Al treilea abandon în acest sezon de Liga 3! Minerul Ocna Dej a căzut pe ultimul loc în Seria 10 și renunță la lupta pentru evitarea retrogradării: ”Le mulțumim celor care au fost alături de noi”

Andrei PASCU 23 Apr. 2024, 16:45 Liga 3
Al treilea abandon în acest sezon de Liga 3! Minerul Ocna Dej a căzut pe ultimul loc în Seria 10 și renunță la lupta pentru evitarea retrogradării: ”Le mulțumim celor care au fost alături de noi”

Încă o retragere din Liga 3! Deși ne aflăm în a doua parte a sezonului, fiind aproape de jumătatea grupelor de play-off și play-out, un alt club a anunțat că se va retrage din campionat. Este vorba de ultima clasată în grupa pentru evitarea retrogradării din Seria 10 a Ligii 3, Minerul Ocna Dej.

Recent, echipa numise un nou antrenor, dar ultimele rezultate, chiar dacă mai avea șanse matematice la salvarea de la retrogradare, au făcut conducerea să comunice faptul că va retrage formația din Liga 3.

Minerul Ocna Dej, patronat de Vicențiu Știr, a obișnuit cu deciziile sale haotice de când este în Liga 3, astfel că nu ar fi exclus ca mâine sau peste o săptămână să se răzgândească și să anunțe că va continua în campionat!

A treia retragere a sezonului în Liga 3, Minerul Ocna Dej

Minerul Ocna Dej nu se va desființa, ci va continua să funcționeze la nivelul Ligii 5 din vară. În plus, pentru acest sezon clubul va conta până la final doar în campionatele dedicate juniorilor, pe grupele înscrise la AJF Cluj. În ciuda acestei decizii drastice, Minerul Ocna Dej a mai anunțat faptul că va încerca, din vară, să pună bazele unui proiect promițător, iar în câțiva ani să revină în Liga 3.

Până atunci, va evolua la nivel de infrastructură, continuând lucrările în cadrul Bazei Sportive Minerul, pe care o vrea finalizată până când echipa de seniori va reveni la nivelul diviziei a treia.

Minerul Ocna Dej, doar două meciuri cu noul antrenor, iar acum s-a retras din Liga 3

Anunțul vine la numai câteva zile după ce Minerul Ocna Dej a numit un nou antrenor, pe Dănuț Șomcherechi, alături de care a disputat ultimele două meciuri din play-out-ul Seriei 10 din Liga 3.

Din păcate pentru divizionara a treia, ambele au fost pierdute, deplasarea cu Olimpia MCMXXI Satu Mare, scor 1-2, și partida cu Minaur Baia Mare, tot din deplasare, scor 0-1.

Începând cu data de azi 23.04.2024, am decis să ne retragem din Liga a – III – a.

Vom rămâne în continuare cu grupele de juniori înscriși la AJF Cluj. Totodată , demarăm lucrările la Baza Sportivă Minerul, pentru a nu mai fi nevoiți să ne deplasăm zilnic 100 de km în scopul desfășurării antrenamentelor și meciurilor de acasă

Din vară începem din Liga a – V -a și până la finalizarea Bazei Sportive Minerul, vom revenii înapoi în Liga a – III-a.

Va mulțumim celor care ați fost alături de noi în acești 4 ani în Liga a III-a”, a comunicat Minerul Ocna Dej pe pagina de Facebook.

Este al treilea abandon al sezonului în Liga 3, după Viitorul Darabani și Foresta Suceava, ambele parte din Seria 1. Echipa din județul Botoșani a fost exclusă din cauza a două neprezentări în primele șase etape ale turului sezonului regular, în timp ce sucevenii nu s-au prezentat la primele două etape de Liga 3 din 2024, în returul sezonului regular, astfel că și ei au fost excluși.

Seria 10 din Liga 3 termină sezonul cu nouă echipe

Minerul Ocna Dej a decis să se retragă după patru meciuri scurse din play-out, fiind până la momentul anunțului pe locul 6, ultimul, în Seria 10 din Liga 3, cu 20 de puncte, în urma trei înfrângeri și o victorie.

Avea de recuperat un punct față de locul 5, Olimpia MCMXXI Satu Mare, dar era cu două puncte sub locul 4, Minaur Baia Mare. În sezonul regular, Minerul Ocna Dej avea, după 18 meciuri, trei victorii, opt egaluri și șapte înfrângeri, acumulând 17 puncte.

A intrat în play-out de pe antepenultimul loc, la egalitate cu penultima clasată de atunci, Olimpia MCMXXI Satu Mare, și cu trei puncte peste ultima clasată, Minaur Baia Mare.

Foto: Minaur Baia Mare

https://liga2.prosport.ro/liga-3/danut-somcherechi-al-treilea-mandat-la-minerul-ocna-dej-19313245

https://liga2.prosport.ro/liga-3/observatorul-de-arbitri-a-arbitrat-meciul-dunarea-giurgiu-cs-dinamo-4-1-19313223

https://liga2.prosport.ro/liga-3/cosmin-iuhas-s-a-despartit-de-csm-olimpia-satu-mare-19313206

https://liga2.prosport.ro/liga-3/planuri-si-strategii-pentru-fotbalul-falimentar-brasovean-19313180

Andrei PASCU 23 Apr. 2024, 16:45 Liga 3
Pe aceeași temă