Patru echipe din Liga 2 sunt în urna capilor de serie la tragerea la sorți a 8-imilor Cupei României. Când se stabilesc meciurile din această fază a competiție

Marius ANGHEL 11 Jan. 2021, 17:53 Cupa României
Patru echipe din Liga 2 sunt în urna capilor de serie la tragerea la sorți a 8-imilor Cupei României. Când se stabilesc meciurile din această fază a competiție

Federația Română de Fotbal a decis să efectueze tragerea la sorți pentru stabilirea meciurilor din faza optimilor de finală ale Cupei României, ediția 2020/2021, la data de 12 ianuarie 2021, marți, de la ora 12:00, la Casa Fotbalului. Jocurile din acest tur au loc în perioada 9-11 februarie.

Dacă ultimul meci din șaisprezecimi a avut loc la data de 30 noiembrie 2020, când UTA a trecut cu 2-0 de FK Csikszereda, FRF a avut nevoie de mai bine de o lună pentru a stabili ziua în care organizează tragerea la sorți pentru a decide meciurile din faza optimilor competiției KO.

În 8-imile Cupei României s-au calificat nouă echipe din Liga 1 și șapte din Liga 2, acestea fiind repartizate în două urne, A și B, în funcție de cum au avut parcursul în sezonul trecut și ce rezultate au înregistrat în turul precedent.

Patru echipe din Liga 2 în Urna A și altele trei în Urna B la tragerea la sorți

Din urca capilor de serie fac parte și patru echipele din Liga 2: Petrolul Ploiești, Universitatea Cluj, Turris Oltul Turnu Măgurele și Farul Constanța.

Primele două și-au menținut acest statut pe care l-au avut și înaintea turului 16-imilor, în timp ce Turris Oltul și Farul au ajuns în această postură după ce la finalul anului trecut au eliminat Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, respectiv Academica Clinceni, formații care au făcut parte din Urna A.

Din Liga 2, în Urna B sunt Viitorul Pandurii Târgu Jiu, ASU Politehnica Timișoara și Dunărea Călărași.

La tragerea la sorți, se grupează echipele din Urna A cu echipe din Urna B (4 jocuri) şi, în continuare, cele opt echipe rămase în Urna A se grupează între ele (4 jocuri), rezultând, astfel, cele opt meciuri care vor avea loc în faza optimilor.

REZULTATELE TURULUI 1, 2, 3, 4 și 16-imile Cupei României

Jocurile din cadrul optimilor Cupei României se stabilesc prin tragere la sorți, echipele participante fiind repartizate astfel:

URNA A

Universitatea Craiova
Astra
FC Botoşani
FCSB
Chindia Târgoviște
Turris Oltul Turnu Măgurele
Farul Constanţa
Gaz Metan Mediaş
Politehnica Iaşi
Dinamo
Petrolul Ploiești
Universitatea Cluj

URNA B

UTA Arad
Viitorul Pandurii Târgu Jiu
ASU Politehnica Timişoara
Dunărea Călăraşi

REZULTATELE TURULUI 1, 2, 3, 4 și 16-imile Cupei României

Câteva reguli importante din cadrul Cupei României:

  • Avertismentele (cartonașele galbene) primite de jucători până la etapa 16-imilor nu vor fi preluate în fazele superioare ale acestei competiții, astfel că începând cu acestea, cluburile vor tine o nouă evidență a (avertismentelor) cartonașelor galbene. Avertismentele (cartonaşele galbene) aplicate jucătorilor în jocurile disputate anterior fazei şaisprezecimilor de finală se anulează. Începând cu faza șaisprezecimilor de finală, un jucător care acumulează 2 (două) cartonaşe galbene, în meciuri diferite, va fi sancţionat cu suspendarea pentru un joc, următorul din cadrul Cupei României.
  • În cazul în care un jucător va acumula două cartonaşe galbene (câte unul în fiecare dintre cele două meciuri, respectiv din 16-imi şi 8-imi), acesta nu va avea drept de joc în meciul din faza sferturilor de finală. În cazul în care un jucător va primi doar un singur cartonaş galben în cele 2 meciuri mai sus menţionate, acesta va fi anulat, urmând să fie ţinută o evidenţă nouă începând cu faza sferturilor de finală.
  • Executarea suspendării pentru cartonaşele roşii primite de jucători / antrenori în jocurile Cupei României, indiferent de faza a competiţiei se face în primul joc oficial disputat de oricare dintre echipele clubului, indiferent de competiţie. În caz de litigiu, competenţa soluţionării aparţine Comisiei de Disciplină şi Etică a FRF.

Meciurile se dispută într-o singură manşă, eliminatorie, pe terenul echipei mai slab clasată în campionatul precedent

  • Jocurile din optimile şi sferturile de finală se dispută în sistem eliminatoriu, într-o singură manşă, pe terenul echipei de categorie inferioară sau mai slab clasată în campionatul precedent. În cazul în care jocurile din Cupa României urmează să fie televizate în direct şi sunt programate în nocturnă, iar clubul organizator nu dispune de un stadion dotat cu instalație de iluminat, jocul se va programa pe un stadion din localitatea cea mai apropiată, care îndeplineşte condițiile regulamentare necesare disputării jocului şi televizării.
  • Partidele se vor desfăşura în conformitate cu prevederile articolului 30 din ROAF, “Organizarea şi programarea Cupei României”. În caz de egalitate după 90 de minute de joc, se procedează la prelungiri şi, după caz, la executarea loviturilor de departajare din punctul de pedeapsă.
  • În conformitate cu principiile de desfăşurare ale competiţiilor fotbalistice pentru sezonul 2020-2021, adoptate în cadrul şedinţei Comitetului Executiv al FRF din data de 18 august 2020, meciurile din cadrul Cupei României care nu se pot disputa din cauza rezultatelor pozitie la testările pentru COVID-19 nu se pot reprograma.

    https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/16-imi-cupa-romaniei-fk-csikszereda-uta-arad-incepe-la-ora-1400-e-ultimul-meci-din-aceasta-faza-a-competitiei-ko-19160569

Marius ANGHEL 11 Jan. 2021, 17:53 Cupa României
Pe aceeași temă