Petrolul, așteptată de rivalii de la ”FC U” Craiova în Liga 1! Adrian Mutu, după meciul din Cupa României: ”A început bine campionatul și, la ce suporteri are, merită să promoveze.” Cuvinte frumoase ale fostului jucător al ”lupilor” pentru fanii echpei ploieștene

Andrei PASCU 21 Sep. 2021, 21:58 Cupa României

U Craiova 1948 SA (Liga 1) și-a păstrat statutul de favorită și a trecut de Petrolul (Liga 2), pe ”Ilie Oană”, cu scorul de 1-0. Ploieștenii au fost motivați de anumite evenimente petrecute între suporteri, dar cu toate acestea nu au putut trece de olteni, o formație din ligă superioară.

Oricum, în ciuda eșecului din 16-imile Cupei României, Petrolul a primit felicitări de la Adrian Mutu, fostul jucător al ”lupilor galbeni”, care s-a întors acum ca rival al lor, din postura de antrenor al celor de la ”FC U” Craiova.

Adrian Mutu: ”Această victorie e binevenită, contra unei echipe foarte bune, nu degeaba e pe primul loc în Liga 2” 

Chiar dacă a considerat că echipa lui a meritat succesul, Mutu a scos în evidență faptul că Petrolul a făcut o partidă bună și că nu degeaba este pe primul loc în Liga 2. Referitor la echipa sa, fostul decar al echipei naționale vrea ca succesul de marți să ajute U Craiova 1948 SA să iasă din pasa negativă în care se află în campionat.

”E importantă victoria pentru moralul echipei, pentru avansarea în competiție. E importantă pentru că trecem printr-o situație nefericită în campionat, nemeritat, dar atunci când nu merg rezultatele, e bine să te legi de orice. Această victorie e binevenită, contra unei echipe foarte bune, nu degeaba e pe primul loc în Liga 2.

A fost un ritm ridicat, a fost un ritm de Liga 1. Ei au fost buni la fazele fixe, în rest nu cred că au avut situații foarte clare, îmi aduc aminte de un șut. Foarte puține ocazii, în rest am controlat jocul, am închis bine jocul. Pe final i-am lăsat puțin să iasă, pentru a-i prinde pe contraatac și a marca golul doi, dar din păcate pentru noi nu s-a întâmplat asta. În ansamblu, evoluția jucătorilor a fost bună, am jucat bine, îi felicit pe băieți. Mergem mai departe și ne gândim la meciul următor.

Câteodată, băieții mei se exprimă cu trac și nu le ies anumite faze, așa cum a fost în seara asta. Le-am spus tot timpul să joace mai relaxați, pentru că au calitate și s-a văzut și la golul marcat că a fost o serie de pase frumoasă”, a declarat Adrian Mutu, la microfonul DigiSport.

Adrian Mutu vrea Petrolul în Liga 1 

Adrian Mutu așteaptă Petrolul în Liga 1, în sezonul următor. Iar plăcea să se dueleze cu fosta sa echipă și campionatul următor, mai ales că este iubit pe ”Ilie Oană”. La final, fanii ploieșteni l-au aplaudat, chiar dacă a fost rivalul lor.

”A fost o seară frumoasă, știu cum sunt suporterii la Ploiești, de aceea i-am și salutat la finalul meciului. E o atmosferă de Liga 1, aștept echipa în Liga 1. A început bine campionatul și la ce suporteri sunt, merită. Mă bucur de ce am reușit aici.

Merită felicitată Petrolul pentru parcursul din Liga 2 de până acum și sper să aibă baftă pe viitor”, a mai spus Adrian Mutu.

Adrian Mutu (42 de ani) a evoluat ca jucător pentru Petrolul în 2014, în 18 meciuri, în care a înscris de 6 ori.

  • ”FC U” Craiova: Rob. Popa – R. Negru, Paramatti, Diallo (cpt.), Huyghebaert – Ondaan (Dr. Albu 73′), Asamoah, Van Durmen, Bușu (Gajic 73′) – Compagno, Hugo Vieira (Cl. Bălan 81′). Rezerve neutilizate: Gremsl – Bagayoko, Vl. Pop, Marquet, Bauza, Raicea.

Petrolul rămâne cu obiectivul din Liga 2 

Singura reușită din Petrolul – ”FC U” Craiova a fost marcată în minutul 52, de Torell Ondaan. Oltenii sunt, așadar, în 8-imile Cupei României, iar Petrolul a rămas doar cu obiectivul principal, promovarea în Liga 1.

În etapa a 8-a a Ligii a 2-a, Petrolul va juca în deplasare, cu Unirea Dej, sâmbătă, de la ora 13:00.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/petrolistii-un-pic-tristi-dupa-eliminarea-din-cupa-romaniei-in-fata-craiovei-insa-indemnati-sa-ridice-capul-sa-primeasca-spre-liga-1-nae-constantin-sa-jucam-la-ore-frumo-19201999

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/16-imi-cupa-romaniei-meciul-somuz-falticeni-fc-voluntari-deschide-acest-tur-al-competitiei-ko-tot-astazi-joaca-si-minaur-baia-mare-poli-iasi-si-petrolul-19201865

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/calificarea-in-8-imile-cupei-romaniei-a-luat-prin-surprindere-si-conducerea-clubului-minaur-baia-mare-vasile-miriuta-dupa-3-1-cu-poli-iasi-nu-ma-asteptam-sa-dominam-ce-asteapta-i-19201980

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/filiasul-spera-sa-produca-surpriza-impotriva-uta-ei-echipa-pe-care-si-a-dorit-o-ca-adversar-in-cupa-romaniei-mario-gaman-trebuie-sa-fim-in-cea-mai-buna-zi-a-noastra-19201979

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/vasalie-mare-la-baia-mare-minaur-castiga-clar-cu-poli-iasi-si-poate-aduce-in-maramures-o-echipa-de-prima-liga-in-optimile-cupei-romaniei-19201932

Andrei PASCU 21 Sep. 2021, 21:58 Cupa României
Pe aceeași temă