Reacțiile antrenorilor după FK Csikszereda – UTA 0-2. Valentin Suciu: ”Diferența a făcut-o centralul, cu cele două penalty-uri. UTA merită felicitată.” Laszlo Balint: ”Calitatea adversarului este una peste nivelul Ligii 2”

Călin MNERIE 30 Nov. 2020, 19:57 Cupa României
Reacțiile antrenorilor după FK Csikszereda - UTA 0-2. Valentin Suciu: ”Diferența a făcut-o centralul, cu cele două penalty-uri. UTA merită felicitată.” Laszlo Balint: ”Calitatea adversarului este una peste nivelul Ligii 2”

FK Csikszereda nu a avut replică în fața echipei UTA în anul 2020. După un 0-6 în campionatul precedent al ligii secunde, a venit și un 0-2 în 16-imile Cupei României, semnat de Vlăduț Morar (11) și Ioan Hora (45+1) din două penalty-uri contestate de harghiteni, în special cel de-al doilea, din finalul primei reprize.

Atunci, Ioan Hora s-a angajat într-un duel fizic cu Takacs și Kelemen și a căzut imediat cum a pășit în careu, în colțul din stânga, destul de convingător pentru a-l face pe centralul Andrei Chivulete să dicteze o a doua lovitură de pedeapsă pentru „roș-albi”. În realitate, Hora a plonjat de toată frumusețea atunci când i-a simțit respirația lui Kelemen, iar penalty-ul arătat de Chivulete a fost o simulare grosolană.

Valentin Suciu, după eșecul cu UTA: ”Diferența a făcut-o centralul. S-a văzut, totuși, diferența de nivel”

Întrebat la final ce a făcut diferența între cele două echipe, Valentin Suciu, antrenorul ciucanilor a spus: ”A făcut-o centralul. El este suveran, așa a văzut, a fluierat, a dat două penalty-uri, nu avem ce face. Nu știu dacă înainte de faza celui de-al doilea gol nu a fost offside înainte, dar nu mai contează acum. UTA merită felicitată pentru că s-a văzut, totuși, diferența de nivel, le doresc succes mai departe. Asta a fost cu Cupa, acum noi ne vedem de campionat. Avem deplasare la Constanța, avem timp doar de odihnă, trebuie să ne recuperăm pentru că ne așteaătă un meci foarte greu.”

Vorbind mai în detaliu despre desfășurarea confruntării cu arădenii, tehnicianul Csikszeredei a adăugat: ”Am încercat să jucăm, am construit, am dus mingea sus, în apropierea porții, dar ne-a lipsit finalizarea. Am avut o posesie destul de bună, dar trebuia să tragem mai mult la poartă în ambele reprize. Au fost câteva încercări, dar șuturi de la distanță prea mare ca să-i punem probleme lui Iacob. În momentele când am ajuns la 16 metri am încercat o atingere sau o pasă în plus, ceea ce nu ne-a fost prielnic nouă. Știam că se blochează foarte bine și într-adevăr au reușit acest lucru.”

Sâmbătă dimineața, ciucanii ar putea ajunge lângă Metaloglobus, pe locul 6 (ultimul al play-off-ului ligii secunde), dar asta numai în cazul unui succes la Constanța, cu Farul. În acest moment, FK Csikszereda ocupă locul 9 în Liga 2 după 14 etape, iar ultimul meci oficial programat în 2020 îl are sâmbătă, de la ora 11:00, cu Farul, în runda a 15-a.

Așa a arătat terenul la finalul meciului FK Csikszereda – UTA, după ce pe aproape toată repriza secundă a nins abundent.

Laszlo Balint, după victoria de la Miercurea Ciuc: ”Trebuie să fim corecți și să recunoaștem că nu am făcut cel mai reușit, spectaculos meci”

Diferența dintre UTA și FK Csikszereda a fost făcută de Vlăduț Morar și Ioan Hora, adică de cei mai buni marcatori ai echipei arădene în acest sezon, cu câte patru reușite stagionale. Până la urmă, chiar dacă nu au făcut un meci grozav la Miercurea Ciuc, arădenii au evitat surpriza neplăcută și acced între cele mai bune 16 formații ale competiției KO.

Știam ce meci ne așteaptă, cunoșteam calitatea adversarului din punct de vedere tehnico-tactică, una peste nivelul Ligii a 2-a. Csikszereda este o echipă agresivă, arțăgoasă, care venea după o succesiune de șase meciuri în care nu cunoscuse înfrângerea. Mă bucură calificarea, chiar dacă trebuie să fim corecți și să recunoaștem că nu am făcut cel mai reușit, spectaculos meci. Personal, mă așteptam și eu la mai mult astăzi din punct de vedere al jocului, al ocaziilor de gol, dar, repet, nu era tocmai simplu în fața unei formații arțăgoase, cu calitate și atitudine. Până la urmă, e bine că am fost pragmatici și mai ales e foarte important că nu am primit gol și că din punct de vedere defensiv ne-am atins obiectivul în mare parte. Bineînțeles, mă mai bucur și că suntem cu toții sănătoși după acest meci, disputat, după cum s-a văzut, în condiții de iarnă”, a declarat Laszlo Balint.

Antrenorul arădenilor nu a făcut concesii privind formula cu care a început disputa de la Miercurea Ciuc. Balint l-a odihnit doar pe Roșu și l-a menajat pe juniorul Rusu, care lipsise zece zile de la antrenamente din pricina acelei sinuzite. „Am discutat pe marginea acestui aspect cu băieții, eu sper că au înțeles cu toții că această competiție, Cupa României, e unul dintre obiectivele importante ale acestui sezon. Trebuie să credem cu adevărat în asta, cum trebuie să credem că putem scoate maxim din fiecare meci de campionat”, a adăugat „principalul” arădenilor.

Balint nu are preferințe în optimile Cupei României: ”S-a demonstrat că nu sunt adversari acordabili și mai puțini abordabili”

Chindia Târgoviște, U Craiova, Turris Oltul Turnu Măgurele, Dunărea Călărași, ASU Politehnica Timișoara, Farul Constanța, FC Botoșani, Viitorul Pandurii Târgu Jiu, Petrolul Ploiești, Dinamo, Astra, ”U” Cluj, Gaz Metan Mediaș, Poli Iași și FCSB sunt celelalte echipe calificate în optimile de finală ale Cupei României, acolo unde UTA joacă din nou după 14 ani de zile.

În 2006, pierduse cu 2-0, la Târgu Jiu, contra celor de la FC Argeș, cu Laszlo Balint pe teren. „Nu am preferințe pentru adversarul din optimi, pentru simplul fapt că s-a demonstrat și în acest weekend că nu sunt adversari abordabili și mai puțini abordabili. Ce-mi doresc, în schimb, este să avem un parcurs bun în campionat până la următorul meci de Cupă, să creștem în joc, să avem tot mai multă încredere în forțele noastre și, bineînțeles, să fim cu toții sănătoși”, a mai punctat Laszlo Balint.

Pentru UTA, locul 6 în Liga 2 după 11 etape, urmează ultimele jocuri în 2020, cu FCSB (deplasare, 5 decembrie, ora 21:30, etapa 12), U Craiova (acasă, 14 decembrie, ora 20:30, etapa 13), Sepsi OSK Sfântu Gheorghe (deplasare, 17 decembrie, ora 17:30, etapa 14) și Astra (acasă, 21 decembrie, ora 17:30, etapa 15).

Foto: Zoltan Pal / FK Csikszereda

Călin MNERIE 30 Nov. 2020, 19:57 Cupa României
Pe aceeași temă