Știm 18 echipe din 20 calificate la primul baraj de promovare în Liga 2! Doar într-o serie se mai dă lupta pentru locul 1, în timp ce în trei serii nu este încheiată bătălia pentru locul 2

Marius ANGHEL 16 May. 2022, 12:05 Liga 3
Știm 18 echipe din 20 calificate la primul baraj de promovare în Liga 2! Doar într-o serie se mai dă lupta pentru locul 1, în timp ce în trei serii nu este încheiată bătălia pentru locul 2

O etapă a mai rămas de disputat din play-off-ul Ligii 3 și mai sunt puține necunoscute privind echipele clasate pe primele două locuri în cele zece serii, formațiile care vor merge apoi în manșa semifinală a barajului de promovare în Liga 2.

Înaintea ultimei runde, programată vineri și sâmbătă, din cele 20 de echipe care merg la primul baraj de promovare sunt cunoscute 18. Nouă din zece sunt sigure deja de clasarea pe locul 1 în seria lor, în timp ce șapte din zece știu că vor termina pe locul 2.

18 echipe din 20 sunt calificate la primul baraj de promovare în Liga 2

Echipe care și-au asigurat matematic prezența la baraj sunt: Dante Botoșani, Foresta Suceava (ambele din Seria 1), SC Oțelul Galați, CSM Focșani (ambele din Seria 2), CS Afumați (Seria 3), Progresul Spartac, CS Tunari (ambele din Seria 4), AFC Odorheiu Secuiesc, FC Pucioasa (ambele din Seria 5), CSM Slatina (Seria 6), CSM Reșița, CSM Deva (ambele din Seria 7), CSC Dumbrăviţa, CSC Ghiroda şi Giarmata Vii (ambele din Seria 8), CS Hunedoara, Metalurgistul Cugir (ambele din Seria 9), Minaur Baia Mare și CA Oradea (ambele din Seria 10).

După cum se poate observa, în doar două serii, a 3-a și a 6-a, încă nu este încheiată lupta pentru calificarea la primul baraj de promovare. În Seria a 3-a lupta pentru locul 2 se dă între SC Popești Leodeni (48 puncte) și Farul Constanța 2 (47 puncte), în timp ce în Seria a 6-a în ultima etapă se decide dintre CSM Alexandria (49 puncte) și Viitorul Dăești (49 puncte) cine va termina pe poziția secundă. La egalitate de puncte și la final, Viitorul Dăești, acum pe locul 3, va fi avantajată de primul criteriu de departajare și va urca pe locul 2.

Nouă echipe și-au asigurat locul 1. Doar în Seria 8 încă nu e decisă ordinea

Locul 1 îl au asigurat următoarele echipe: Dante Botoşani (S1), SC Oțelul Galați (S2), CS Afumați (S3), Progresul Spartac (S4), AFC Odorheiu Secuiesc (S5), CSM Slatina (S6), CSM Reșița (S7), CS Hunedoara (S9) și Minaur Baia Mare (S10).

Doar în Seria 8 nu se cunoaște încă cine va termina pe locul 1, dintre cele două echipe care matematic au obținut sportiv calificarea la baraj. În acest moment, CSC Dumbrăviţa are un avans de trei puncte față de CSC Ghiroda şi Giarmata Vii, însă dacă cele două echipe se vor afla la egalitate de puncte la final atunci Ghiroda va avea avantajul primului criteriu de departajare: numărul de puncte avut la finalul sezonului regular: 38 față de 31. În ultima etapă, Dumbrăvița joacă acasă cu Șoimii Lipova (locul 3), iar Ghiroda joacă în deplasare la Crișul Chișineu Criș (locul 4).

Șapte echipe sunt sigure de clasarea pe locul 2. În Seriile 3, 6 și 8 lupta nu e încheiată

Locul 2 îl au sigurat echipele: Foresta Suceava (S1), CSM Focșani (S2), CS Tunari (S4), FC Pucioasa (S5), CSM Deva (S7), Metalurgistul Cugir (S9) și CA Oradea (S10).

