11 echipe au retrogradat deja matematic din Liga 3. Cluburile care au emoții în ultimele două etape de play-out și seria care cel mai probabil va da a 21-a picată în Liga 4, cel mai slab loc 4

Marius ANGHEL 18 May. 2022, 15:13 Liga 3
11 echipe au retrogradat deja matematic din Liga 3. Cluburile care au emoții în ultimele două etape de play-out și seria care cel mai probabil va da a 21-a picată în Liga 4, cel mai slab loc 4

Spre deosebire de play-off, unde a mai rămas o singură etapă de disputat și mai sunt puține necunoscute de aflat, în play-out-ul Ligii 3, ediția 2021-2022, mai sunt de desfășurat două etape, iar necunoscute sunt destul de multe în acest moment.

Din cele 21 de echipe care vor retrograda în Liga 4, cu două runde înainte de final sunt cunoscute doar 11 formații picate matematic în eșalonul inferior. În trei dintre cele zece serii, a 2-a, a 3-a și a 10-a, calculele sunt deja încheiate, cunoscându-se deja ambele cluburi care vor părăsi, teoretic, Liga 3. Teoretic, deoarece în ultimii ani doar cine n-a mai vrut să continue în acest eșalon nu a rămas, retrogradatele fiind invitate de FRF să continue în Liga 3 pentru a completa locurile rămase vacante.

11 echipei au retrogradat deja matematic din acest sezon de Liga 3

Echipe care au retrogradat matematic din Liga 3 în acest sezon sunt: CSM Pașcani (Seria 1), Sportul Chiscani, CS Făurei (ambele din Seria 2), CSM Oltenița, CSM Fetești (ambele din Seria 3), Campionii FC Argeș 2 (Seria 4), Kids Tâmpa Brașov (Seria 5), Minerul Costeşti (Seria 6), Sticla Arieşul Turda (Seria 9), Luceafărul Oradea și Progresul Şomcuta Mare (ambele din Seria 10).

Conform regulamentului, retrogradează din Liga 3 ultimele două clasate din play-out-ul fiecărei serii, locurile 5 și 6, împreună cu echipa de pe locul 4 cu cea mai slabă linie de clasament.

În total, vor pica în Liga 4 21 de echipe, iar locul lor va fi luat de cele 21 de campioane județene câștigătoare ale barajului de promovare.

Luptă încinsă între patru echipe pentru evitarea retrogradării în seriile 5, 8 și 9

În lupta pentru evitarea retrogradării au rămas, înainte cu două etape de finalul play-out-ului, următoarele echipe: CSM Bacău, Ştiinţa Miroslava (în Seria 1), Dinamo 2, Academica Argeș 2 (Seria 4), SR Brașov, FC Hermannstadt 2, CSO Plopeni, KSE Târgu Secuiesc (Seria 5), Flacăra Horezu, Universitatea Craiova 2 (Seria 6), Viitorul Pandurii Târgu Jiu 2, Aurul Brad, Progresul Ezeriș (Seria 7), Frontiera Curtici, Avântul Periam, Gloria Lunca Teuz Cermei, Pobeda Star Bisnov (Seria 8), Unirea Alba Iulia, Avântul Reghin, CS Ocna Mureș și Sănătatea Cluj (Seria 9).

După cum se poate observa, în trei serii, 1, 4 și 6, luptă se dă în doi pentru evitarea celui de-al doilea loc direct retrogradabil, în timp ce în seriile 5, 8 și 9 bătălia este foarte încinsă și se dă între patru formații pentru a nu termina pe ultimele două locuri. În Seria a 7-a sunt trei echipe care se luptă pentru evitarea ultimelor două locuri direct retrogradabile.

Seria 8 va da, cel mai probabil, cel mai slab loc 4, adică ultima retrogradată din Liga 3, a 21-a

În acest moment, clasatele locul 4 în cele zece serii, poziție care determină a 21-a retrogradată în Liga 4, au următorul punctaj: Ştiinţa Miroslava (30 puncte, Seria 1), CSM Râmnicu Sărat (34 puncte, Seria 2), Înainte Modelu (31 puncte, Seria 3), Academica Clinceni 2 (24 puncte, Seria 4), FC Hermannstadt 2 (30 puncte, Seria 5), Universitatea Craiova 2 (29 puncte, Seria 6), Progresul Ezeriş (23 puncte, Seria 7), Avântul Periam (21 puncte, Seria 8), Avântul Reghin (29 puncte, Seria 9) și CFR Cluj 2 (36 puncte, Seria 10).

La final, punctele pe care le vor în acel moment vor deveni și mai puține, fiindcă se scad cele obținute contra echipelor de sub ele în clasament.

În acest moment, cu punctele actuale, cel mai rău stau Avântul Periam, cu 21 de puncte, Progresul Ezeriș, cu 23 de puncte, și Academica Clinceni 2, cu 24 de puncte, astfel că între acestea se va da, cel mai probabil, bătălia de la distanță pentru evitarea locului 4 în seriile în care activează.

Cum în joc mai sunt puse câte șase puncte pentru fiecare echipă, cu excepția Avântului Periam, care într-una dintre cele două etape rămase va sta, deci va mai putea câștiga maximum trei puncte, Periamul are șanse mari să retrogradeze de pe locul 4, asta în cazul în care nu va pica pe locul 5, depășită de Frontiera Curtici (19 puncte).

CLASAMENTELE seriilor Ligii 3 – play-off și play-out

Marius ANGHEL 18 May. 2022, 15:13 Liga 3
Pe aceeași temă