Știm șapte din cele zece dueluri din faza semifinală a barajului de promovare în Liga 2. Pe ultimele trei locuri rămase disponibile se luptă șase echipe

Marius ANGHEL 12 May. 2024, 17:34 Liga 3
Știm șapte din cele zece dueluri din faza semifinală a barajului de promovare în Liga 2. Pe ultimele trei locuri rămase disponibile se luptă șase echipe

Rezultatele din penultima etapă a play-off-ul Ligii 3, runda a 8-a, au stabilit încă șapte necunoscute pentru faza semifinală a barajului de promovare în Liga 2.

În primul rând, știm alte două formații care și-au asigurat calificarea în faza superioară play-off-ului, ajungându-se la completarea a 17 din cele 20 de locuri disponibile.

Altfel, alte patru echipe și-au asigurat locul 1 în seria în care activează și alte trei formații sunt sigure de menținerea pe locul 2.

  • Cu o etapă înainte de finalul play-off-ului Ligii 3, se cunosc șapte dueluri din cele zece care vor avea loc în faza semifinală a barajului de promovare în Liga 2.

Încă două echipe, Vedița Colonești și ACSO Filiași, au obținut calificarea în faza semifinală a barajului de promovare în Liga 2. 17 din 20 de locuri sunt ocupate

Înainte de desfășurarea etapei a 8-a din play-off, 15 echipe erau calificate matematic în faza semifinală a barajului de promovare.

Acestea erau Bucovina Rădăuţi (S1), Metalul Buzău, CSM Focşani (ambele din S2), CS Afumați, Dunărea Călăraşi (ambele din S3), CS Dinamo Bucureşti (S4), AFC Câmpulung Muscel, Olimpic Zărneşti (ambele din S5), SCM Râmnicu Vâlcea (S6), CSC Ghiroda şi Giarmata Vii (S7), FC Bihor Oradea, SSU Politehnica Timișoara (ambele din S8), Gloria Bistriţa Năsăud, Unirea Ungheni (ambele din S9) și SCM Zalău (S10).

Cu victoria din deplasarea de la Viitorul Dăești, scor 3-1, dar și beneficiind de eșecul celor de la Cetatea Turnu Măgurele acasă cu SCM Râmnicu Vâlcea (scor 1-2), Vedița Colonești și-a asigurat locul 2 în play-off-ul Seriei 6. Vedița va participa din nou în baraj, cel puțin în cel semifinal, după ce a mai făcut-o în urmă cu trei ani, când pierdea finala cu Corona Brașov.

Vineri, ACSO Filiași (foto) a pierdut meciul din deplasare de pe terenul liderului CSC Ghiroda și Giarmata Vii, cu scorul de 3-4, însă remiza celor de la CSM Deva cu Viitorul Șimian, scor 2-2, a lăsat o distanță de patru puncte între ele, astfel că echipa antrenată de Victor Naicu și-a asigurat locul 2 în Seria 7. ACSO Filiași va juca pentru al doilea an consecutiv în faza semifinală a barajului de promovare, după ce sezonul trecut a cedat în fața celor de la CSM Reșița. Va fi a treia prezență în cei patru ani de când s-a introdus acest sistem, prima participare având-o în 2021, când a pierdut tot în semifinală contra Coronei Brașov.

Liderii și-au asigurat locul 1. De menținerea pe locul 2 sunt sigure șapte echipe

Dintre cele 17 echipe calificate în faza semifinală a barajului de promovare, chiar 17 își cunosc poziția pe care se vor situa la finalul play-off-ului.

Metalul Buzău (S2), CS Afumați (S3), CS Dinamo (S4), AFC Câmpulung Muscel (S5), FC Bihor (S8) și SCM Zalău (S10) erau sigure de locul 1 în seria lor înaintea acestei penultime etape.

Între timp, în urma rezultatelor înregistrate vineri și sâmbătă, și ceilalți patru lideri din Liga 3 și-au asigurat menținerea pe prima poziție indiferent de ce se întâmplă în ultima rundă. Este vorba despre Bucovina Rădăuţi (S1), SCM Râmnicu Vâlcea (S6), CSC Ghiroda şi Giarmata Vii (S7) și Gloria Bistriţa Năsăud (S9).

Cei de la Ghiroda și-ai și organizat o festivitate de celebrare a câștigării Seriei 7 (foto). Echipa mutată de FRF din Seria 8 în Seria 7, pentru a prinde cel puțin o calificare în semifinala barajului, a defilat în această grupă în fața celor de la ACSO Filiași, CSM Deva și Viitorul Șimian. Se poate observa că Deva, echipa care se ferea în precedentele două baraje să promoveze, dar promitea vara trecută, prin antrenorul Ștefan Nanu și în special primarul Florin Oancea, că în noul sezon se va lupta pentru a urca în Liga 2, i-a ”liniștit” de tot pe suporteri de această dată.

