Premiere pentru CS Comunal Șelimbăr la întâlnirea cu Petrolul: primul meci în nocturnă și primul duel cu o echipă din SuperLigă. Eugen Beza: ”Unul dintre cele mai importante meciuri pentru noi. Obiectivul este calificarea în grupele Cupei României”

Ovidiu BOICA 27 Sep. 2022, 18:51 Cupa României
Premiere pentru CS Comunal Șelimbăr la întâlnirea cu Petrolul: primul meci în nocturnă și primul duel cu o echipă din SuperLigă. Eugen Beza: ”Unul dintre cele mai importante meciuri pentru noi. Obiectivul este calificarea în grupele Cupei României”

Antrenorul echipei din Șelimbăr speră să treacă de Petrolul, miercuri seară, pentru a ajunge în faza grupelor Cupei României.

Eugen Beza își dorește ca suporterii să umple tribunele stadionului din Mediaș la meciul dintre CS Comunal Șelimbăr și Petrolul Ploiești, programat de la ora 18:45, în play-off-ul competiției KO.

Eugen Beza, înainte de jocul cu Petrolul: ”Obiectivul nostru este calificarea în grupele Cupei României”

Eugen Beza speră ca jucătorii săi să facă un meci bun cu Petrolul și să obțină calificarea în faza grupelor Cupei României, care este și obiectivul clubului. Acesta a adăugat că are la dispoziție un lot competitiv, astfel că îl sperie faptul că, la trei zile după duelul cu ploieștenii, va fi programat cel în campionat, cu Steaua, una dintre echipele valoroase ale eșalonului secund.

”Suntem fericiți că am ajuns în această fază (n.a. a Cupei României), să jucăm cu o echipă de Liga 1 (n.a. campionatul se numește acum Superligă). Ne-am dorit să jucăm cu o echipă din primul eșalon. Vom juca cu Petrolul, o echipă istorică. Este un meci important pentru clubul nostru, poate unul dintre cele mai importante meciuri pentru că este prima dată când întâlnim un adversar din Liga 1 și cred că va fi și interesant, ca duel. (…) Obiectivul nostru este calificarea în grupele Cupei României. Vom aborda meciul (n.a. cu gândul) să ne calificăm. Avem un lot competitiv. Vom trata meciurile cu Petrolul și cu Steaua cu întreg lotul. Sunt foarte mulțumit din punctul ăsta de vedere pentru că avem posibilitatea să jucăm cu două echipe diferite și să facem față”, a declarat Beza într-o conferință de presă.

Eugen Beza a mai spus că speră ca suporterii să vină în număr cât mai mare la Mediaș: ”Ne dorim să avem alături câți mai mulți suporteri pentru că – știți foarte bine – meciurile le jucăm în deplasare, la Rm. Vâlcea, aportul localnicilor nu este foarte ridicat și îi așteptăm cu drag pentru că vom da totul pentru acest joc.”

Noul format al Cupei României, unul interesant din punctul de vedere al lui Beza

Beza a vorbit și despre noul format al Cupei României, spunând că este unul ”interesant”.

”Este interesant, chiar acă e greu accesibil echipelor mai mici. Noi ne-am bucura (n.a. să ne calificăm) foarte mult, pentru că vom avea meciuri cu echipe de Liga 1 (n.a. Superligă). Cum vă spuneam, este unul intre obiectivele clubului. Dar, va fi foarte greu ca o echipă intr-un eșalon inferior să ajungă în fazele finale ale Cupei României prin acest format”, a mai spus Beza, care altfel, întrebat pe cine ar alege dacă s-ar afla în posibilitatea de a transfera doi jucători de la Petrolul, i-a numit pe Gabi Tamaș și pe Gicu Grozav.

Ciocâlteu și Raicea sunt încrezători

Pentru Alexandru Ciocâlteu, un fost jucător al Petrolului, acum la Șelimbăr, ”atmonsfera de vis ar fi să fie stadionul plin și meciul în nocturnă. Pentru asta ne-am apucat de fotbal, să jucăm meciurile în nocturnă și să avem stadionul plin”.

”Privesc cu încredere meciul de miercuri. Suntem o echipă cu un lot bun, cu jucători cu experiență și cred că îi vom face față cu brio. Chiar dacă (n.a. Petrolul) este o echipă de Liga 1 (n.a. Superligă), sunt pe locul 6, ultimul de play-off în prima ligă, dar ne vom bate cu ei e la egal la egal”, a mai declarat Ciocâlteu.

Autorul golului din victoria cu Concordia, de la Chiajna, în ultima etapă a Ligii 2, Alexandru Raicea, este și el încrezător că sibienii vor face un meci bun cu Petrolul. ”Avem un lot competitiv, un lot foarte bun, cu jucători care au trecut pe la Liga 1 (n.a. Superligă), știu să abordeze meciuri de genul ăsta. Sunt încrezător că putem face un meci bun și, e ce nu, să trecem mai departe”, a spus Raicea.

Jucătorul împrumutat de la prim-divizionara ”FC U” Craiova speră să aibă evoluții apreciate la CS Comunal și pe viitor: Îmi propun să joc tot așa, să o țin cât mai bine, însă nu este numai meritul meu, este meritul întregii echipe pentru că toți ne-antrenăm, săptămâna asta ne-am antrenat foarte bine și primim încrezători meciul”.

Foto și video: CS Comunal Șelimbăr

Ovidiu BOICA 27 Sep. 2022, 18:51 Cupa României
Pe aceeași temă