Încă patru echipe au retrogradat matematic din Liga 3, printre care și trupa susținută de suporterii stegari. Una pica și sezonul trecut, iar altele două sunt nou-promovate

Marius ANGHEL 09 May. 2024, 23:25 Liga 3
Încă patru echipe au retrogradat matematic din Liga 3, printre care și trupa susținută de suporterii stegari. Una pica și sezonul trecut, iar altele două sunt nou-promovate

Trei etape mai sunt de disputat în play-out-ul acestui sezon de Liga 3, ediția 2023/24, iar 11 din cele 21 de pozițiile retrogradabile sunt ocupate.

Echipe care au bifat retrogradarea sportivă, în urma etapei intermediare desfășurată la mijlocul acestei săptămâni, sunt patru la număr.

Viitorul Şuţeşti (S2), SR Brașov (S5), ACB Ineu (S8) și Industria Galda (S9) sunt acestea.

Viitorul Şuţeşti, SR Brașov, ACB Ineu și Industria Galda au retrogradat matematic din Liga 3

În Seria 2, Viitorul Şuţeşti s-a impus cu 5-0 în deplasare la Voința Limpeziș, s-a apropiat de aceasta la un punct, însă cum Viitorul Ianca a câștigat și ea la ACS Hamangia Baia (scor 3-0), distanța față de aceasta a rămas de zece puncte, astfel că nu o mai poate depăși și a retrogradat. Limpezișul este la nouă puncte de Ianca, însă momentan nu este matematic retrogradată, fiindcă la principalul criteriu de departajare stă mai bine.

În Seria 5, eforturile celor de la SR Brașov s-au spulberat în această etapă. Echipa a cedat cu scorul de 0-1 în deplasarea de la Viitorul Curița, iar cum Sepsi OSK Sfântu Gheorghe 2 a câștigat acasă cu Ciucaș Tărlungeni (scor 4-0), a ajuns la o diferență de 14 puncte față de aceasta, astfel că nu mai are nicio șansă de salvare sportivă. Ciucaș Tărlungeni este la opt puncte în spatele covăsnenilor, astfel că și pentru ea retrogradarea este aproape.

  • SR Brașov (foto principal) este echipa susținută de suporterii stegari și cea care este acum susținută de primărie după desființarea divizionarei secunde FC Brașov.

În Seria 8, ACB Ineu (foto text, în albastru-alb) a pierdut meciul din deplasare cu Gloria Lunca Teuz Cermeni, cu scorul de 2-4, chiar adversarul pe locul căruia trebuia să ajungă pentru a se salva. Diferența de puncte dintre ele a ajuns acum la 11 puncte, astfel că trupa din Ineu a bifat și ea retrogradarea din punct de vedere matematic. În această serie, CS Socodor, cu patru puncte mai puțin decât Cermeniul, este favorita să fie a doua retrogradată.

În fine, în Seria 9, Industria Galda a remizat în deplasare la Metalurgistul Cugir în recenta etapă, scor 2-2, iar punctul obținut a fost insuficient pentru a mai spera la o salvare miraculoasă. Avântul Reghin a trecut cu 3-1 de Viitorul Cluj și s-a distanțat la 11 puncte de Galda și la șase de formația tocmai învinsă.

  • La finalul sezonului trecut, ACB Ineu retrograda din Seria 8, însă ca majoritatea echipelor care și-au dorit să continue în Liga 3, acest lucru s-a întâmplat, fiind invitată înapoi în competiție de FRF. Acum, trupa din județul Arad a retrogradat din nou și, cel mai probabil, dacă va dori asta, va putea rămâne în campionat și pentru noua ediție.
  • Viitorul Șuțești, Industria Galda, CSO Turceni și FCU Craiova FC 2 sunt nou-promovate în actuala ediție de Liga 3 și au bifat retrogradarea sportivă.

11 locuri din cele 21 retrogradabile din Liga 3 sunt ocupate

Primele două retrogradate din acest sezon au fost CS Păuleşti, din Seria 4, și Cozia Călimăneşti, din Seria 6, iar cele care le-au urmat au fost CSO Turceni și FCU Craiova FC 2, ambele din Seria 7.

Din Liga 3 trebuie să pice, teoretic, 21 de formații, adică ultimele două clasate din fiecare serie de play-out și cel mai slab loc 4 din toate cele zece serii.

Din Seria 1 nu mai pică nimeni, fiindcă Viitorul Darabani și Foresta Suceava sau retras din competiție în timpul sezonului regular, prima încă din tur, iar a doua, din retur. Și pe durata play-out-ului s-a înregistrat un abandon, al celor de la Minerul Ocna Dej, din play-out-ul Seriei 10.

Astfel, în acest moment, știm trei echipe expluse și opt retrogradate matematic, ceea ce înseamnă că din cele 21 de locuri retrogradabile 11 sunt deja ocupate.

Foto: SR Brașov și Sport Arad

https://liga2.prosport.ro/liga-3/cele-19-echipe-retrogradate-din-liga-3-ultimele-cinci-au-fost-decise-in-ultima-runda-din-play-out-satelitul-cluburilor-fcsb-cfr-cluj-si-fk-miercurea-ciuc-au-picat-in-liga-4-dacia-19272980

Marius ANGHEL 09 May. 2024, 23:25 Liga 3
Pe aceeași temă