Așa cum scriam și mai sus, în Seriile 3 și 6 încă se dă bătălie între clasata pe locul 2 și cea de pe locul 3 pentru calificarea la baraj, în timp ce în Seria 8 echipele sunt sigure de calificare, dar încă au miza locului 1 sau 2.

În Seria 3, SC Popești Leodeni (48 puncte) are meci facil acasă cu Agricola Borcea și e mare favorită să termine pe locul 2, în lupta de la distanță cu Farul Constanța 2 (47 puncte), care va avea un joc greu în deplasare la liderul detașat CS Afumați.

În Seria 6, CSM Alexandria (49 puncte) are meci acasă cu liderul CSM Slatina, iar Viitorul Dăești (49 puncte) o va întâlni acasă pe Vedița Colonești. În caz de egalitate și la finalul play-off-ului, Viitorul Dăești ia fața Alexandriei datorită punctajului avut la finalul sezonului regular, 41 de puncte față de 33.

În fine, în Seria 8, CSC Dumbrăviţa are un avans de trei puncte față de CSC Ghiroda şi Giarmata Vii și pornește ca mare favorită să termine pe locul 1, însă dacă cele două echipe se vor afla la egalitate de puncte la final atunci Ghiroda va avea avantajul primului criteriu de departajare: numărul de puncte avut la finalul sezonului regular: 38 față de 31. În ultima etapă, Dumbrăvița joacă acasă cu Șoimii Lipova, iar Ghiroda joacă în deplasare la Crișul Chișineu Criș.

Meciurile tur din runda semifinală a barajelor de promovare în Liga 2

Astfel, știindu-se atât de multe echipe calificate la baraj, programul rundei semifinale este aproape clar în acest moment.

Meciurile vor avea loc în data de 25 mai, turul, respectiv 28 mai, returul.

După cum s-a stabilit la începutul sezonului, echipele de pe locurile 1 vor fi gazde în retur, iar programul jocurilor tur este următorul:

B1: CSM Focșani (Locul 2, Seria 2) – Dante Botoşani (Locul 1, Seria 1)
B2: Foresta Suceava (Locul 2, Seria 1) – SC Oțelul Galați (Locul 1, Seria 2)
B3: CS Tunari (Locul 2, Seria 4) – CS Afumați (Locul 1, Seria 3)
B4: SC Popeşti Leordeni / Farul Constanţa 2 (Locul 2, Seria 3) – Progresul Spartac (Locul 1, Seria 4)
B5: Viitorul Dăeşti / CSM Alexandria (Locul 2, Seria 6) – AFC Odorheiu Secuiesc (Locul 1, Seria 5)
B6: FC Pucioasa (Locul 2, Seria 5) – CSM Slatina (Locul 1, Seria 6)
B7: CSC Ghiroda şi Giarmata Vii / CSC Dumbrăviţa (Locul 2, Seria 8) – CSM Reșița (Locul 1, Seria 7)
B8: CSM Deva (Locul 2, Seria 7) – CSC Dumbrăviţa / CSC Ghiroda şi Giarmata Vii (Locul 1, Seria 8)
B9: CA Oradea (Locul 2, Seria 10) – CS Hunedoara (Locul 1, Seria 9)
B10: Metalurgistul Cugir (Locul 2, Seria 9) – Minaur Baia Mare (Locul 1, Seria 10)

Runda finală a barajului de promovare în Liga 2 are loc în data de 4 iunie, turul, respectiv 8 iunie, returul. Gazda primului meci va fi trasă astăzi, 16 mai, de la ora 12:30, la sorți la sediul Federației Române de Fotbal.

Învingătoarea B1 v Învingătoarea B2
Învingătoarea B3 v Învingătoarea B4
Învingătoarea B5 v Învingătoarea B6
Învingătoarea B7 v Învingătoarea B8
Învingătoarea B9 v Învingătoarea B10

Învingătoarele celor cinci partide din runda finală a barajului vor obține dreptul de a evolua în sezonul 2022-2023 al Ligii 2.

Marius ANGHEL 16 May. 2022, 12:05 Liga 3
Pe aceeași temă