Pe ”câmpul” de la Tunari, FK Miercurea Ciuc a pierdut partida cu echipa locală. Robert Ilyeș, șocat când a ajuns la stadion: ”De necrezut”

Andrei PASCU 23 Sep. 2023, 17:09 Liga 2

Pe un teren execrabil, sâmbătă, 23 septembrie, la Tunari a avut loc partida dintre echipa locală, CS, și FK Miercurea Ciuc. Duelul s-a disputat în cadrul etapei a 7-a din Liga 2, iar gazdele s-au folosit de suprafața care arăta mai mult a câmp și s-au impus la limită, scor 1-0.

Rezultatul final a fost stabilit înainte de pauză.

CS Tunari, victorie cu FK Miercurea Ciuc!

Cele trei puncte, prima victorie în Liga 2 pentru CS Tunari în acest sezon, după promovarea din Liga 3, au fost aduse de Gabriel Plumbuitu, care a marcat în minutul 26, în urma unei lovituri de cap din careu.

La finalul întâlnirii, la interviuri, antrenorul formației din Miercurea Ciuc, Robert Ilyeș, s-a declarat nemulțumit de faptul că suprafața de joc, a unei formații din divizia a doua, s-a prezentat în astfel de condiții jalnice. ”Principalul” a afirmat că tot planul pus la punct în săptămâna premergătoare duelului s-a dat peste cap, pentru că pregătise un joc combinativ.

  • FK Miercurea Ciuc, în partida cu CS Tunari: M. Becze – J. Nagy, Kelemen (cpt.), Apro, Gal-Andrezly (L. Kovacs 78′) – Csuros (Jebari 46′), Veres – Bloj (Magyari 63′), A. Nistor (Bakos 46′), Babati (Csiszer 46′) – Makrai
    Rezerve neutilizate: Karacsony – Vita, Ronai, B. Szabo

Robert Ilyeș, reacție după CS Tunari – FK Miercurea Ciuc: ”Planul s-a schimbat după ce am văzut gazonul”

”Interimarul” Tunariului, Alin Ilin, a pregătit partida în condițiile suprafeței de joc, iar acest lucru a avantajat nou-promovata. În altă ordine de idei, Robert Ilyeș a recunoscut că echipa din Tunari a fost superioară jucătorilor săi și că a meritat victoria.

Din păcate, nu am putut implementa ceea ce am pregătit acasă săptămâna aceasta. Planul s-a schimbat după ce am ajuns la stadion și am văzut calitatea gazonului. Nu este normal, e de necrezut că a trebuit să jucăm fotbal pe un astfel de teren în divizia a doua, nu eram pregătiți pentru asta.

Am încercat să construim în primele 15 minute, ceea ce a dus doar la pierderea balonului, iar adversarul a plecat pe contraatacuri. Apoi, am trecut la stilul lor, aruncând mingea pe atacanții noștri, dar din păcate nu avem jucători care să câștige dueluri unu la unu sau lovituri de cap și de aceea sunt dezamăgit. Trebuie să îmbunătățim mult în asta.

Voința echipei gazdă a fost mai mare, ne-a depășit cu mult, din toate punctele de vedere”, a spus Robert Ilyeș, conform Szekely Sport, dintr-o traducere aproximativă din limba maghiară.

Mihai Stoichiță, ”lojă” specială la Tunari, cu om de ordine și scaun la marginea terenului

Mihai Stoichiță, directorul tehnic al FRF, mare fan al FK Miercurea Ciuc, prezent la aproape toate meciurile echipei din Liga 2, a primit un loc special la duelul de la Tunari. Oficialul Federației Române de Fotbal a fost tratat regește de către gazde și nu a stat, ca oamenii de rând, în tribune. I s-a pus un scaun la marginea terenului și a fost păzit permanent de un om de ordine.

Mai ceva ca un președinte a fost tratat Mihai Stoichiță, cu pază pe toată durata partidei (cine știe ce se putea întâmpla?), cu un scaun amplasat la umbră. A fost surprins butonând de zor la telefon. În schimb, același tratament nu l-a primit și selecționerul naționalei României sub 21 de ani, Daniel Pancu, el văzând partida din tribună, alături de Bogdan Argeș Vintilă.

FK Miercurea Ciuc, partidă cu Chindia Târgoviște în runda a 8-a de Liga 2

Acum, FK Miercurea Ciuc ocupă locul 15 în clasament, cu 6 puncte, iar CS Tunari se află pe poziția a 19-a, penultima, cu 4 puncte. Harghitenii au fost la al treilea meci în deplasare în acest sezon, după 0-2 cu Corvinul la Hunedoara și 1-1 cu Viitorul Pandurii la Târgu Jiu. Iată că a venit un alt rezultat fără victorie, 0-1 cu CS Tunari.

Un meci complicat va avea FK Miercurea Ciuc în runda următoare de Liga 2, a 8-a, cu Chindia Târgoviște, pe teren propriu. CS Tunari va merge pe terenul ultimei clasate, Progresul Spartac.

Încercăm să ieșim din situația asta, dar devine din ce în ce mai greu, pentru că echipei îi lipsește încrederea, e puțin ruptă psihic, nefiind meciuri în care să strângem trei puncte.

Chiar trebuie să mă gândesc la echipa pe care o voi trimite pe teren în etapa următoare, pentru că dacă vom juca la fel, cu această atitudine în meciurile următoare, atunci nu avem șanse să ieșim din această situație”, a mai spus antrenorul.

Interviul lui Robert Ilyeș

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-resita-a-rapus-concordia-chiajna-scor-3-2-in-etapa-7-19285911

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-dumbravita-a-incasat-o-dur-la-targoviste-cu-chindia-19285913

https://liga2.prosport.ro/seria-1/selimbarul-tine-nasul-sus-si-dupa-jocul-cu-gloria-buzau-claudiu-niculescu-bucuros-pentru-noul-succes-e-important-ce-am-realizat-dar-avem-in-continuare-un-program-greu-19285908

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-7-toate-meciurile-programate-sambata-sapte-la-numar-incep-la-ora-1100-19285779

https://liga2.prosport.ro/seria-1/metaloglobus-a-castigat-meciul-cu-ceahlaul-dupa-ce-a-fost-condusa-19285901

Andrei PASCU 23 Sep. 2023, 17:09 Liga 2
Pe aceeași temă