Calificare de la punctul cu var! UTA trece fără probleme de FK Csikszereda și ajunge în optimile Cupei României, unde nu a mai jucat din 2006

Călin MNERIE 30 Nov. 2020, 16:37 Cupa României
Calificare de la punctul cu var! UTA trece fără probleme de FK Csikszereda și ajunge în optimile Cupei României, unde nu a mai jucat din 2006

La 8 luni distanță, la aceeași temperatură de îngheț, „Bătrâna Doamnă” a fotbalului românesc a mai câștigat odată fără probleme, la Miercurea Ciuc, fără a primi gol. Succesul de astăzi, cu 2-0, din 16-imile Cupei României nu avut nici pe departe strălucirea acelui 6-0 din etapa a 22-a Ligii a 2-a, dar a prelungit seria pozitivă a arădenilor în meciurile din deplasare în anul 2020. În schimb, FK Csikszereda a pierdut un meci oficial după două succese și trei remize în eșalonul secund și rămâne cu satisfacția că nu a făcut un meci tocmai rău împotriva uneia dintre cele mai în formă echipe din Liga 1 în acest moment.

Partida a început cu un minut de reculegere în memoria fostului internațional Viorel Turcu, campion cu FC Argeș, Steaua și Dinamo, dar și component al UTA-ei în sezonul 1989-1990, pentru care a evoluat în 15 partide și a înscris odată în Liga a 2-a. Balint l-a odihnit doar pe Roșu și l-a menajat pe juniorul Rusu, care a lipsit zece zile de la antrenamente, în timp ce Valentin Suciu a mers pe mâna tuturor titularilor săi.

Vlăduț Morar a înscris dintr-un penalty făcut de portarul Rybansky

Prim-divizionara de pe Mureș nu a început grozav meciul, dar când a ajuns în careul advers a și modificat tabela. În minutul 10, Rybansky a respins lovitura de cap a lui Hora, dar la faza următoare, tot după o centrare în careul său, l-a bruscat pe Erico da Silva și „centralul” Chivulete a dictat penalty. Vlăduț Morar a transformat fără probleme, puternic, în stânga portarului, sub transversală, și arădenii își făceau din start meciul ceva mai ușor.

Replica harghitenilor a fost modestă, prin devierea ratată a lui Meszaros din careul de 6 metri și un șut de la mare distanță a lui Eder Gonzales ce nu-i putea pune probleme lui Iacob. Și Isac și-a încercat tirul de la distanță, de această dată Rybansky având ceva probleme mai mari să respingă.

Ioan Hora a majorat diferența tot din penalty, executat aproape în același mod

De nicăieri a venit și desprinderea „roș-albilor”, care au făcut – totuși – o repriză destul de slabă din punct de vedere al construcției jocului. Hora a luat o acțiune pe cont propriu, a forțat pătrunderea în careu din stânga și a căzut în careu după duelul umăr la umăr cu Takacs și contactul foarte ușor cu Kelemen.

„Centralul” Andrei Chivulete s-a pripit și a pus din nou mingea pe punctul cu var pentru vizitatori. Ioan Hora a trimis tot în stânga lui Rybansky și mai aproape de vinclu și UTA avea 2-0 la pauză.

Bustea nimerit bara, Iacob nu a avut probleme la șuturile ciucanilor

Actul secund a fost unul de uzură cu puține realizări și multe erori provocate de prin minutul 65 și de ninsoarea deasă ce a început să cadă la Miercurea Ciuc.

ractic, nu au existat acțiuni de poartă, ci jucătorii ambelor echipe au apelat la șuturi de la distanță. Cele mai periculoase le-au aparținut arădenilor, respectiv lui Albu (min. 47, execuție alături dintr-un voleu de la 30 de metri) și mai ales Bustea, care a nimerit bara din dreapta lui Rybansky de la 28 de metri (67).

De partea cealaltă, Iacob nu a fost deranjat prea mult la șuturile lui Jebari (70) și Csuros (76), Csikszereda obișnuindu-se rapid cu ideea eliminării din Cupa României în fața unei echipe mai bine cotate.

UTA și-a luat biletele pentru optimile competiției KO, unde nu a mai jucat din anul 2006, când pierdea cu 0-2 cu FC Argeș, la Târgu Jiu.

  • UTA e ultima echipă care se califică în faza 8-imilor României, unde le urmează pe Chindia Târgoviște, U Craiova, Turris Oltul Turnu Măgurele, Dunărea Călărași, ASU Politehnica Timișoara, Farul Constanța, FC Botoșani, Viitorul Pandurii Târgu Jiu, Petrolul Ploiești, Dinamo, Astra, ”U” Cluj, Gaz Metan Mediaș, Poli Iași și FCSB, aceasta din urmă beneficiind de o victorie la ”masa verde”, deoarece SCM Gloria Buzău n-a putut juca din cauza problemelor cu COVID-19.

FK CSIKSZEREDA – UTA ARAD 0-2

Vlăduț Morar 11′ – penalty, Ioan Hora 45+1′ – penalty

FK Csikszereda: Rybansky (Gyenge 90′) – R. Takacs, Kelemen, Apro, Marrone – Csuros, Eder Gonzalez (cpt.)(Savin 90′) – Bara (Schieb 65′), Jebari (Szondi 90′), Bauza – Meszaros (Bor 65′)
Rezerve neutilizate: – Pinter, Palmeș, N. Janos, B. Antal
Antrenor: Valentin Suciu

UTA Arad: Fl. Iacob (cpt.) – Tomozei, Erico, Al. Benga, Rrumbullaku – Tescan (Bustea 46′), Dam. Isac (Miculescu 72′), Al. Albu, Buhăcianu (Cip. Rus 86′) – Vl. Morar (Al. Ioniță 69′), Hora (N. Roșu 72′)
Rezerve neutilizate: Balauru – Melinte, Fl. Ilie, D. Rusu
Antrenor: Laszlo Balint

Stadion: Municipal (Miercurea Ciuc – Harghita); Fără spectatori; Arbitru: Andrei Florin Chivulete (Bucureşti); Asistenți: Andrei Constantinescu (Bucureşti) și Adrian Vornicu (Iaşi); Rezervă: Dan Florin Dreve (Cluj-Napoca); Observatori: Silviu Crângaşu (Ploieşti) și Vlad Căluşer (Voiniceni – Mureş).

Pentru FK Csikszereda, locul 9 în Liga 2 după 14 etape, urmează ultimul meci oficial programat în 2020, sâmbătă, de la ora 11:00, la Constanța, cu Farul, în runda a 15-a.

Pentru UTA, locul 6 în Liga 2 după 11 etape, urmează ultimele jocuri în 2020, cu FCSB (deplasare, 5 decembrie, ora 21:30, etapa 12), U Craiova (acasă, 14 decembrie, ora 20:30, etapa 13), Sepsi OSK Sfântu Gheorghe (deplasare, 17 decembrie, ora 17:30, etapa 14) și Astra (acasă, 21 decembrie, ora 17:30, etapa 15).

Foto: Zoltan Pal / FK Csikszereda

Călin MNERIE 30 Nov. 2020, 16:37 Cupa României
Pe aceeași temă