acestui club. Am avut oferte și din alte părți, dar am dorit să rămân la Sibiu. Pentru mine a contat foarte mult și faptul că îi cunosc pe majoritatea jucătorilor din lot, iar despre antrenorul Florin Maxim toată lumea a vorbit foarte frumos”, a declarat Daniel Tătar, citat de Sibiu Sport.

Remus Șerban: ”Ne va ajuta cu siguranță să ne îndeplinim obiectivele”

Remus Șerban, vicepreședintele formației Viitorul Șelimbăr, a declarat că achiziția este una extrem de bună pentru îndeplinirea obiectivelor din sezonul următor, mai ales că fotbalistul născut în Blaj mai poate evolua pe alte două posturi. În afară de poziția de bază, de fundaș stânga, mai poate fi distribuit și pe pozițiile de fundaș dreapta și mijlocaș dreapta.

Daniel Tătar reprezintă încă un transfer care ne va ajuta cu siguranță să ne îndeplinim obiectivele. E un băiat de caracter, iar faptul că poate juca pe mai multe posturi e un avantaj pentru noi”, a declarat Remus Șerban.

Daniel Tătar, a treia noutate din lotul lui Viitorul Șelimbăr pentru sezonul următor 

Viitorul Șelimbăr a ajuns la trei transferuri, odată cu Daniel Tătar. Sibienii au mai obținut semnăturile jucătorilor George Monea (mijlocaș, 23 de ani, ex Ripensia Timișoara) și Bogdan Rotar (atacant 18 ani, ex Interstar Sibiu). După ce Federația Română de Fotbal a anunțat că sezonul din Liga 3 se suspendă definitiv, cu anumite excepții, echipele care nu au mai revenit pe teren au început pregătirea pentru stagiunea următoare. Viitorul Șelimbăr s-a aflat printre ele și a început devreme primele demersuri cu privire la prelungirile contractuale în cazul fotbaliștilor ale căror înțelegeri expirau în această vară.

Alexandru Neacșa și Alexandru Curtean continuă la Șelimbăr 

Echipa care a terminat pe locul 3 în Seria 5 va continua în sezonul următor, printre alții, cu fotbaliștii  Adrian Cîrstean (atacant, 29 de ani), Alexandru Neacșa (mjlocaș, 28 de ani) și Alexandru Curtean (mijlocaș, 33 de ani). Viitorul Șelimbăr a evoluat pentru prima dată în Liga 3, sezonul trecut, și a făcut o figură frumoasă. A terminat pe locul 3 în Seria 5, la cinci puncte față de locul secund, care i-ar fi asigurat meciul de baraj pentru accederea în Liga 2.

În singura etapă desfășurată din Liga 3 în acest an, prima din retur, înainte de suspendarea sezonului din cauza pandemiei de COVID-19, Viitorul Șelimbăr nu a jucat partida de la Alba Iulia cu Unirea, fiindcă echipa gazdă nu a avut bani să organizeze meciul. Șelimbăr s-a impus cu 3-0 la ”masa verde”.

Claudiu Furdui, președintele echipei, dă asigurări că nu se va schimba în sens negativ proiectul la echipă în ciuda pandemiei de COVID-19 și e convins că sezonul următor va fi și mai bun.

Foto: Valentin Macrea / Sport Pictures și Sibiu Sport

 

 

 

 

 

Andrei PASCU 17 Aug. 2020, 16:14 Liga 3
Pe aceeași temă