De locul 2 erau sigure CSM Focşani (S2), Dunărea Călăraşi (S3), Olimpic Zărneşti (S5) și SSU Poli Timișoara (S8). Din acest weekend, locul secund este o certitudine și pentru Vediţa Coloneşti (S6), ACSO Filiaşi (S7) și Unirea Ungheni (S9).

Rămân de aflat clasatele pe locul 2 în seriile 1, 4 și 10 din Liga 3

Rămân de aflat ultimele trei echipe calificate în faza semifinală a barajului de promovare în Liga 2. Sunt disponibile locul 2 în seriile 1, 4 și 10, unde pentru ocuparea acestei poziții sunt în luptă câte două echipe, după cum se poate observa mai jos:

Seria 1: CSM Bacău (39 puncte), FC Bacău (39 puncte)
– în ultima etapă, CSM Bacău joacă acasă cu FC Bacău. La egalitate de puncte, CSM Bacău e avantajată de numărul mai mare de puncte avut la finalul sezonului regular, 31 față de 24.

Seria 4: CS Blejoi (47), SC Popești Leordeni (45)
– în ultima etapă, CS Bejoi joacă acasă cu liderul CS Dinamo, iar SC Popești Leordeni are meci acasă cu ultima clasată Dunărea Giurgiu. La egalitate de puncte, ilfovenii stau mai bine decât prahovenii (37 față de 33).

Seria 10: CSM Olimpia Satu Mare (42), CSM Sighetu Marmaţiei (41)
– în ultima etapă, CSM Olimpia joacă acasă chiar cu CSM Sighetu.

Știm alte șase dueluri din faza semifinală a barajului de promovare în liga secundă

În aceste condiții, progrese reale s-au consemnat și în aflarea a nu mai puțin de alte șase dueluri din faza semifinală a barajului de promovare în Liga 2.

Dacă înainte de etapa a 8-a știam doar barajul dintre CS Dinamo și Dunărea Călărași, acum s-au aflat alte șase dueluri.

Rămân de aflat echipele gazdă în manșa tur în barajele 2, 3 și 9, unde oaspeți vor fi liderii Metalul Buzău, CS Afumați și Gloria Bistrița Năsăud.

Runda semifinală a barajului de promovare în Liga 2:

B1: Bucovina Rădăuţi (locul 1, Seria 1)CSM Focşani (locul 2, Seria 2)
B2: Metalul Buzău (locul 1, Seria 2)CSM Bacău / FC Bacău (locul 2, Seria 1)
B3: CS Afumați (locul 1, Seria 3)CS Blejoi / SC Popești Leordeni (locul 2, Seria 4)
B4: CS Dinamo Bucureşti (locul 1, Seria 4) Dunărea Călăraşi (locul 2, Seria 3)
B5: AFC Câmpulung Muscel (locul 1, Seria 5)Vediţa Coloneşti (locul 2, Seria 6)
B6: SCM Râmnicu Vâlcea (locul 1, Seria 6)Olimpic Zărneşti (locul 2, Seria 5)
B7: CSC Ghiroda şi Giarmata Vii (locul 1, Seria 7)SSU Politehnica Timișoara (locul 2, Seria 8)
B8: FC Bihor Oradea (locul 1, Seria 8) ACSO Filiaşi (locul 2, Seria 7)
B9: Gloria Bistriţa Năsăud (locul 1, Seria 9)CSM Olimpia Satu Mare / CSM Sighetu Marmaţiei (locul 2, Seria 10)
B10: SCM Zalău (locul 1, Seria 10)Unirea Ungheni (locul 2, Seria 9)

  • echipele de pe locurile 1 vor fi gazde în retur. Baraje semifinale: 22 / 25.05.2024

Runda finală a barajului de promovare în Liga 2:

Învingătoarea B1 – Învingătoarea B2
Învingătoarea B3 – Învingătoarea B4
Învingătoarea B5 – Învingătoarea B6
Învingătoarea B7 – Învingătoarea B8
Învingătoarea B9 – Învingătoarea B10

  • gazda meciului tur va fi decisă prin tragere la sorți. Baraje finale: 01 / 05.06.2024

Cele 5 învingătoare ale rundei finale vor evolua în sezonul 2024-2025 al Ligii 2. Pentru determinarea celei de-a șasea promovate se va disputa o mini-competiţie, la care vor participa cele mai bune patru dintre cele cinci echipe învinse în finalele barajelor. Mini-competiția va fi formată din semifinale și finală (un singur joc pe terenul primei extrase la ”împerechere”), câştigătoarea finalei urmând a promova în Liga 2, care trece de la 20 la 22 de participante.

Foto: ACSO Filiași, CSC Ghiroda și Giarmata Vii și Politehnica Timișoara (Paul Sebo)

Marius ANGHEL 12 May. 2024, 17:34 Liga 3
Pe aceeași temă